Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline

Δράσεις, εκδηλώσεις

Εκδήλωση για την Αποκριά στο σχολείο μας   

Εκδήλωση για την Αποκριά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 από τις 11:45 μέχρι τις 13:15 στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας.

Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων γέμισαν με χαμόγελα και χρώματα τον χώρο της εκδήλωσης, φορώντας ευρηματικές φορεσιές, μάσκες και άλλα αποκριάτικα αξεσουάρ ή κρατώντας σερπαντίνες. Ο χορός δεν άργησε να ξεκινήσει. Δώδεκα κύκλοι σχηματίστηκαν με τους/τις μαθητές/τριες να χορεύουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς της Αποκριάς, που είχαν διδαχθεί στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Όπως πάντα, το ενδιαφέρον όλων μαγνήτισαν τα δύο γαϊτανάκια, που έπλεξαν τα τμήματα της ΣΤ' τάξης.

Με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας προετοιμάστηκε το πέταγμα των αερόστατων, τα οποία δεν έλεγαν να φύγουν μακριά από τον χώρο της γιορτής. Οι ιαχές και τα συνθήματα των μικρών μαθητών/τριών εμφύχωναν τους συντελεστές της όλης προσπάθειας.

Το δεύτερο τμήμα του ολοήμερου, υπό την καθοδήγηση του κ. Γιώργου Μανωλόπουλου, παρουσίασε ένα παραδοσιακό αποκριάτικο δρώμενο με πολύ χορό και τραγούδι. Ακολούθως, σχηματίστηκε ένας μεγάλος κύκλος που αποτελούνταν από το σύνολο των παιδιών του σχολείου και αγκάλιασε όλο το προαύλιο. Είχε έρθει η ώρα να τραγουδήσουν και να χορέψουν σκωπτικά τραγούδια της Αποκριάς, όπως το "Πώς το τρίβουν το πιπέρι", που έλκει την καταγωγή του από τους χρόνους του Βυζαντίου.

Η αποκριάτικη εκδήλωση έκλεισε με λάτιν χορούς, τραγούδια, παιχνίδι και πολλές ευχές για "Καλές Απόκριες".


Σύνολο καταχωρίσεων: 150   |    Ανάρτηση: Ομάδα Υποστήριξης Ιστότοπου, 08/03/2019   Εμφανίσεις: 467

                                                               Προβολή όλων | Επιστροφή


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ