Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline

Επιμόρφωση - σεμινάρια

Επιμορφωτική ημερίδα εκπαιδευτικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης   

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας επιμορφωτική ημερίδα, που διοργάνωσε το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Πελοποννήσου, με θέμα: «Διαχείριση τάξης - Ζητήματα καθημερινής λειτουργίας και πρακτικής στο Δημοτικό Σχολείο».

Εισηγητές της ημερίδας ήταν οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου της 4ης και 8ης Ενότητας Δημοτικών Σχολείων του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου κ. Αντώνης Κοκκονός και κ. Ηλίας Μαρούδας. Αναπτύχθηκαν διεξοδικά κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με τις κοινωνικές δεξιότητες των μαθητών/τριών, την επικοινωνία στη σχολική τάξη, την αντιμετώπιση της επιθετικότητας και της σχολικής βίας και τη διαμόρφωση του κατάλληλου μαθησιακού περιβάλλοντος. Την ημερίδα παρακολούθησε το σύνολο των εκπαιδευτικών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, καθώς και των Δημοτικών Σχολείων Μαγούλας, Σκούρας-Γκοριτσάς και Σελλασίας-Θεολόγου-Βουτιάνων.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 03/04/2019   Εμφανίσεις: 779


Ενδοσχολική επιμορφωτική συνάντηση για την παροχή πρώτων βοηθειών   

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 από τις 13:30 έως τις 14:30 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης ενδοσχολική επιμορφωτική συνάντηση για την παροχή πρώτων βοηθειών στο σχολικό περιβάλλον, σε συνεργασία με την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) Σπάρτης. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας είχαν την ευκαιρία να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους αναφορικά με την παροχή πρώτων βοηθειών σε περιστατικά που δύνανται να συμβούν στον χώρο του σχολείου και να λάβουν κατατοπιστικές απαντήσεις σε σχετικά ερωτήματα.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ελένη-Ιωάννα Πασχοπούλου και τον κ. Ηλία Βασιλάκο από την ΤΟΜΥ Σπάρτης, που με την εμπεριστατωμένη παρουσίαση, τις εύστοχες απαντήσεις και τη βιωματική επίδειξη διάφορων τεχνικών-πρακτικών, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και συνέβαλαν στην επιμόρφωσή τους.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 27/03/2019   Εμφανίσεις: 788


Ενημερωτική εκδήλωση για τα όρια και τους κανόνες στη σχολική ηλικία   

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λακωνίας "Δίαυλος" διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με τίτλο: "Ακούω, κατανοώ, καθοδηγώ το παιδί μου - Όρια και κανόνες στη σχολική ηλικία".

Πολλοί ήταν οι γονείς και κηδεμόνες μαθητών/τριών αλλά και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην εκδήλωση και είτε μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους είτε αντάλλαξαν απόψεις και πρακτικές. Η ομιλήτρια κ. Καργάκου Κατερίνα, κοινωνική λειτουργός του Κέντρου "Δίαυλος", κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων παρέχοντας πολύτιμες συμβουλές με μεστό λόγο και εύστοχα παραδείγματα.

Στο τέλος της εκδήλωσης ήταν κοινή η παραδοχή ότι τέτοιες συναντήσεις ωφελούν ποικιλοτρόπως εκπαιδευτικούς και γονείς στο δύσκολο έργο της ανατροφής και της διαπαιδαγώγησης των παιδιών. Ευχαριστούμε θερμά την κ. Καργάκου Κατερίνα και το Κέντρο "Δίαυλος" για την τόσο χρήσιμη και ωφέλιμη συνεργασία τους με το σχολείο μας.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 16/11/2018   Εμφανίσεις: 863


Συμμετοχή εκπαιδευτικού του σχολείου ως εισηγητή στο Πανελλήνιο Συνέδριο, με τίτ...   

Σας ενημερώνουμε ότι στις εργασίες του Πανελλήνιου Συνεδρίου «Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε.» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Ίδρυμα Ευγενίδου στις 5 & 6 Νοεμβρίου 2016 και ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, συμμετείχε ως εισηγητής, ο Διευθυντής της σχολικής μας μονάδας, κ. Αντώνιος Κοκκονός. Η εισήγησή του, με τίτλο: «Σχεδίαση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την ανάπτυξη ικανοτήτων και ανάδειξη νέων ρόλων στο πεδίο της ηλεκτρονικής μάθησης», έχει περιληφθεί στον τόμο πρακτικών του συνεδρίου «Η Εκπαίδευση στην Εποχή των Τ.Π.Ε. – Τα πρακτικά του Συνεδρίου, Αθήνα, 5 & 6 Νοεμβρίου 2016. σσ. 854-864 ISBN: 978-918-82301-1-8 (e-Book/pdf).

Περίληψη εργασίας - εισήγησης: Ο κ. Κοκκονός ανέφερε ότι στην κοινωνία – οικονομία της γνώσης, η βασισμένη στην ανάπτυξη ικανοτήτων εκπαίδευση ή/και κατάρτιση προβάλλεται ως φορέας αλλαγής, ως αναγκαιότητα, αλλά και ως κυρίαρχο παράδειγμα καινοτομίας. Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι μαθησιακές τεχνολογίες μέσα από εφαρμογές ηλεκτρονικής μάθησης έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τη θεώρηση των πραγμάτων στο πεδίο της βασισμένης στην ανάπτυξη ικανοτήτων εκπαίδευσης ή/και κατάρτισης και να προσφέρουν ευελιξία σε σχέση με το χώρο, το χρόνο και το ρυθμό εκπαίδευσης ή/και κατάρτισης, να δώσουν τη δυνατότητα σε αυτούς που μαθαίνουν να ακολουθήσουν τη δική τους – προσωπική μαθησιακή πορεία και να προσφέρουν ευκαιρίες για αυτο-κατευθυνόμενη μάθηση και ανεξαρτησία κατά την εκπαίδευση-κατάρτιση. Στην παρούσα εργασία, διερευνώνται βιβλιογραφικά οι βασικές έννοιες που αφορούν στην «ικανότητα», αναλύονται οι βασικές έννοιες που αφορούν στον διδακτικό – μαθησιακό σχεδιασμό και στην προδιαγραφή IMS – Learning Design και καταγράφονται οι νέοι ρόλοι που αναδεικνύονται για αυτούς/ες που διδάσκουν και αυτούς/ες που μαθαίνουν στο πλαίσιο της βασισμένης στην ανάπτυξη ικανοτήτων εκπαίδευσης ή/και κατάρτισης.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 05/11/2016   Εμφανίσεις: 1236[1] 2 3 4 5 6 7 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ