Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline

Διδακτικές επισκέψεις

Διδακτική επίσκεψη στο φαράγγι του Λάρνακα   

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 τα δύο τμήματα της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο φαράγγι του Λάρνακα. Τη διοργάνωση των δράσεων και την ξενάγηση στο φαράγγι ανέλαβε η παιδαγωγική ομάδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων. Συνοδοί ήταν οι εκπαιδευτικοί της ΣΤ' τάξης κ. Νικολόπουλος Χρήστος και κ. Παπαγιαννάκος Τάσος.

Οι εκδρομείς αναχώρησαν το πρωί από τον χώρο του σχολείου και μετά από διαδρομή μιας ώρας έφτασαν στο κέντρο των Μολάων. Τους/τις μαθητές/τριες υποδέχτηκαν θερμά οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί του Κ.Π.Ε. Μολάων, παρέχοντας αρχικά κάποιες γενικές πληροφορίες για την πόλη και την ιστορία του φαραγγιού. Στη συνέχεια, ξεκίνησε η εντυπωσιακή πορεία στο εσωτερικό του φαραγγιού. Κατά τη διάρκεια της πορείας αυτής ανατέθηκε η καταγραφή παρατηρήσεων στις ομάδες των μαθητών/τριών. Άλλοι παρατήρησαν τη χλωρίδα και την πανίδα, άλλοι τη διατήρηση της καθαριότητας στον χώρο και άλλοι έκαναν μετρήσεις σε διάφορα σημεία της διαδρομής.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να μάθουν πληροφορίες για τη λειτουργία των νερόμυλων και τη ζωή στο φαράγγι, να παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια και να συμμετέχουν σε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των παρατηρήσεων που έγιναν από κάθε ομάδα χωριστά και με ομαδικά παιχνίδια που ενθουσίασαν όλα τα παιδιά.

Ευχαριστούμε θερμά τις εκπαιδευτικούς του Κ.Π.Ε. Μολάων τόσο για τη διοργάνωση αυτού του τόσο ενδιαφέροντος προγράμματος όσο και για τη γενναιόδωρη φιλοξενία τους.


Σύνολο καταχωρίσεων: 162   |    Ανάρτηση: Ομάδα Υποστήριξης Ιστότοπου, 03/06/2018   Εμφανίσεις: 410

                                                               Προβολή όλων | Επιστροφή


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ