Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline

Δράσεις, εκδηλώσεις

Συμβουλές ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο   

Ενημερωτικό υλικό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 03/04/2020   Εμφανίσεις: 54


Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση   

Σπάρτη 31 Μαρτίου 2020

ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι μαθητές/τριες του Σχολείου μπορούν να αναζητούν υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό:

1. Στην Ιστοσελίδα του Σχολείου

Στη στήλη Νέα-Ανακοινώσεις αναρτώνται Φύλλα Εργασίας όλων των τάξεων

2. Στην Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη

Στην ιστοσελίδα του σχολείου, κάτω από τη στήλη Νέα-Ανακοινώσεις, προστέθηκε σύνδεσμος, ο οποίος οδηγεί στις ηλεκτρονικές τάξεις του σχολείου μας.

Οι ηλεκτρονικές τάξεις είναι ανοικτές και κάθε μαθητής/τρια έχει τη δυνατότητα να τις επισκεφθεί, ακόμα και εάν δεν έχει κάνει ακόμα εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Πολλές φορές, τις πρωινές ώρες λόγω υπερφόρτωσης του ΠΣΔ, δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στην ηλεκτρονική τάξη.

3. Στο e-mail που έχει δηλωθεί στην επικαιροποίηση στοιχείων γονέα

Οι εκπαιδευτικοί προωθούν τα Φύλλα Εργασίας, τα οποία έχουν αναρτηθεί και στην Ιστοσελίδα του Σχολείου, καθώς και τις απαντήσεις των προηγούμενων Φύλλων Εργασίας για αυτοδιόρθωση από τους/τις μαθητές/τριες.

4. Στην Εκπαιδευτική Tηλεόραση

Καθημερινά 10:00΄- 12:00΄ το πρωί, στην ΕΡΤ2, παραδίδονται μαθήματα για τις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού. Οι μαθητές/τριες μπορούν επίσης να τα παρακολουθήσουν, στο χρόνο που επιθυμούν, στην ιστοσελίδα webtv.ert.gr/shows/mathainoyme-sto-spiti/.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σας παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση του Σχολείου (κατά προτεραιότητα στο e-mail: mail@1dim-spart.lak.sch.gr ή στο τηλέφωνο: 2731028044).


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 01/04/2020   Εμφανίσεις: 176


Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής από τον εθελοντικό οργανισμό «Το Χαμόγελο το...   

Από την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2020 έως και την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2020, στο προαύλιο του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής, με Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα Πρόληψης, από τον εθελοντικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λακωνίας και τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας. Εξαιρετικοί οδοντίατροι προσέγγισαν με παιδαγωγικό τρόπο τα παιδιά και εξέτασαν με προσοχή τα δόντια των μικρών μαθητών/τριών, απομυθοποιώντας τον «φόβο του οδοντίατρου». Τελειώνοντας την εξέταση, οι μαθητές/τριες πήραν μαζί τους, εκτός από την εμπειρία, ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, μία εικόνα για χρωμάτισμα και πολλά όμορφα αυτοκόλλητα. Τέλος, πραγματοποιήθηκε σε κάθε τμήμα παρουσίαση, για το πώς γίνεται η σωστή οδοντική φροντίδα και ποιες τροφές βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγιεινής της στοματικής κοιλότητας, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 08/03/2020   Εμφανίσεις: 212


Εκδήλωση για την Αποκριά στο σχολείο μας   

Εκδήλωση για την Αποκριά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 από τις 12:10 μέχρι τις 13:10 στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας. Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων γέμισαν με χαμόγελα και χρώματα τον χώρο της εκδήλωσης, φορώντας μάσκες και άλλα αποκριάτικα αξεσουάρ ή κρατώντας σερπαντίνες. Με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, προετοιμάστηκε το πέταγμα των αερόστατων, τα οποία πέταξαν γρήγορα, με τη βοήθεια του αέρα, μακριά από τον χώρο της γιορτής. Οι ιαχές και τα συνθήματα των μικρών μαθητών/τριών εμψύχωναν τους συντελεστές της όλης προσπάθειας. Ο χορός δεν άργησε να ξεκινήσει. Δώδεκα κύκλοι σχηματίστηκαν με τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς να χορεύουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς της Αποκριάς, που είχαν διδαχθεί στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Όπως πάντα, το ενδιαφέρον όλων μαγνήτισαν τα δύο γαϊτανάκια, που έπλεξαν τα τμήματα της ΣΤ' τάξης. Ακολούθως, σχηματίστηκαν πάλι οι κύκλοι των μαθητών/τριών στο προαύλιο. Είχε έρθει η ώρα να τραγουδήσουν και να χορέψουν σκωπτικά τραγούδια της Αποκριάς, όπως το «Πώς το τρίβουν το πιπέρι», που έλκει την καταγωγή του από τους χρόνους του Βυζαντίου κ.ά., και τον «χορό της σκούπας». Ο χορός χορεύεται σε ζευγάρια με μονό αριθμό χορευτών, με αποτέλεσμα πάντοτε κάποιος να μένει χωρίς ταίρι. Ο χορευτής που μένει μόνος παίρνει τη σκούπα ως ταίρι. Με το σύνθημα «Αλλαγή», τα ζευγάρια θα πρέπει υποχρεωτικά να αλλάξουν ταίρι και ένας να μείνει να χορέψει με τη σκούπα. Τέλος αποχαιρετισθήκαμε με πολλές ευχές για «Καλές Απόκριες» και «Καλή Σαρακοστή»


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 02/03/2020   Εμφανίσεις: 292[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ