Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline
Ενημέρωση για τη γιορτή της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 [21-03-2018]    |    Επίδοση Ελέγχων Προόδου και ενημέρωση για το Β' Τρίμηνο [14-03-2018]    |    Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ανάληψη ημερήσιας μετακίνησης μαθητών/τριών 1ου Δ.Σ. Σπάρτης [20-02-2018]    |    Επιστημονική Ημερίδα για τους/τις εκπαιδευτικούς Γ' και Δ' τάξης [09-02-2018]    |    Ενημέρωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών [26-01-2018]    |    Αποκριάτικος χορός [19-01-2018]    |    Αξιολόγηση μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου [14-12-2017]    |    Επίδοση Ελέγχων Προόδου και ενημέρωση για το Α' Τρίμηνο [14-12-2017]    |    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών [13-12-2017]    |    Ενημέρωση για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών [13-12-2017]    |    Εκκλησιασμός ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων [13-12-2017]    |    Ενημέρωση για τη γιορτή της επετείου του Πολυτεχνείου [14-11-2017]    |    Διευκρινίσεις λειτουργίας σχολικών μονάδων (σε σχέση με το Π.Δ. 79/2017) [03-11-2017]    |    Επιδημική έξαρση ιλαράς - Εμβολιασμός [09-10-2017]    |    4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού [28-09-2017]    |   

Δράσεις, εκδηλώσεις

Eορταστική εκδήλωση για τη λήξη του διδακτικού έτους 2014-2015   

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 στις 20:00 πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσαν οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου με τη λήξη του διδακτικού έτους 2014-2015. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε. Λακωνίας, Δρ. Φώτης Πολίτης, η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάρτης, κ. Σπύρος Μοιράγιας, Διευθυντές/τριες Δημοτικών Σχολείων, καθώς και ο Πρόεδρος του παραρτήματος Λακωνίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, κ. Νίκος Βασιλόπουλος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης διαμορφώθηκε ως εξής:
Σύντομος απολογισμός δραστηριοτήτων από τον Διευθυντή του Σχολείου, κ. Αντώνη Κοκκονό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ»
Σύντομη παρουσίαση του Προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων «Ο τόπος μου» από τον συντονιστή του προγράμματος, κ. Μανωλόπουλο Γεώργιο.
Παραδόσεις, παραμύθια του τόπου μου
«Το πουλί τ’ αηδόνι», παρουσίαση παραδοσιακού μανιάτικου παραμυθιού από τους/τις μαθητές/τριες της Α΄ τάξης (προβολή βίντεο – δραματοποίηση).
* «Εσείς πουλιά του Μάη», τραγουδούν και χορεύουν οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης.
«Μάνη, πατρίδα μου», χορεύουν οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης.

Οι τέσσερις εποχές
«Οι τέσσερις εποχές», μουσικοκινητικό δρώμενο από τους/τις μαθητές/τριες της Β΄ τάξης.
* «Το καλοκαιράκι», τραγουδούν οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης.
* ”Four Seasons” – «Τέσσερις εποχές», τραγουδούν οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης.

Ελλάδα, χώρα των Θεών
«Ελλάδα, χώρα των Θεών», Τσακώνικος χορός σε στίχους των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης, με θέμα από την τοπική μυθολογία.
Τραγουδούν και χορεύουν οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης και ταυτόχρονα προβάλλονται μέσω ηλεκτρονικής παρουσίασης οι δραστηριότητές τους.

Με στάμνα... στις πηγές του Ταϋγέτου
* «Ο Ταΰγετος», τραγουδούν οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης.
* «Το τραγούδι του νερού», τραγουδούν οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης.
«Περπερούνα», δραματοποίηση του εθίμου από τους/τις μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης.
«Ο χορός της στάμνας», χορεύουν οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης.
Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, προβάλλονται μέσω ηλεκτρονικής παρουσίασης, οι εργασίες και οι διδακτικές επισκέψεις των μαθητών/τριών της Δ΄ τάξης.

Τα κάστρα του τόπου μας
«Λαλούδι της Μονεμβασίας», Καλαματιανός χορός από τους/τις μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης.
Προβολή μέσω ηλεκτρονικής παρουσίασης, των δραστηριοτήτων των μαθητών/τριών της Ε΄ τάξης.
«Γεια σου, χαρά σου Βενετιά», τραγουδούν οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης.
«Το κάστρο της Ωριάς», Συρτός χορός από τους/τις μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης.

Πρόσκληση για ταξίδι στον τόπο μας
“Laconie: Αmalgam de beautés” – «Λακωνία: Αμάλγαμα από ομορφιές», η ομορφιά του τόπου που ζω μέσα από τη Γαλλική Γλώσσα, από τους/τις μαθητές/τριες του τμήματος Γαλλικών ΣΤ2.

Ένα τραγούδι αγάπης για όλο τον κόσμο
“Du, du gefällst mir so…” – «Εσύ, εσύ μου αρέσεις τόσο...», ένα τραγούδι αγάπης για όλο τον κόσμο, από τους/τις μαθητές/τριες των τμημάτων Γερμανικών των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων.

Οι ποιητές του τόπου μας
* «Ας γνωρίσουμε τους Λάκωνες ποιητές, Νικηφόρο Βρεττάκο και Γιάννη Ρίτσο».
«Και να αδερφέ μου», απαγγελία με χορωδιακή ερμηνεία του ποιήματος του Γ. Ρίτσου από τους/τις μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης.
* «Ευρώτας», τραγουδούν οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης.
– Διδασκαλία χορών: κ.κ. Νικόλαος Βασιλάκος και Τασία Γιαννακού.
– Διδασκαλία τραγουδιών: κ. Μαρία Γκιοτσαλίτου.
– Θεατρική διδασκαλία: κ. Αικατερίνη Αθανασάκη.
– Σκηνικά: κ. Αθανάσιος Νεοφώτιστος.
– Επιμέλεια παρουσιάσεων, προγράμματος: κ. Μαρία Καψούλια.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΩΝ
Απονομή τιμητικών διπλωμάτων στους/στις μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης και στην εκπαιδευτικό που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2015.
Απονομή επαίνων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στους/στις μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης που διακρίθηκαν στον 8ο μαθητικό διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Παιχνίδι και Μαθηματικά».
Απονομή τιμητικών διπλωμάτων στους/στις μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης και στις εκπαιδευτικούς που διακρίθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό MEDEA AWARDS 2014.
Απονομή τιμητικού διπλώματος στον εκπαιδευτικό που διακρίθηκε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό αφίσας (poster) "eΤwinning Weeks 2014".
Απονομή βραβείων του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης στους/στις μαθητές/τριες του τμήματος E1 και στις εκπαιδευτικούς που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης Δημοτικών Σχολείων «Ας φανταστούμε το σχολείο των ονείρων μας».

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΤΑΞΗΣ
Αποχαιρετισμός του σχολείου από τους/τις μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης.
Αποχαιρετισμός των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης από τους/τις μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης.
* «Τραγούδι αποχαιρετισμού», τραγουδούν οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης.
Απονομή αναμνηστικών στους/στις μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε:
* στον Δήμο Σπάρτης, για την παραχώρηση της εξέδρας – σκηνής.
* στον κ. Άκη Κουλογεωργίου, για την ηχητική κάλυψη και τον φωτισμό της εορταστικής εκδήλωσης.
* στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη διάθεση των καθισμάτων και την ποικιλότροπη υποστήριξή του.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 20/06/2015   Εμφανίσεις: 974


Επίσκεψη μελισσοκόμου στο σχολείο μας   

Την Πέμπτη 21/5/2015 το σχολείο μας επισκέφτηκε ο μελισσοκόμος κ. Καρβουνιάρης, πατέρας μαθήτριας μας.
Οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης, με τις εκπαιδευτικούς κ. Αθανασία Ορφανού, κ. Ευαγγελία Νοδάρα και την κ. Αργυρούλα Μαστρογιάννη, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο των μελισσών και να γνωρίσουν τον τρόπο και τα προϊόντα που παράγουν. Να δουν κυψέλη από κοντά να μάθουν για τα μέσα προστασίας που χρησιμοποιεί ο μελισσοκόμος κατά την εργασία του, να μάθουν για τα μηχανήματα συλλογής του μελιού που αποτελεί κι ένα από τα τοπικά μας προϊόντα. Να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα αυτού του επαγγέλματος και να δουν από κοντά τις δυσκολίες του.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Καρβουνιάρη για το χρόνο και τις γνώσεις που μας προσέφερε!


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 21/05/2015   Εμφανίσεις: 986


Συμμετοχή του σχολείου σε webinar (διαδικτυακή συνάντηση) για τα δέκα χρόνια eTw...   

Tην Πέμπτη 7 Μαΐου 2015, το σχολείο μας συμμετείχε σε μια ιδιαίτερη εορταστική εκδήλωση για τα δέκατα γενέθλια, της μεγαλύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας στην Ευρώπη, του eTwinning. Μαθητές/τριες από τις τάξεις Β΄, Γ΄, Δ΄ και Στ΄ με τους/τις συντονιστές/στριες εκπαιδευτικούς των έργων, σε πανελλήνια διαδικτυακή συνάντηση (webinar) παρουσίασαν διαδραστικά τα τέσσερα προγράμματα που υλοποιούνται το τρέχον σχολικό έτος στο σχολείο μας και ευχήθηκαν στο eΤwinning να τα εκατοστήσει!!


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 07/05/2015   Εμφανίσεις: 1091


Δράση στο πλαίσιο του προγράμματος : Ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο...   

Την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας στα πλαίσια του προγράμματος «Ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο» επισκέφτηκαν το 2ο, το 4ο και το Μουσικό Γυμνάσιο της Σπάρτης, σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε εκπονηθεί. Τους/τις μαθητές/τριες και τους συνοδούς τους εκπαιδευτικούς υποδέχθηκαν με χαρά και εγκαρδιότητα οι διευθυντές των Γυμνασίων, που από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να κάνουν την ατμόσφαιρα πολύ οικεία, αφαιρώντας κάθε αγωνία η ίσως και φόβο που μπορεί να ένοιωθε κάποιος/α/ μαθητής/τρια.
Ενημέρωσαν και εξήγησαν με πολύ όμορφο και παιδαγωγικό τρόπο κάποιες από τις αλλαγές που θα συναντήσουν, του χρόνου, στο νέο σχολείο που θα βρεθούν και τους τόνισαν ότι δεν έχουν τίποτα να φοβούνται ή να τους προβληματίζει, αν αυτοί/τές είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Εκτός από τους Δ/ντές των Γυμνασίων στα παιδιά μίλησαν και εκπαιδευτικοί που με τη σειρά τους και με την εμπειρία τους προσπάθησαν να δείξουν στους/στιςνέους/ες μαθητές/τριες των Γυμνασίων πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο δύσκολα, όπως ίσως τους μεταφέρονται.
Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός ήταν και η παρουσία και της μαθητικής κοινότητας, αφού στο πρώτο ίσως καλωσόρισμα ήταν και η Πρόεδρος του 15μελούς του 2ου Γυμνασίου η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τους/τις/ μαθητές /τριες για το όμορφο κλίμα που επικρατεί στο σχολείο και της συνθήκες ζωής σε αυτό. Η επίσκεψη έκλεισε με μια όμορφη περιήγηση σε αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια Φυσικών Επιστημών καθώς και κλειστών Γυμναστηρίων που ενθουσίασαν τους/τις/ μαθητές/τριες μας.
Το Μουσικό Γυμνάσιο με την εξαίρετη παρουσία ορισμένων μουσικών-καθηγητών ενθουσίασε ιδιαίτερα τα παιδιά, αφού πρόσφερε και μουσικό άκουσμα, στο οποίο συμμετείχαμε όλοι μας και θέαμα, γιατί οι μαθητές/τριες μας είχαν την ευκαιρία να δουν τις ατομικές αίθουσες μάθησης διαφόρων μουσικών οργάνων και να ακούσουν και κάποιες μελωδίες από τους/τις μαθητές/τριες που έπαιζαν εκείνη τη στιγμή. Είναι αλήθεια πως κάποιοι δικοί μας μαθητές εντυπωσιάστηκαν και προβληματίστηκαν σχετικά με την επιλογή που πρέπει να κάνουν. Επίσης, στα πλαίσια της συγκεκριμένης δράσης, δόθηκε στους μαθητές του ΣΤ2 τμήματος του σχολείου μας η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους eTwinning «συμμαθητές» τους στο 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης με τους οποίους έχουν συμμετάσχει σε κοινές δραστηριότητες στα πλαίσια υλοποίησης ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο “The place I live in”, επιβεβαιώνοντας έτσι την έμπρακτη συνεργασία μαθητών και καθηγητών της Αγγλικής Γλώσσας στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Στα πλαίσια επίσης της συγκεκριμένης δράσης επισκέφθηκε το σχολείο μας εκπρόσωπος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας, όπου μέσα από διαλογική συζήτηση και βιωματικό εργαστήρι, βοήθησε στην καλύτερη προετοιμασία των μαθητών /τριών της Στ΄τάξης για την αλλαγή του χώρου, του τρόπου και των συνθηκών εκπαίδευσης στη νέα φάση φοίτησής τους στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 06/05/2015   Εμφανίσεις: 974Mετάβαση στην προηγούμενη σελίδα... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ