Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Διαχείρ. διαδικτυακού τόπου
linelineline
Συμμετοχή των εκπαιδευτικών του Σχολείου σε επιμορφωτική ημερίδα [02-06-2017]    |    Εκλογική γενική συνέλευση του Σ.E.Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ» [29-05-2017]    |    Εγγραφές μαθητών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2017-2018. [28-05-2017]    |    Εγκύκλιος Αποσπάσεων σε υπηρεσίες του ΥΠ.Π.Ε.Θ. [21-05-2017]    |    Εγκύκλιος Αποσπάσεων σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, ΣΜΕΑΕ και ΕΕΕΕΚ, ΚΕΔΔΥ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Εκκλησιαστικ [21-05-2017]    |    «Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία 2017-2018 [21-05-2017]    |    Επαναπροσδιορισμός ορίων σχολικών περιφερειών [21-05-2017]    |    Απόφαση Χωροταξικής Κατανομής [21-05-2017]    |    Ενέργειες προγραμματισμού εκπαιδευτικού έργου [21-05-2017]    |    Εγγραφές στην πρώτη τάξη για το σχολικό έτος 2017-18: δικαιολογητικά - προθεσμία [28-04-2017]    |    Σχολική εκδρομή στην Αθήνα 30/04/2017 [26-04-2017]    |    Διακοπές Πάσχα [07-04-2017]    |    Πασχαλινό BAZAAR [23-03-2017]    |    Τριήμερη εκδρομή του Συλλόγου στα Τρίκαλα - Λίμνη Πλαστήρα - Μετέωρα [22-03-2017]    |    Μονοήμερη εκδρομή Συλλόγου στην Αθήνα [22-03-2017]    |   

Δράσεις, εκδηλώσεις

Εορταστική εκδήλωση για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά   

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας παρουσιάστηκε η εορταστική εκδήλωση για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά από τους μαθητές/τριες της τρίτης και της πέμπτης τάξης οι οποίοι/ες μέσα από θεατρικά δρώμενα και τραγούδια μας μίλησαν για το πνεύμα των χριστουγέννων, για τα κάλαντα και μας ευχήθηκαν "ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ" και "ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ". Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Άγιος Βασίλης, οποίος μοίρασε στους/στις μαθητές/τριες δώρα και γλυκίσματα και τους ευχήθηκε "ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ" και "ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ".


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 23/12/2016   Εμφανίσεις: 370


Άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης λόγω σεισμού   

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 στις 11:00, πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας του σχολείου μας για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης λόγω σεισμού. Στην άσκηση έλαβαν μέρος όλοι/ες οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Το διδακτήριο εκκενώθηκε σε ικανοποιητικότατο χρόνο και σύμφωνα με τη σχετική διαδικασία, όπως αυτή περιγράφεται στο μνημόνιο ενεργειών της σχολικής μας μονάδας για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 09/12/2016   Εμφανίσεις: 548


Απονομή Ετικετών Ποιότητας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες του σχολείου   

Οι μαθητές/τριες των τμημάτων Δ1 και Γ2 κατά το σχολικό έτος 2015-2016, καθώς και οι εκπαιδευτικοί Αγγλικής γλώσσας του σχολείου μας, κ.κ. Γεώργιος Πασταρματζής και Αθανασία Ορφανού, που οργάνωσαν το ευρωπαϊκό διακρατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων eTwinning Plus “Welcome to our e-Calendar!” («Καλώς ήρθατε στο ηλεκτρονικό μας ημερολόγιο!») ως μέλη διασχολικής ομάδας εργασίας -η οποία αποτελούνταν από σχολικές τάξεις στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, στο Δημοτικό Σχολείο Μονεμβασιάς, στην Τσεχία, στην Ουκρανία και στη Μεγάλη Βρετανία- βραβεύτηκαν από την κεντρική επιτροπή eTwinning με την «Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας» (“European Quality Label”) για την τελειότητα της εργασίας τους. Αυτό σημαίνει πως η εργασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο.
Επίσης, το εν λόγω έργο βραβεύτηκε από την ελληνική Εθνική Υπηρεσία Στήριξης προγραμμάτων eΤwinning του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με την «Ετικέτα Ποιότητας eTwinning» (“eTwinning Quality Label”). Οι Ετικέτες Ποιότητας χορηγούνται μετά από σχετική αίτηση στους/στις εκπαιδευτικούς που έχουν διεξάγει άριστα eTwinning έργα και υποδηλώνουν ότι το έργο έχει αγγίξει συγκεκριμένα εθνικά/ευρωπαϊκά πρότυπα.

Η Ετικέτα Ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση στους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία για το υψηλό επίπεδο των eTwinning δραστηριοτήτων τους. Στους/στις μαθητές/τριες, προσφέρει μία ενίσχυση στην προσπάθειά τους και μία δημόσια επιβράβευση της δέσμευσης του σχολείου για ποιότητα και ειλικρίνεια σε μία Ευρωπαϊκή σύμπραξη μεταξύ των εταίρων. Επιπλέον, το έργο μας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της ευρωπαϊκής διαδικτυακής πύλης στο www.etwinning.net .
Η ενδοσχολική ομάδα συνεργασίας του ιδρυτή-συντονιστή του συγκεκριμένου έργου, κ. Πασταρματζή, πλαισιώθηκε ουσιαστικά από τη συνεργάτιδα - συνοδοιπόρο του, κ. Ορφανού, σε όλες τις φάσεις προγραμματισμού, υλοποίησης, ψηφιακής επεξεργασίας και τελικής αξιολόγησης του έργου κατά την εννεάμηνη διάρκειά του μέσω της ευέλικτης ζώνης και των ωρών διδασκαλίας του γνωστικού αντικειμένου της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας.
Το συνημμένο φωτογραφικό υλικό από την πρόσφατη τελετή βράβευσης των μαθητών/τριών μας και των υπεύθυνων εκπαιδευτικών στην αίθουσα εκδηλώσεων της σχολικής μας μονάδας από τον Διευθυντή, κ. Αντώνη Κοκκονό, και τον Υποδιευθυντή, κ. Γιώργο Μανωλόπουλο, αποδεικνύει έμπρακτα την αξία της συνεργασίας η οποία έχει πολλαπλά οφέλη για όλους/ες όσοι/ες συμμετέχουν σε δράσεις όπως αυτή.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους/ες όσοι/ες συνετέλεσαν στο εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα και ευχόμαστε ανάλογες επιτυχίες στους/στις μαθητές/τριες και στους/στις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και στο μέλλον…


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 08/12/2016   Εμφανίσεις: 627


Εορταστική εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου   

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε, στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας, εορταστική εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, του αντιδικτατορικού αγώνα και της εθνικής αντίστασης.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Αντώνιος Κοκκονός, ο οποίος, αφού πρώτα έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό, στη συνέχεια διάβασε το μήνυμα του υπουργού παιδείας, κ. Γαβρόγλου, σχετικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου και τη σημασία της Εθνικής Αντίστασης.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης, με μεγάλο ενθουσιασμό και πηγαίο υποκριτικό ταλέντο, παρουσίασαν μέσα από θεατρικά δρώμενα, ποιήματα και λογοτεχνικές αφηγήσεις τα βασικά χαρακτηριστικά εκείνης της ταραγμένης πολιτικά και κοινωνικά περιόδου, στέλνοντας ποικίλα μηνύματα ευαισθητοποίησης και ευθύνης για τη δημοκρατία της Ελλάδας του σήμερα, αποσπώντας παράλληλα τα θερμά χειροκροτήματα τόσο των μαθητών/τριών του σχολείου όσο των εκπαιδευτικών και των γονέων που παρακολούθησαν την εκδήλωση. Τα θεατρικά δρώμενα καθώς και οι λογοτεχνικές αφηγήσεις συνοδεύονταν με την κατάλληλη ορχηστρική μουσική από τραγούδια του Θεοδωράκη, του Λοΐζου και του Μαρκόπουλου.
Για άλλη μια φορά η χορωδία του Σχολείου, με την άψογη διεύθυνση της κ. Μαρίας Γκιοτσαλίτου, ενθουσίασε τους παρευρισκομένους με την υπέροχη ερμηνεία των κλασικών πλέον τραγουδιών για το Πολυτεχνείο και δίκαια εισέπραξε πλήθος χειροκροτημάτων.
Την ευθύνη για τη διδασκαλία των ρόλων, τη σκηνοθεσία και τα κουστούμια είχαν οι: κ.κ. Μανωλόπουλος Γεώργιος, Αδαμάκου Έλενα και Ματσουκατίδου Ιωάννα. Την ευθύνη στολισμού της αίθουσας εκδηλώσεων είχαν οι τάξεις Γ΄ και Ε΄ με την καθοδήγηση των δασκάλων τους.
Τόσο στους/στις μαθητές/τριες, όσο και στους/στις εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά και την άψογη συνεργασία τους.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 17/11/2016   Εμφανίσεις: 480Mετάβαση στην προηγούμενη σελίδα... 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ