Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline
Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ανάληψη ημερήσιας μετακίνησης μαθητών/τριών 1ου Δ.Σ. Σπάρτης [20-02-2018]    |    Επιστημονική Ημερίδα για τους/τις εκπαιδευτικούς Γ' και Δ' τάξης [09-02-2018]    |    Ενημέρωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών [26-01-2018]    |    Αποκριάτικος χορός [19-01-2018]    |    Αξιολόγηση μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου [14-12-2017]    |    Επίδοση Ελέγχων Προόδου και ενημέρωση για το Α' Τρίμηνο [14-12-2017]    |    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών [13-12-2017]    |    Ενημέρωση για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών [13-12-2017]    |    Εκκλησιασμός ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων [13-12-2017]    |    Ενημέρωση για τη γιορτή της επετείου του Πολυτεχνείου [14-11-2017]    |    Διευκρινίσεις λειτουργίας σχολικών μονάδων (σε σχέση με το Π.Δ. 79/2017) [03-11-2017]    |    Επιδημική έξαρση ιλαράς - Εμβολιασμός [09-10-2017]    |    4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού [28-09-2017]    |    Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2017-18 [26-09-2017]    |    Οργάνωση και λειτουργία Δημοτικών Σχολείων - Π.Δ. 79/2017 [26-09-2017]    |   

Δράσεις, εκδηλώσεις

Σχολική εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821   

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015, στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας η σχολική γιορτή για τον διπλό εορτασμό, του «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» και της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821.
Η γιορτή ξεκίνησε με το εορταστικό απολυτίκιο του Ευαγγελισμού και συνεχίστηκε με την εμπνευσμένη ομιλία του Δ/ντή της σχολικής μας μονάδας κ. Αντωνίου Κοκκονού, ο οποίος ανέλυσε με σύντομο και γλαφυρό τρόπο το ιστορικό της Ελληνικής Επανάστασης, επισημαίνοντας τους παράγοντες εκείνους που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους, διατρέχοντας και υπογραμμίζοντας τις κορυφαίες στιγμές του Αγώνα.
Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης, που είχαν την ευθύνη παρουσίασης της εορτής καθήλωσαν μικρούς και μεγάλους με την εντυπωσιακή ομολογουμένως ερμηνεία των αφηγηματικών μερών αλλά και των θεατρικών έργων. Μεγάλες στιγμές του Αγώνα πέρασαν μπρος από τα μάτια μας και προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης κι ενθουσιασμού. Οι αγώνες για το πρώτο «ξύπνημα» μέσα στο «Κρυφό Σχολειό», ο αβάσταχτος φόρος το «Παιδομάζωμα», η αντρειοσύνη των Κλεφτών, το ηρωικό Σούλι και το μαρτυρικό Μεσολόγγι ήταν η θεματολογία που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους, μαθητές/τριες, αλλά και γονείς. Τα θεατρικά έργα τα οποία συνοδεύονταν από μουσική κατάλληλη μουσική υπόκρουση και φυσικά από παραδοσιακές στολές έκανε το θέαμα και το άκουσμα ακόμα πιο εντυπωσιακό.
Την αρτιότητα της εορτής ολοκλήρωσε η πολύ όμορφη παρουσία της χορωδίας του σχολείου που αποτελείτο από τους μαθητές του Ε΄2 τμήματος, που κάτω από την υπέροχη διεύθυνση της δασκάλας τους, παρουσίασαν υπέροχα παραδοσιακά τραγούδια που «έντυναν» με τον καλύτερο τρόπο τα θεατρικά έργα.
Στο τέλος ο κ. Διευθυντής της σχολικής μονάδας επαίνεσε τους μαθητές/τριες, τους συντελεστές δασκάλους της ΣΤ΄ τάξης, τη μουσικό και όλους όσοι συνέβαλαν για την αρτιότητα της εορτής. Η εορτή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 24/03/2015   Εμφανίσεις: 766


6 Μαρτίου 2015: Δράσεις κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού   

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκαν στη σχολική μας μονάδα δράσεις σχετικές με τη σχολική βία και τον εκφοβισμό ( bullying). Πιο συγκεκριμένα: Έγινε προβολή, κατά τάξη, ταινιών μικρού μήκους, αλλά και αξιοποίηση ψηφιακού υλικού, ταινιών κινουμένων σχεδίων όπως τα «Τα μπαλόνια της φιλίας», «Η Μόνα σε καινούριο σχολείο» και επιπλέον παρουσιάσεις PowerPoint.
Ακολούθησε καταιγισμός ιδεών και συζήτηση με συντονιστές τους εκπαιδευτικούς – υπεύθυνους τμημάτων και τη συμμετοχή των υπόλοιπων διδασκόντων, κατά τμήμα, για την ενδοσχολική βία, τις αιτίες που την προκαλούν και τους τρόπους εκδήλωσής της.
Οι μαθητές/τριες στη συνέχεια δραματοποίησαν καταστάσεις σχολικής βίας και εκφοβισμού και εξέφρασαν συναισθήματα και μηνύματα μέσω της δημιουργικής κίνησης και της μουσικής. Κατόπιν προχώρησαν στη δημιουργία αφισών και άλλων εικαστικών τεχνουργημάτων με μηνύματα και πληροφορίες κατά της βίας, χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολάζ, ζωγραφική, καθώς και τα εργαλεία που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες για τη δημιουργία ηλεκτρονικών εικαστικών έργων.
Σκοπός των συγκεκριμένων δράσεων ήταν ο προβληματισμός και η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών του σχολείου, αλλά και η διατύπωση των απόψεων και ιδεών τους για τρόπους πρόληψης, αντιμετώπισης, ανάληψης ευθυνών και ρόλων, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα που απασχολεί τις σχολικές κοινότητες και την κοινωνία γενικότερα. Τα έργα των μαθητών/τριών, που αποτελούν μια «συμβολική διαμαρτυρία» κατά της βίας και υμνούν την αγάπη και τη φιλία εκτέθηκαν στους χώρους του σχολείου.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 06/03/2015   Εμφανίσεις: 800


Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο σχολείο μας    

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο του σχολείου μας αποκριάτικες δραστηριότητες από το σύνολο των μαθητών/τριών όλων των τάξεων. Οι εορταστικές εκδηλώσεις έγιναν τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες και περιελάμβαναν κατασκευή «σαΐτας-ψαλίδα», με υπεύθυνο της δραστηριότητας τον Υποδιευθυντή και δάσκαλο κ. Γιώργο Μανωλόπουλο και παρουσίαση παραδοσιακών και αποκριάτικων χορών , των οποίων την οργάνωση και τον σχεδιασμό είχαν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής κ.κ. Γιαννακού Τασία και Βασιλάκος Νικόλαος.
Ξεχωριστή νότα αποτέλεσε η αποκριάτικη μεταμφίεση πολλών δασκάλων συμμετέχοντας έτσι στη χαρά των παιδιών και το «γαϊτανάκι», γνωστός αποκριάτικος χορός, που πάνω στο ξύλο με τις πολύχρωμες ταινίες οι μαθητές/τριες δημιούργησαν πολλές υπέροχες «κοτσίδες»!
Την παράσταση όμως έκλεψε το πέταγμα των πέντε(!) αερόστατων, που κατασκευάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες από μαθητές των περισσότερων τάξεων, με την καθοδήγηση του δασκάλου κ. Παππά Δημητρίου. Δάσκαλοι και μαθητές συμμετείχαν στο εντυπωσιακό πέταγμα των αερόστατων. Σχεδόν όλα- ένα μόνο εγκατέλειψε γρήγορα το όμορφο ταξίδι…- «χάθηκαν» στον καταγάλανο ουρανό της Σπάρτης, με τα μάτια των μαθητών/τριών να τα συνοδεύουν στο μεγάλο ταξίδι τους…
Στη συνέχεια ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσέφερε στους/στις μαθητές/τριες φυσικούς χυμούς σε ατομική συσκευασία και οι εκδηλώσεις έκλεισαν με ευχές προς τους μαθητές/τριες και το διδακτικό προσωπικό από τον Διευθυντή του Σχολείου, κ. Αντώνη Κοκκονό, για «Καλές Απόκριες» και «Καλή Σαρακοστή».


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 20/02/2015   Εμφανίσεις: 790


Η Eορτή των Τριών Ιεραρχών   

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, εορτή των Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, η σχολική μονάδα, με επικεφαλής τον Δ/ντή κ. Κοκκονό Αντώνιο παρέστη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» και παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και την ακολουθία της αρτοκλασίας, στην οποία και συμμετείχε.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Υποδιευθυντής της σχολικής μας μονάδας, κ. Γεώργιος Μανωλόπουλος, ο οποίος αφού έκανε μία σύντομη αναφορά στη βιογραφία των Αγίων, εστίασε την ομιλία του στο κοινωνικό τους έργο και τις συμβουλές τους προς τους μαθητές, δασκάλους και γονείς επισημαίνοντας πως οι Τρεις Ιεράρχες δεν έδωσαν μόνο την περιουσία τους στο πονεμένο λαό, αλλά έδωσαν και τα χέρια τους και τον εαυτό τους ολόκληρο. Ακούμπησαν την καρδιά τους πάνω στη ραγισμένη καρδιά του συνανθρώπου τους και αφουγκράστηκαν τους χτύπους της και τον βαθύ πόνο της. Ξενύχτησαν και φρόντισαν τον φτωχό, τη χήρα, το ορφανό, τον άρρωστο, τον αιχμάλωτο, τον φυλακισμένο, τον ξεχασμένο. Στηλίτευσαν το πολιτικό κι εκκλησιαστικό κατεστημένο, αφού δεν πρόσφεραν καμιά φροντίδα για τους εμπερίστατους συνανθρώπους τους.
Για το θέμα της αγωγής των νέων τόνισε πως οι Τρεις Ιεράρχες πίστευαν πως η αγωγή των νέων είναι δύσκολη υπόθεση, διότι η νεότητα είναι ακατάστατη και εύκολα μεταβάλλει τη γνώμη της. Ο νέος δεν μπορεί εύκολα να ελέγξει τα λάθη του, γι αυτό και εύκολα γλιστράει από τον ίσιο δρόμο και παρασύρεται από το κακό. Ο μέγας Βασίλειος θέλει τον μαθητή να έχει αγωνιστικό πνεύμα, να είναι μαχητής, και να είναι δεκτικός στις συμβουλές. Αλλά οι συμβουλές αυτές, λέει προς τους δασκάλους και γονείς, πρέπει να συνοδεύονται και από επαίνους, διότι έτσι μόνο γίνονται ευπρόσδεκτες από τη νεότητα.
Με το πέρας του εκκλησιασμού το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές/τριες επέστρεψαν στον χώρο του σχολείου και πραγματοποίησαν δραστηριότητες σχετικές με την εορτή των Τριών Ιεραρχών μέχρι τις 10:30 περίπου.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 30/01/2015   Εμφανίσεις: 681Mετάβαση στην προηγούμενη σελίδα... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ