Εκδήλωση για την Αποκριά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 από τις 12:10 μέχρι τις 13:10 στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας.

Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων γέμισαν με χαμόγελα και χρώματα τον χώρο της εκδήλωσης, φορώντας μάσκες και άλλα αποκριάτικα αξεσουάρ ή κρατώντας σερπαντίνες.

Με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, προετοιμάστηκε το πέταγμα των αερόστατων, τα οποία πέταξαν γρήγορα, με τη βοήθεια του αέρα, μακριά από τον χώρο της γιορτής. Οι ιαχές και τα συνθήματα των μικρών μαθητών/τριών εμψύχωναν τους συντελεστές της όλης προσπάθειας.
Ο χορός δεν άργησε να ξεκινήσει. Δώδεκα κύκλοι σχηματίστηκαν με τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς να χορεύουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς της Αποκριάς, που είχαν διδαχθεί στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Όπως πάντα, το ενδιαφέρον όλων μαγνήτισαν τα δύο γαϊτανάκια, που έπλεξαν τα τμήματα της ΣΤ' τάξης.

Ακολούθως, σχηματίστηκαν πάλι οι κύκλοι των μαθητών/τριών στο προαύλιο. Είχε έρθει η ώρα να τραγουδήσουν και να χορέψουν σκωπτικά τραγούδια της Αποκριάς, όπως το «Πώς το τρίβουν το πιπέρι», που έλκει την καταγωγή του από τους χρόνους του Βυζαντίου κ.ά., και τον «χορό της σκούπας». Ο χορός χορεύεται σε ζευγάρια με μονό αριθμό χορευτών, με αποτέλεσμα πάντοτε κάποιος να μένει χωρίς ταίρι. Ο χορευτής που μένει μόνος παίρνει τη σκούπα ως ταίρι. Με το σύνθημα «Αλλαγή», τα ζευγάρια θα πρέπει υποχρεωτικά να αλλάξουν ταίρι και ένας να μείνει να χορέψει με τη σκούπα.

Τέλος αποχαιρετιστήκαμε με πολλές ευχές για «Καλές Απόκριες» και «Καλή Σαρακοστή».

Ανακοινώσεις

Περισσότερες Ανακοινώσεις