Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline

Διδακτικές επισκέψεις

Διδακτική επίσκεψη της Στ' τάξης στην Αθήνα   

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 τα δύο τμήματα της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην Αθήνα. Στο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβανόταν η Βουλή των Ελλήνων, το Προεδρικό Μέγαρο και το Ευγενίδειο Πλανητάριο. Συνοδοί ήταν οι εκπαιδευτικοί κ. Νικολόπουλος Χρήστος, κ. Καψάλης Θεόδωρος και κ. Καψούλια Μαρία, καθώς και ο υποδιευθυντής του σχολείου κ. Τάσος Παπαγιαννάκος.

Οι εκδρομείς αναχώρησαν νωρίς το πρωί από τον χώρο του σχολείου και στις 11:00 βρίσκονταν ήδη στην είσοδο της Βουλής των Ελλήνων. Η ξενάγηση ξεκίνησε με την προβολή ενός εκπαιδευτικού βίντεο με πληροφορίες για την ιστορία του κτιρίου. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες κατευθύνθηκαν στον πρώτο όροφο της Βουλής, όπου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση: «Ιωάννης Καποδίστριας: Η πορεία του στον χρόνο». Μετά την προβολή εκπαιδευτικού βίντεο για τον βίο και την πολιτεία του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, η ξεναγός εξήγησε τη σημασία πολλών εκθεμάτων της έκθεσης. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην αίθουσα της ολομέλειας, όπου οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια συνεδρίαση για 20 περίπου λεπτά.

Μετά την έξοδο από το κτίριο της Βουλής, οι εκδρομείς κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα, για να δουν τους Εύζωνες μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Επόμενη στάση ήταν ο Εθνικός Κήπος για φαγητό και ξεκούραση. Στις 13:30 είχε προγραμματιστεί η επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο. Μετά τη θερμή υποδοχή της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων του Προεδρικού Μεγάρου, που είχε αναλάβει και καθήκοντα ξεναγού, οι μαθητές/τριες πέρασαν στο εσωτερικό του κτιρίου, έμαθαν για την ιστορία του και θαύμασαν την πλούσια διακόσμηση και τα έργα τέχνης στα σαλόνια και την τραπεζαρία του πρώτου ορόφου. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την αίθουσα συσκέψεων στο ισόγειο, όπου πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την αίθουσα διαπιστευτηρίων, όπου πραγματοποιούνται οι ορκωμοσίες των κυβερνήσεων, και την εντυπωσιακή αίθουσα δεξιώσεων.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Ευγενίδειο Πλανητάριο. Οι εκδρομείς παρακολούθησαν την ψηφιακή παράσταση «Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα» και ταξίδεψαν εικονικά σε ορισμένους από τους πιο «ακραίους» πλανήτες και δορυφόρους του Ηλιακού μας συστήματος.

Στις 21:00 οι μαθητές/τριες έφτασαν έξω από το σχολείο μας, γεμάτοι χαρά και ικανοποίηση για τις μοναδικές εμπειρίες που αποκόμισαν, με την ευχή να πραγματοποιήσουν και άλλες παρόμοιες διδακτικές επισκέψεις.


Σύνολο καταχωρίσεων: 162   |    Ανάρτηση: Ομάδα Υποστήριξης Ιστότοπου, 30/03/2018   Εμφανίσεις: 261

                                                               Προβολή όλων | Επιστροφή


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ