Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline

Διδακτικές επισκέψεις

Επίσκεψη της ΣΤ' τάξης στη Βουλή των Ελλήνων και στο Πάρκο Δεινοσαύρων   

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 τα δύο τμήματα της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην Αθήνα. Στο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβανόταν το Εκπαιδευτικό Θεματικό Πάρκο Δεινοσαύρων και η Βουλή των Ελλήνων. Συνοδοί ήταν οι εκπαιδευτικοί κ. Νοδάρα Ευαγγελία, κ. Ορφανού Αθανασία και κ. Κοντοράβδη Πηνελόπη, καθώς και ο υποδιευθυντής του σχολείου κ. Τάσος Παπαγιαννάκος.

Οι εκδρομείς αναχώρησαν νωρίς το πρωί από τον χώρο του σχολείου και στις 11:00 βρίσκονταν στην είσοδο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Helexpo στο Μαρούσι. Με την είσοδό τους στο Πάρκο οι μαθητές/τριες ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο και βρέθηκαν εκατομμύρια χρόνια πίσω, στην εποχή που οι δεινόσαυροι κυριαρχούσαν στον πλανήτη μας. Η ιδιαίτερη ξενάγηση στον χώρο με τα πελώρια τρισδιάστατα εκθέματα, που διέθεταν κίνηση και ήχο, ενθουσίασε τα παιδιά. Τα βλέμματα όλων μαγνήτισε ο θηρευτής Τυραννόσαυρος Ρεξ, ο Διπλόδοκος με την τεράστια ουρά και ο Βραχιόσαυρος με τον πανύψηλο λαιμό.

Στη συνέχεια οι εκδρομείς κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα, για να δουν τους Εύζωνες μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου θαύμασαν τον εντυπωσιακό βηματισμό τους. Μετά την είσοδο στο κτίριο της Βουλής, η ξενάγηση ξεκίνησε με την προβολή ενός εκπαιδευτικού βίντεο με πληροφορίες για την ιστορία του κτιρίου. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην αίθουσα της ολομέλειας, όπου οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια συνεδρίαση για 20 περίπου λεπτά. Επόμενη στάση ήταν ο Εθνικός Κήπος, όπου οι μαθητές/τριες είχαν χρόνο για ξεκούραση.

Η ικανοποίηση όλων των εκδρομέων ήταν διάχυτη κατά την επιστροφή στη Σπάρτη, καθώς οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι μαθητές/τριες ήταν μοναδικές.


Σύνολο καταχωρίσεων: 166   |    Ανάρτηση: Ομάδα Υποστήριξης Ιστότοπου, 19/11/2018   Εμφανίσεις: 881

                                                               Προβολή όλων | Επιστροφή


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ