Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline

Η εφημερίδα μας

Το εφημεριδάκι μας - Μάιος 2019   

Η σχολική εφημερίδα με τίτλο: «Το εφημεριδάκι μας» δημιουργήθηκε από μαθητές/τριες όλων των τάξεων με πολλή χαρά. Συγκεκριμένα παρουσιάζουν το σχολείο μας όπως ήταν παλιά, αναζητώντας πληροφορίες σε σχετικά βιβλία.

Το ολοήμερο τμήμα παρουσιάζει με κείμενα, εικόνες και ζωγραφιές, το λαογραφικό μας μουσείο (που βρίσκεται στον όροφο του σχολείου μας). Αξίζει να λύσετε το σχετικό σταυρόλεξο. Στις σελίδες της μικρής μας εφημερίδας θα βρείτε πληροφορίες για τη μικρασιατική καταστροφή και την ιστορική εξέλιξη του σεσουάρ.

Στη συνέχεια απίστευτα σημεία και καιρικά φαινόμενα καταγράφονται από μαθητές/τριες όπως τα έζησαν οι ίδιοι/ες. Τα παιδιά μας παρουσιάζουν μια κατασκευή ρομπότ και αντίστοιχες ζωγραφιές. Γίνονται μικροί δημοσιογράφοι και κάνουν έρευνα για το πρωινό των μαθητών/τριών άλλης τάξης του σχολείου μας. Μας δίνουν έξυπνες ιδέες για υγιεινή διατροφή με συνταγές.

Από τις σελίδες μας δε λείπουν αξιόλογα μουσικά και αθλητικά νέα ενώ παρουσιάζονται βιβλία της συγγραφέως κ. Μαριέττας Κόντου (ύστερα από την επίσκεψή της στο σχολείο μας) και όχι μόνο. Η εφημερίδα κλείνει με σχολικά ανέκδοτα και παροιμίες.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες που συμμετείχαν στην έκδοση της μικρής μας εφημερίδας, καθώς και στην εκπαιδευτικό Τ.Π.Ε. κ. Μαρία Καψούλια, η οποία συντόνισε και επιμελήθηκε την έκδοσή της.


Σύνολο καταχωρίσεων: 9   |    Ανάρτηση: Ομάδα Υποστήριξης Ιστότοπου, 05/06/2019   Εμφανίσεις: 186

                                                               Προβολή όλων | Επιστροφή


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ