Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline
Απόφαση χωροταξικής κατανομής για την εγγραφή στα Γυμνάσια [11-06-2018]    |    Φόρμα απολογισμού υλοποίησης Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων [08-06-2018]    |    Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.Π.Ε. Λακεδαίμονος [17-05-2018]    |    Συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου σε επιστημονική ημερίδα [16-05-2018]    |    Λειτουργία Ολοήμερου Προγράμματος για το σχολικό έτος 2018-19 [10-05-2018]    |    Εγγραφές στο Ολοήμερο Τμήμα για το σχολικό έτος 2018-19 [10-05-2018]    |    Διαδικασία εισαγωγής στην Α' Τάξη των Μουσικών Σχολείων [09-05-2018]    |    Ενημέρωση για τις δράσεις της 1ης ΤΟ.Μ.Υ. Σπάρτης [08-05-2018]    |    Ενημέρωση για τις εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης [06-05-2018]    |    Αποδεικτικό στοιχείο μόνιμης κατοικίας μαθητών [06-05-2018]    |    Εκδρομή στην Κέρκυρα [03-05-2018]    |    Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία 2018-2019 [02-05-2018]    |    Εγγραφές στην Α' τάξη για το σχολικό έτος 2018-19 [26-04-2018]    |    Εγγραφές μαθητών στα Δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2018-19 [26-04-2018]    |    Διαγωνισμός Υποτροφίας για το Αμερικανικό Κολλέγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ [25-04-2018]    |   

Δράσεις, εκδηλώσεις

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο σχολείο μας    

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο του σχολείου μας αποκριάτικες δραστηριότητες από το σύνολο των μαθητών/τριών όλων των τάξεων. Οι εορταστικές εκδηλώσεις έγιναν τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες και περιελάμβαναν κατασκευή «σαΐτας-ψαλίδα», με υπεύθυνο της δραστηριότητας τον Υποδιευθυντή και δάσκαλο κ. Γιώργο Μανωλόπουλο και παρουσίαση παραδοσιακών και αποκριάτικων χορών , των οποίων την οργάνωση και τον σχεδιασμό είχαν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής κ.κ. Γιαννακού Τασία και Βασιλάκος Νικόλαος.
Ξεχωριστή νότα αποτέλεσε η αποκριάτικη μεταμφίεση πολλών δασκάλων συμμετέχοντας έτσι στη χαρά των παιδιών και το «γαϊτανάκι», γνωστός αποκριάτικος χορός, που πάνω στο ξύλο με τις πολύχρωμες ταινίες οι μαθητές/τριες δημιούργησαν πολλές υπέροχες «κοτσίδες»!
Την παράσταση όμως έκλεψε το πέταγμα των πέντε(!) αερόστατων, που κατασκευάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες από μαθητές των περισσότερων τάξεων, με την καθοδήγηση του δασκάλου κ. Παππά Δημητρίου. Δάσκαλοι και μαθητές συμμετείχαν στο εντυπωσιακό πέταγμα των αερόστατων. Σχεδόν όλα- ένα μόνο εγκατέλειψε γρήγορα το όμορφο ταξίδι…- «χάθηκαν» στον καταγάλανο ουρανό της Σπάρτης, με τα μάτια των μαθητών/τριών να τα συνοδεύουν στο μεγάλο ταξίδι τους…
Στη συνέχεια ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσέφερε στους/στις μαθητές/τριες φυσικούς χυμούς σε ατομική συσκευασία και οι εκδηλώσεις έκλεισαν με ευχές προς τους μαθητές/τριες και το διδακτικό προσωπικό από τον Διευθυντή του Σχολείου, κ. Αντώνη Κοκκονό, για «Καλές Απόκριες» και «Καλή Σαρακοστή».


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 20/02/2015   Εμφανίσεις: 818


Η Eορτή των Τριών Ιεραρχών   

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, εορτή των Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, η σχολική μονάδα, με επικεφαλής τον Δ/ντή κ. Κοκκονό Αντώνιο παρέστη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» και παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και την ακολουθία της αρτοκλασίας, στην οποία και συμμετείχε.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Υποδιευθυντής της σχολικής μας μονάδας, κ. Γεώργιος Μανωλόπουλος, ο οποίος αφού έκανε μία σύντομη αναφορά στη βιογραφία των Αγίων, εστίασε την ομιλία του στο κοινωνικό τους έργο και τις συμβουλές τους προς τους μαθητές, δασκάλους και γονείς επισημαίνοντας πως οι Τρεις Ιεράρχες δεν έδωσαν μόνο την περιουσία τους στο πονεμένο λαό, αλλά έδωσαν και τα χέρια τους και τον εαυτό τους ολόκληρο. Ακούμπησαν την καρδιά τους πάνω στη ραγισμένη καρδιά του συνανθρώπου τους και αφουγκράστηκαν τους χτύπους της και τον βαθύ πόνο της. Ξενύχτησαν και φρόντισαν τον φτωχό, τη χήρα, το ορφανό, τον άρρωστο, τον αιχμάλωτο, τον φυλακισμένο, τον ξεχασμένο. Στηλίτευσαν το πολιτικό κι εκκλησιαστικό κατεστημένο, αφού δεν πρόσφεραν καμιά φροντίδα για τους εμπερίστατους συνανθρώπους τους.
Για το θέμα της αγωγής των νέων τόνισε πως οι Τρεις Ιεράρχες πίστευαν πως η αγωγή των νέων είναι δύσκολη υπόθεση, διότι η νεότητα είναι ακατάστατη και εύκολα μεταβάλλει τη γνώμη της. Ο νέος δεν μπορεί εύκολα να ελέγξει τα λάθη του, γι αυτό και εύκολα γλιστράει από τον ίσιο δρόμο και παρασύρεται από το κακό. Ο μέγας Βασίλειος θέλει τον μαθητή να έχει αγωνιστικό πνεύμα, να είναι μαχητής, και να είναι δεκτικός στις συμβουλές. Αλλά οι συμβουλές αυτές, λέει προς τους δασκάλους και γονείς, πρέπει να συνοδεύονται και από επαίνους, διότι έτσι μόνο γίνονται ευπρόσδεκτες από τη νεότητα.
Με το πέρας του εκκλησιασμού το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές/τριες επέστρεψαν στον χώρο του σχολείου και πραγματοποίησαν δραστηριότητες σχετικές με την εορτή των Τριών Ιεραρχών μέχρι τις 10:30 περίπου.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 30/01/2015   Εμφανίσεις: 716


Η Γ' τάξη μάς μεταφέρει το μήνυμα των Χριστουγέννων   

Την Τρίτη 23-12-2014 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης, με πηγαίο συναισθηματισμό και υποκριτικό ταλέντο, μέσα από θεατρικά δρώμενα που είχαν ετοιμάσει, υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών των τμημάτων τους, παρουσίασαν το πραγματικό νόημα των εορτών του δωδεκαημέρου, υπογραμμίζοντας την αξία της αγάπης, της αδελφοσύνης και της αλληλοβοήθειας. Τη γιορτή πλαισίωσε, με τα επίκαιρα τραγούδια της, η χορωδία των μαθητών του Ε1 τμήματος, υπό την διεύθυνση της εκπαιδευτικού της Μουσικής Αγωγής του σχολείου μας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι μαθητές/τριες του ΣΤ1 τμήματος, οι οποίοι, μαζί με τη χορωδία, τραγούδησαν στην αγγλική γλώσσα, δυο χριστουγεννιάτικα τραγούδια, την επιμέλεια των οποίων είχαν οι εκπαιδευτικοί της αγγλικής γλώσσας σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό της μουσικής. Τη γιορτή παρακολούθησαν όλοι/ες οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου καθώς επίσης και πολλοί γονείς - κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης εκδήλωσης συνέβαλαν όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 23/12/2014   Εμφανίσεις: 1121


Εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση των μαθητών απέναντι στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκ...   

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών μας σχετικά με τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές/τριες τις δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες προκειμένου να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση αλλά και στην κοινωνία γενικότερα και να κατανοήσουν ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί, αλλά και ταυτόχρονα ίσοι. Οι μαθητές/τριές μας παρακολούθησαν αρχικά βίντεο που στάθηκε αφορμή για συζήτηση - διάλογο και επιμέρους σχόλια. Στη συνέχεια, ακολούθησε ομιλία και παρουσίαση διαφανειών από την εκπαιδευτικό κ. Μαστρογιάννη Αργυρούλα που είχε και το γενικότερο συντονισμό της εκδήλωσης. Τέλος, οι μικρότεροι μαθητές της Α΄ και Β΄τάξης με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών κ.κ. Αθανασίας Ρουσοπούλου, Ευαγγελίας Νοδάρα, Παναγιώτας Παλασοπούλου, αλλά και των εκπαιδευτικών των Τ.Π.Ε. και των Αγγλικών κ.κ. Μαρίας Καψούλια και Πασταρματζή Γεωργίου αντίστοιχα, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και από παιχνίδι ρόλων βρέθηκαν στη θέση αυτών των ανθρώπων και βίωσαν τις δυσκολίες τους.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 03/12/2014   Εμφανίσεις: 969Mετάβαση στην προηγούμενη σελίδα... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ