Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline

Δράσεις, εκδηλώσεις

Η γιορτή της 25ης Μαρτίου στο σχολείο μας   

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, στις 8:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την επέτειο της έναρξης της ελληνικής επανάστασης του 1821. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της ΣΤ' τάξης παρουσίασαν την εκδήλωση με τίτλο: "Ελευθερία ή θάνατος", παρουσιάζοντας τα γεγονότα που οδήγησαν στην έναρξη του αγώνα, καθώς και ηρωικές στιγμές κατά τη διάρκεια της επανάστασης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της διευθύντριας του σχολείου κ. Αλέξη Αδαμαντίας και την ανάγνωση του μηνύματος του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων. Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ' τάξης παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα, που αναφέρονταν στην προετοιμασία του μεγάλου αγώνα. Η εκδήλωση έκλεισε με το θεατρικό έργο: "Το μεγάλο χρέος", που παρουσίασε τον τρόπο οργάνωσης του αγώνα από τη Φιλική Εταιρεία. Οι ηθοποιοί των θεατρικών δρώμενων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, μαγεύοντας το κοινό με τις ερμηνείες τους, που τους αντάμειψε με το πιο θερμό χειροκρότημα.
Στη χορωδία του σχολείου συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Ε' τάξης που τραγούδησαν επετειακά τραγούδια, μεταφέροντας το κοινό πίσω σε ηρωικές στιγμές των χρόνων της επανάστασης.
Η διδασκαλία των ρόλων και η σκηνοθεσία των θεατρικών έργων πραγματοποιήθηκε από τους/τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων της ΣΤ' τάξης κ. Παπαγιαννάκο Τάσο και Νοδάρα Ευαγγελία, ενώ την ευθύνη της προετοιμασίας και της διεύθυνσης της χορωδίας είχε η μουσικός του σχολείου κ. Γκιοτσαλίτου Μαρία. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες που συμμετείχαν, καθώς και σε όσους/ες συνετέλεσαν στην επιτυχία της γιορτής.
Μετά το πέρας της εορταστικής εκδήλωσης, ο σημαιοφόρος, οι παραστάτες, οι μαθητές/τριες του δεύτερου τμήματος της ΣΤ' τάξης και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, συμμετείχαν στην κατάθεση στεφάνων που πραγματοποιήθηκε στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα.


Σύνολο καταχωρίσεων: 150   |    Ανάρτηση: Ομάδα Υποστήριξης Ιστότοπου, 26/03/2019   Εμφανίσεις: 393

                                                               Προβολή όλων | Επιστροφή


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ