Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline
Ενημέρωση για τη γιορτή της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 [21-03-2018]    |    Επίδοση Ελέγχων Προόδου και ενημέρωση για το Β' Τρίμηνο [14-03-2018]    |    Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ανάληψη ημερήσιας μετακίνησης μαθητών/τριών 1ου Δ.Σ. Σπάρτης [20-02-2018]    |    Επιστημονική Ημερίδα για τους/τις εκπαιδευτικούς Γ' και Δ' τάξης [09-02-2018]    |    Ενημέρωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών [26-01-2018]    |    Αποκριάτικος χορός [19-01-2018]    |    Αξιολόγηση μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου [14-12-2017]    |    Επίδοση Ελέγχων Προόδου και ενημέρωση για το Α' Τρίμηνο [14-12-2017]    |    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών [13-12-2017]    |    Ενημέρωση για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών [13-12-2017]    |    Εκκλησιασμός ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων [13-12-2017]    |    Ενημέρωση για τη γιορτή της επετείου του Πολυτεχνείου [14-11-2017]    |    Διευκρινίσεις λειτουργίας σχολικών μονάδων (σε σχέση με το Π.Δ. 79/2017) [03-11-2017]    |    Επιδημική έξαρση ιλαράς - Εμβολιασμός [09-10-2017]    |    4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού [28-09-2017]    |   

Δράσεις, εκδηλώσεις

Η Eορτή των Τριών Ιεραρχών   

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, εορτή των Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, η σχολική μονάδα, με επικεφαλής τον Δ/ντή κ. Κοκκονό Αντώνιο παρέστη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» και παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και την ακολουθία της αρτοκλασίας, στην οποία και συμμετείχε.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Υποδιευθυντής της σχολικής μας μονάδας, κ. Γεώργιος Μανωλόπουλος, ο οποίος αφού έκανε μία σύντομη αναφορά στη βιογραφία των Αγίων, εστίασε την ομιλία του στο κοινωνικό τους έργο και τις συμβουλές τους προς τους μαθητές, δασκάλους και γονείς επισημαίνοντας πως οι Τρεις Ιεράρχες δεν έδωσαν μόνο την περιουσία τους στο πονεμένο λαό, αλλά έδωσαν και τα χέρια τους και τον εαυτό τους ολόκληρο. Ακούμπησαν την καρδιά τους πάνω στη ραγισμένη καρδιά του συνανθρώπου τους και αφουγκράστηκαν τους χτύπους της και τον βαθύ πόνο της. Ξενύχτησαν και φρόντισαν τον φτωχό, τη χήρα, το ορφανό, τον άρρωστο, τον αιχμάλωτο, τον φυλακισμένο, τον ξεχασμένο. Στηλίτευσαν το πολιτικό κι εκκλησιαστικό κατεστημένο, αφού δεν πρόσφεραν καμιά φροντίδα για τους εμπερίστατους συνανθρώπους τους.
Για το θέμα της αγωγής των νέων τόνισε πως οι Τρεις Ιεράρχες πίστευαν πως η αγωγή των νέων είναι δύσκολη υπόθεση, διότι η νεότητα είναι ακατάστατη και εύκολα μεταβάλλει τη γνώμη της. Ο νέος δεν μπορεί εύκολα να ελέγξει τα λάθη του, γι αυτό και εύκολα γλιστράει από τον ίσιο δρόμο και παρασύρεται από το κακό. Ο μέγας Βασίλειος θέλει τον μαθητή να έχει αγωνιστικό πνεύμα, να είναι μαχητής, και να είναι δεκτικός στις συμβουλές. Αλλά οι συμβουλές αυτές, λέει προς τους δασκάλους και γονείς, πρέπει να συνοδεύονται και από επαίνους, διότι έτσι μόνο γίνονται ευπρόσδεκτες από τη νεότητα.
Με το πέρας του εκκλησιασμού το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές/τριες επέστρεψαν στον χώρο του σχολείου και πραγματοποίησαν δραστηριότητες σχετικές με την εορτή των Τριών Ιεραρχών μέχρι τις 10:30 περίπου.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 30/01/2015   Εμφανίσεις: 705


Η Γ' τάξη μάς μεταφέρει το μήνυμα των Χριστουγέννων   

Την Τρίτη 23-12-2014 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης, με πηγαίο συναισθηματισμό και υποκριτικό ταλέντο, μέσα από θεατρικά δρώμενα που είχαν ετοιμάσει, υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών των τμημάτων τους, παρουσίασαν το πραγματικό νόημα των εορτών του δωδεκαημέρου, υπογραμμίζοντας την αξία της αγάπης, της αδελφοσύνης και της αλληλοβοήθειας. Τη γιορτή πλαισίωσε, με τα επίκαιρα τραγούδια της, η χορωδία των μαθητών του Ε1 τμήματος, υπό την διεύθυνση της εκπαιδευτικού της Μουσικής Αγωγής του σχολείου μας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι μαθητές/τριες του ΣΤ1 τμήματος, οι οποίοι, μαζί με τη χορωδία, τραγούδησαν στην αγγλική γλώσσα, δυο χριστουγεννιάτικα τραγούδια, την επιμέλεια των οποίων είχαν οι εκπαιδευτικοί της αγγλικής γλώσσας σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό της μουσικής. Τη γιορτή παρακολούθησαν όλοι/ες οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου καθώς επίσης και πολλοί γονείς - κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης εκδήλωσης συνέβαλαν όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 23/12/2014   Εμφανίσεις: 1110


Εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση των μαθητών απέναντι στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκ...   

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών μας σχετικά με τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές/τριες τις δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες προκειμένου να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση αλλά και στην κοινωνία γενικότερα και να κατανοήσουν ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί, αλλά και ταυτόχρονα ίσοι. Οι μαθητές/τριές μας παρακολούθησαν αρχικά βίντεο που στάθηκε αφορμή για συζήτηση - διάλογο και επιμέρους σχόλια. Στη συνέχεια, ακολούθησε ομιλία και παρουσίαση διαφανειών από την εκπαιδευτικό κ. Μαστρογιάννη Αργυρούλα που είχε και το γενικότερο συντονισμό της εκδήλωσης. Τέλος, οι μικρότεροι μαθητές της Α΄ και Β΄τάξης με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών κ.κ. Αθανασίας Ρουσοπούλου, Ευαγγελίας Νοδάρα, Παναγιώτας Παλασοπούλου, αλλά και των εκπαιδευτικών των Τ.Π.Ε. και των Αγγλικών κ.κ. Μαρίας Καψούλια και Πασταρματζή Γεωργίου αντίστοιχα, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και από παιχνίδι ρόλων βρέθηκαν στη θέση αυτών των ανθρώπων και βίωσαν τις δυσκολίες τους.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 03/12/2014   Εμφανίσεις: 958


Δραστηριότητες για την Ημέρα των Ευχαριστιών από τις τάξεις των Αγγλικών   

Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Αγγλικής Γλώσσας, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας δραστηριότητες για την Ημέρα των Ευχαριστιών (“Thanksgiving”). Στις δραστηριότητες αυτές συμμετείχαν οι μαθητές/τριες των τάξεων Β’, Γ’, ΣΤ’ καθώς και του Ολοήμερου τμήματος με εικαστικό εργαστήρι ζωγραφικής, χειροτεχνίας και επίλυση κρυπτόλεξων σχετικών με την ιδιαίτερη αυτή ημέρα. Υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί για την προετοιμασία και την υλοποίηση των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων ήταν οι κ.κ. Πασταρματζής Γεώργιος και Ορφανού Αθανασία.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 27/11/2014   Εμφανίσεις: 986Mετάβαση στην προηγούμενη σελίδα... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ