Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline

2η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου και επίσκεψη συγγραφέως κ. Κόντου   

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου και της συνεχούς προσπάθειας για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, κάλεσε στο σχολείο τη βραβευμένη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας κ. Μαριέττα Κόντου.

Η κ. Κόντου συναντήθηκε με όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και μίλησε αναλυτικά για το συγγραφικό της έργο, τους ήρωες των βιβλίων της και τις πηγές έμπνευσης των ιστοριών της. Ακολούθως, δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τα παιδιά αναφορικά με τις δυσκολίες αλλά και τις χαρές που απορρέουν από το έργο ενός συγγραφέα. Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων είχαν ήδη έρθει σε επαφή με το έργο της κ. Μαριέττας Κόντου διαβάζοντας τα βιβλία της, δραματοποιώντας σκηνές των έργων της και δημιουργώντας έργα ζωγραφικής, τα οποία κοσμούσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Θετική εντύπωση προκάλεσε η αμεσότητα της συγγραφέως, η προθυμία της να απαντήσει σε κάθε ερώτημα αλλά και ο γλυκύτατος τρόπος προσέγγισης και επικοινωνίας με όλα τα παιδιά, τα οποία κράτησαν στο μυαλό και την ψυχή τους την παραίνεση της συγγραφέως να αγαπήσουν τη λογοτεχνία και να προσπαθούν να εκφράζουν όλα τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου.

Για να υποστηριχτεί αυτή η δράση, την περίοδο από 3 έως 12 Απριλίου 2019, λειτούργησε στο σχολείο η 2η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις μητέρες που βοήθησαν, ώστε να λειτουργήσει με επιτυχία η έκθεση, καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, υπό την αιγίδα του οποίου τέθηκε το σύνολο των δράσεων.


Σύνολο καταχωρίσεων: 4   |    Ανάρτηση: Ομάδα Υποστήριξης Ιστότοπου, 12/04/2019   Εμφανίσεις: 214

                                                               Προβολή όλων | Επιστροφή


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ