Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline

Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων

Ημέρα Υγιεινής Διατροφής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης   

Οι μαθητές/τριες της Β' τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν κατά το σχολικό έτος 2017-2018 σε πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, με θέμα τη διατροφή και τίτλο: "Τρέφομαι υγιεινά, μεγαλώνω σωστά". Το πρόγραμμα υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί της Β' τάξης κ. Χριστάκη Αγγέλα και κ. Παλασοπούλου Παναγιώτα, καθώς και ο κ. Παπαγιαννάκος Αναστάσιος.

Ανάμεσα στους στόχους του προγράμματος ήταν η υιοθέτηση υγιών διατροφικών συνηθειών και η ασφαλής χρήση των τροφίμων, μέσα από δραστηριότητες που προσέφεραν στα παιδιά γνώσεις για την προέλευση των τροφίμων, τις ομάδες τους και τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος κορυφώθηκαν την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, όταν υλοποιήθηκε η τελική δράση: "Ημέρα Υγιεινής Διατροφής". Το ισόγειο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης μετατράπηκε σε μια μεγάλη κουζίνα, όπου παρασκευάζονταν πρωτότυπα υγιεινά γεύματα. Πολλές ήταν οι μητέρες του σχολείου που βοήθησαν στην υλοποίηση της δράσης, καθώς στήθηκαν 8 διαφορετικοί σταθμοί-κουζίνες, όπου καθεμιά μητέρα βοηθούσε τις ομάδες των μαθητών/τριών να παρασκευάσουν τα δικά τους πρωτότυπα γεύματα: Πεταλούδες με ντομάτες και αγγουράκια, κάμπιες με φέτες μήλων, αυτοκινητάκια με μήλα και κεράσια, λουλούδια με αγγούρια και καρότα, βάτραχοι με αχλάδια, κροκόδειλοι με αγγούρια, ντοματάκια και φέτα, λεωφορεία με μπανάνες και φράουλες αλλά και υγιεινές βάφλες με βρώμη, αλεύρι ολικής άλεσης και ξινόγαλα, συμπλήρωσαν το μενού των μαθητών/τριών της Β' τάξης.

Κάθε ομάδα περνούσε από όλους τους σταθμούς-κουζίνες παρασκευάζοντας τα γεύματα και κατέληγε στον τελευταίο σταθμό, όπου είχε την ευκαιρία να παίξει με την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής, τοποθετώντας μια σειρά τροφίμων στις σωστές θέσεις της πυραμίδας.

Η δράση ολοκληρώθηκε με τους/τις μαθητές/τριες των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού να περνούν από τον χώρο που εκτέθηκαν οι δημιουργίες των παιδιών της Β' τάξης, προκειμένου να θαυμάσουν αλλά και να απολαύσουν τις πρωτότυπες γαστρονομικές δημιουργίες.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που εργάστηκαν συγκροτημένα και δημιούργησαν διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις μαμάδες που εργάστηκαν και καθοδήγησαν τα παιδιά με άψογο τρόπο, ώστε να γίνουν μικροί μάγειρες και μικρές μαγείρισσες. Ευχαριστούμε θερμά και τον διαιτολόγο-διατροφολόγο κ. Παναγιώτη Μπασουράκο, που μας παραχώρησε την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής, δίνοντας την ευκαιρία στους/στις μαθητές/τριές μας να μάθουν με βιωματικό τρόπο τη διατροφική αξία των τροφίμων.


Σύνολο καταχωρίσεων: 49   |    Ανάρτηση: Ομάδα Υποστήριξης Ιστότοπου, 08/06/2018   Εμφανίσεις: 545

                                                               Προβολή όλων | Επιστροφή


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ