Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline

Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την προστασία του Ευρώτα   

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Προστασίας του ποταμού Ευρώτα υλοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αντικείμενο τον ιστορικό ποταμό της πόλης μας. Την Τρίτη 7 Μαΐου 2019 οι μαθητές/τριες των Α’, Γ’ και ΣΤ’ τάξεων πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη συμβολή των ποταμών Ευρώτα και Οινούντα. Εκεί τους υποδέχτηκαν η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Προστασίας του Ευρώτα κ. Δέσποινα Πορφύρη και ο ιχθυολόγος κ. Λεωνίδας Βαρδάκας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών.

Ο κ. Βαρδάκας πραγματοποίησε μια αναλυτική παρουσίαση ιστορικών και άλλων στοιχείων για τον ποταμό και τη ζωή που φιλοξενεί. Οι μαθητές/τριες έλυσαν πολλές απορίες τους και άκουσαν με ενδιαφέρον για την ύπαρξη τριών ενδημικών ειδών: του λακωνικού πελασγού, της χρυσής μενίδας και της καιαδικής μενίδας, ενός αρχαιότατου είδους ψαριού που στις μέρες μας συναντάται μόνο στον Ευρώτα. Ο ιχθυολόγος είχε ήδη ψαρέψει αυτά και άλλα είδη ψαριών από το ποτάμι και όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να τα δουν από κοντά και να τα περιεργαστούν. Στο τέλος της παρουσίασης τα ψάρια αφέθηκαν και πάλι ελεύθερα στα νερά του Ευρώτα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνεχίστηκε στον χώρο του σχολείου μας τη Δευτέρα 13 και την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019. Η εκπαιδευτικός κ. Δέσποινα Πορφύρη παρουσίασε χρήσιμες πληροφορίες για τον Ευρώτα και στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ρύπανσης του ποταμού, που απειλεί τη μοναδική ιχθυοπανίδα του. Μέσα από βιωματικές δράσεις οι μαθητές/τριες ευαισθητοποιήθηκαν για το θέμα και έμαθαν πώς μπορούν ατομικά και ομαδικά να βοηθήσουν στην προστασία του Ευρώτα.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Φίλων Προστασίας του Ευρώτα για το εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ιδιαίτερα την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δέσποινα Πορφύρη και τον ιχθυολόγο κ. Λεωνίδα Βαρδάκα.


Σύνολο καταχωρίσεων: 50   |    Ανάρτηση: Ομάδα Υποστήριξης Ιστότοπου, 15/05/2019   Εμφανίσεις: 246

                                                               Προβολή όλων | Επιστροφή


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ