Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline

Διδακτικές επισκέψεις

Διδακτικός περίπατος στο Σαϊνοπούλειο Άλσος   

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 όλες οι τάξεις του σχολείου πραγματοποίησαν διδακτικό περίπατο στο Σαϊνοπούλειο Άλσος. Στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων περιλαμβανόταν ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, καθώς και άλλες δράσεις περιβαλλοντικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Στην είσοδο του άλσους ένα όχημα της Πυροσβεστικής περίμενε τα παιδιά. Το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης καλωσόρισε μεγάλους/ες και μικρούς/ές μαθητές/τριες, παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς, εξηγώντας τον τρόπο λειτουργίας του πυροσβεστικού οχήματος και κάνοντας μια εντυπωσιακή επίδειξη, αφού έθεσαν σε λειτουργία τις μάνικες κατάσβεσης. Πλήθος αποριών γεννήθηκε σε όλα τα παιδιά, που απαντήθηκαν με προθυμία και υπομονή.

Κάθε ομάδα μαθητών/τριών επισκέφτηκε το Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο των 2.000 θέσεων, όπου πραγματοποιήθηκε συζήτηση σχετικά με τα μέρη του θεάτρου και τον τρόπο που κατασκευάζονταν τα θέατρα στην αρχαία Ελλάδα. Η περιήγηση στο άλσος των 110 στρεμμάτων συνεχίστηκε με τον περίπατο στην "οδό των Ποιητών". Οι μαθητές/τριες των μεγάλων τάξεων είχαν ήδη αναζητήσει και παρουσίασαν πληροφοριακό υλικό για τους οκτώ ποιητές, των οποίων οι προτομές κοσμούν τον δρόμο που οδηγεί στο αμφιθέατρο: τους Λάκωνες Νικηφόρο Βρεττάκο και Γιάννη Ρίτσο, τους αρχαίους Σπαρτιάτες Αλκμάν και Τυρταίο, τον Γιώργο Σεφέρη, τον Κωστή Παλαμά, τον Διονύσιο Σολωμό και τον Οδυσσέα Ελύτη.

Στο τέλος του διδακτικού μας περιπάτου ο χρόνος αφιερώθηκε στο παιχνίδι και τη χαλάρωση. Οι μικροί/ές μαθητές/τριες επισκέφτηκαν την παιδική χαρά που βρίσκεται στο άλσος, έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια και συμμετείχαν σε περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Οι μεγαλύτεροι/ες επισκέφτηκαν το γήπεδο που βρίσκεται δίπλα από το άλσος και συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες με την επίβλεψη των γυμναστών του σχολείου και των δασκάλων τους.

Διάχυτη ήταν η ικανοποίηση των εκδρομέων κατά την επιστροφή τους στο σχολείο. Κυρίαρχη ήταν άλλωστε η ευχή για επανάληψη ενός αντίστοιχου περίπατου στο άμεσο μέλλον.


Σύνολο καταχωρίσεων: 166   |    Ανάρτηση: Ομάδα Υποστήριξης Ιστότοπου, 09/04/2019   Εμφανίσεις: 313

                                                               Προβολή όλων | Επιστροφή


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ