Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline
Ενημέρωση για τη γιορτή της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 [21-03-2018]    |    Επίδοση Ελέγχων Προόδου και ενημέρωση για το Β' Τρίμηνο [14-03-2018]    |    Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ανάληψη ημερήσιας μετακίνησης μαθητών/τριών 1ου Δ.Σ. Σπάρτης [20-02-2018]    |    Επιστημονική Ημερίδα για τους/τις εκπαιδευτικούς Γ' και Δ' τάξης [09-02-2018]    |    Ενημέρωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών [26-01-2018]    |    Αποκριάτικος χορός [19-01-2018]    |    Αξιολόγηση μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου [14-12-2017]    |    Επίδοση Ελέγχων Προόδου και ενημέρωση για το Α' Τρίμηνο [14-12-2017]    |    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών [13-12-2017]    |    Ενημέρωση για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών [13-12-2017]    |    Εκκλησιασμός ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων [13-12-2017]    |    Ενημέρωση για τη γιορτή της επετείου του Πολυτεχνείου [14-11-2017]    |    Διευκρινίσεις λειτουργίας σχολικών μονάδων (σε σχέση με το Π.Δ. 79/2017) [03-11-2017]    |    Επιδημική έξαρση ιλαράς - Εμβολιασμός [09-10-2017]    |    4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού [28-09-2017]    |   

Δράσεις, εκδηλώσεις

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας   

Την Tετάρτη 23-12-2015 πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας. Την εορτή άνοιξε ο σύντομος χαιρετισμός του διευθυντή του σχολείου μας κ. Αντώνη Κοκκονού.

Στη συνέχεια,  οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης, που είχαν την ευθύνη της παρουσίασης, υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών των τμημάτων τους, παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα σχετικά με το κατεξοχήν κορυφαίο ιστορικό και θρησκευτικό γεγονός της Γέννησης του Χριστού, με τίτλο το «Μήνυμα Χαράς», καθώς και δρώμενα σχετικά με τα ήθη και έθιμα των εορτών του δωδεκαημέρου, όπως το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, η παρασκευή εορταστικών γλυκισμάτων, η παράδοση για τους καλικάντζαρους, η ανταλλαγή των δώρων,  ο ερχομός του  Αϊ –Βασίλη, υπογραμμίζοντας έτσι  την αξία της αγάπης, της αδελφοσύνης και της αλληλοβοήθειας.

Τη γιορτή πλαισίωσε, με επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους και  τραγούδια, όπως «Η Παρθένος σήμερον»,  «Άγια νύχτα», «Ο μικρός τυμπανιστής», «Πάει ο παλιός ο Χρόνος»  και βέβαια τα κάλαντα,  η χορωδία των μαθητών/τριών του Ε1 τμήματος, υπό την διεύθυνση της εκπαιδευτικού της Μουσικής Αγωγής του σχολείου μας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι μαθητές/τριες του Δ1 τμήματος, οι οποίοι τραγούδησαν στην αγγλική γλώσσα, δυο χριστουγεννιάτικα τραγούδια, την επιμέλεια των οποίων είχαν οι εκπαιδευτικοί της αγγλικής γλώσσας .

Τη γιορτή παρακολούθησαν όλοι/ες οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, καθώς και πολλοί γονείς - κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης εκδήλωσης συνέβαλαν όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 23/12/2015   Εμφανίσεις: 510


Σχολική εορταστική εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου   

Το πρωί της Τρίτης 17 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Τετάρτης τάξης με την πολύτιμη αρωγή και αδιάκοπη συμπαράσταση των δασκάλων τους, κ.κ. Τραγά Παναγιώτας (Δ1) και Αδαμάκου Έλενας (Δ2), τίμησαν τη σημαντική αυτή επέτειο παρουσιάζοντας το θεατρικό έργο «Ήταν ένα Πολυτεχνείο», διάρκειας μίας περίπου ώρας.

Οι νεαροί μαθητές και μαθήτριες, με υποδειγματικό τρόπο μας μετέφεραν γλαφυρά το κλίμα εκείνων των ημερών προκαλώντας στους θεατές έναν αντιφατικό συνδυασμό συναισθημάτων: του αυθόρμητου γέλιου και συνάμα του έντονου προβληματισμού. Το θεατρικό σκηνικό των δρώμενων οικείο και αναγνωρίσιμο: μία κοινή σχολική τάξη. Μία τάξη, όμως, μέσω της οποίας οι απορίες των παιδιών και οι αναμνήσεις του δασκάλου διαπερνούν όλα τα ιστορικά γεγονότα των ημερών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και ευρύτερα τα ζητήματα του αυταρχισμού και της βίας κάθε μορφής καθώς και φυσικά της υπέρτατης ανάγκης όλων για Ελευθερία. Η θερμή ανταπόκριση του παριστάμενου κοινού όλων των ηλικιών αποτέλεσε εύλογα την ηθική ανταμοιβή όλων των συντελεστών για την καθόλα επιτυχημένη ολοκλήρωση της παράστασης.

Οι μαθητές/τριες του ΣΤ1 τμήματος, που συμμετείχαν στη χορωδία του σχολείου μας, πλαισίωσαν την εκδήλωση με τραγούδια της εποχής, σε άψογη εκτέλεση υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Μουσικής του σχολείου μας, κ. Γκιοτσαλίτου Μαρίας.

Τόσο στους/στις μαθητές/τριες, όσο και στις εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν με ζήλο για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετικού ύφους και ποιότητας καλλιτεχνική δουλειά τους …


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 17/11/2015   Εμφανίσεις: 539


Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο μας   

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η καθιερωμένη εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι μαθητές και μαθήτριες των δύο τμημάτων της Ε΄ τάξης -με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και υποκριτικό ταλέντο στην αφήγηση ιστορικών γεγονότων- επιχείρησαν μέσα από θεατρικά στιγμιότυπα, ποιήματα και τραγούδια να αποδώσουν την ατμόσφαιρα της εποχής και να αποτιμήσουν φόρο τιμής στους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Οι μαθητές/ριες της Στ΄ τάξης συμμετείχαν στη χορωδία του σχολείου, πλαισιώνοντας την εκδήλωση υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Μουσικής κ. Μαρίας Γκιοτσαλίτου. Τα παιδιά απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα των μαθητών/τριών του σχολείου, των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.
Στο τέλος, ο διευθυντής της σχολικής μας μονάδας κ. Αντώνιος Κοκκονός, επαίνεσε όλους όσους συνέβαλαν στην αρτιότητα της εορτής. Η εορτή έληξε με τον Εθνικό μας Ύμνο. Τη διδασκαλία των ρόλων, τη σκηνοθεσία και τα κουστούμια ανέλαβαν οι κ.κ. Βέργαδου Κωνσταντίνα, Παπαδογιάννη Ελένη και Πατρικάκου Αικατερίνη. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υποδιευθυντής του Σχολείου, κ. Γεώργιος Μανωλόπουλος.
Μετά το πέρας της εορταστικής εκδήλωσης, o σημαιοφόρος, οι παραστάτες, οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, συμμετείχαν στην κατάθεση στεφάνων που πραγματοποιήθηκε στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 27/10/2015   Εμφανίσεις: 276


Αγιασμός - έναρξη μαθημάτων για το σχολικό έτος 2015-2016.   

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, το προαύλιο του σχολείου γέμισε από τις όμορφες φωνές των παιδιών. Σε λίγο ακούστηκε το κουδούνι. Όλοι/ες οι μαθητές/τριες συγκεντρώθηκαν στο σημείο που γίνεται η πρωινή προσευχή. Ακόμα και τα «πρωτάκια» με τη βοήθεια των δασκάλων τους μπήκαν στη γραμμή.
Ο παπα-Γιώργης έκανε την εμφάνισή του και, αφού τον καλωσόρισε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Αντώνιος Κοκκονός, ξεκίνησε η ακολουθία του Αγιασμού. Τελειώνοντας την ακολουθία, ο ιερέας έρανε με αγιασμό τον κ. Διευθυντή και όλο το διδακτικό προσωπικό, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Χίου και φυσικά τους/τις μαθητές/τριες. Στη συνέχεια, μας μετέφερε το μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, ο οποίος ευχόταν υγεία και καλή πρόοδο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και συμβούλευε τους/τις μαθητές/τριες να είναι επιμελείς και φρόνιμοι/ες, να αγαπούν και να σέβονται τους γονείς και τους δασκάλους τους.
Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Διευθυντής του Σχολείου, ο οποίος, αφού διάβασε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς καθώς και μηνύματα άλλων φορέων, στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάρτης κ. Σπύρο Μοιράγια, ο οποίος με την παρουσία του τίμησε για μια ακόμη φορά το σχολείο μας και αμέσως μετά την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Αντωνία – Γεωργία Χίου, οι οποίοι ευχήθηκαν με τη σειρά τους «καλή σχολική χρονιά», «υγεία και πρόοδο» σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς.
Με το πέρας του Αγιασμού, οι μαθητές/τριες πήγαν στις τάξεις τους, γνώρισαν τους/τις νέους/ες δασκάλους/ες τους, παρέλαβαν τα βιβλία τους και συζήτησαν μαζί τους για το πρόγραμμα μαθημάτων και για τους κανόνες ζωής στο σχολείο.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 11/09/2015   Εμφανίσεις: 751Mετάβαση στην προηγούμενη σελίδα... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ