Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline
Επιστημονική Ημερίδα για τους/τις εκπαιδευτικούς Γ' και Δ' τάξης [09-02-2018]    |    Ενημέρωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών [26-01-2018]    |    Αποκριάτικος χορός [19-01-2018]    |    Αξιολόγηση μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου [14-12-2017]    |    Επίδοση Ελέγχων Προόδου και ενημέρωση για το Α' Τρίμηνο [14-12-2017]    |    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών [13-12-2017]    |    Ενημέρωση για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών [13-12-2017]    |    Εκκλησιασμός ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων [13-12-2017]    |    Ενημέρωση για τη γιορτή της επετείου του Πολυτεχνείου [14-11-2017]    |    Διευκρινίσεις λειτουργίας σχολικών μονάδων (σε σχέση με το Π.Δ. 79/2017) [03-11-2017]    |    Επιδημική έξαρση ιλαράς - Εμβολιασμός [09-10-2017]    |    4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού [28-09-2017]    |    Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2017-18 [26-09-2017]    |    Οργάνωση και λειτουργία Δημοτικών Σχολείων - Π.Δ. 79/2017 [26-09-2017]    |    Έναρξη μαθημάτων για το σχολικό έτος 2017-18 [08-09-2017]    |   

Δράσεις, εκδηλώσεις

Ο αγιασμός στο 1ο Δ.Σ. Σπάρτης για το σχολικό έτος 2017-18   

Ο αγιασμός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης για το σχολικό έτος 2017-18 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 στο προαύλιο του σχολείου. Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μπλάθρας και ο ιερέας π. Παναγιώτης Ξηρόδημας τέλεσαν την ακολουθία του Αγιασμού ενώπιον των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών του σχολείου, ανάμεσα σε πλήθος γονέων και κηδεμόνων που συμμετείχαν με κατάνυξη στην τελετή.
Ο π. Γεώργιος Μπλάθρας μοίρασε την ευλογία και τις ευχές του στους/στις μαθητές/τριες και αμέσως μετά η εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Παναγιώτα Παλασοπούλου διάβασε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων. Η Διευθύντρια του Σχολείου κάλεσε στο βήμα τον εκπρόσωπο του Δήμου Σπάρτης κ. Παναγιώτη Ρήγα και τη Γενική Γραμματέα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Μαγδαληνή Ματθαίου, οι οποίοι ευχήθηκαν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες να έχουν μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
Στη συνέχεια, η νέα Διευθύντρια του Σχολείου κ. Μάντω Αλέξη καλωσόρισε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες και έδωσε τις ευχές της σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας. Μετά τη λήξη της τελετής οι μαθητές/τριες πήγαν στις τάξεις τους, όπου γνώρισαν τους/τις νέους/ες δασκάλους/ες τους, παρέλαβαν τα βιβλία τους και έλαβαν πληροφορίες για το πρόγραμμα των μαθημάτων και τους κανόνες της σχολικής ζωής.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 11/09/2017   Εμφανίσεις: 971


Αποχαιρετισμός ΣΤ΄ τάξης   

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης έγινε την Πέμπτη, 15-6-17, η αποχαιρετιστήρια γιορτή της έκτης τάξης του σχολείου μας. Με λόγια γεμάτα μελαγχολία μα και καμάρι κατευοδώσαμε τα 42 παιδιά μας και τ’ αφήσαμε ν’ ανοίξουν τα φτερά τους για το Γυμνάσιο, κρατώντας τις όμορφες στιγμές της 6χρονης σχολικής ζωής τους.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Διευθυντή μας, κ. Αντώνη Κοκκονού, και συνεχίστηκε με την εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Μάγδας Ματθαίου. Μαθητές της Ε’ τάξης απηύθυναν αποχαιρετιστήρια λόγια προς τη Στ΄, ενώ δάκρυα συγκίνησης προκάλεσαν οι αντιφωνήσεις μαθητών της Έκτης και των διδασκουσών των δύο τμημάτων, κ. Δέσποινας Ζαχαρίου και Γιώτας Τραγά.
Ακολούθησε απονομή βραβείων, επαίνων και τιμητικών διακρίσεων σε μαθητές/τριες των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων για τη συμμετοχή τους στον 11ο μαθηματικό διαγωνισμό « Ο μικρός Ευκλείδης» και στον 2ο διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών «Αριστοτέλης».
Με τη συνοδεία της διδάσκουσας Μουσικής ,κ. Μαρίας Γκιοτσαλίτου, τα παιδιά μάς αποχαιρέτισαν γλυκά και μελωδικά, αφήνοντας για τελευταία φορά τις φωνές τους να «πλημμυρίσουν» το σχολειό τους, το δεύτερο σπίτι τους, όπως είπαν.

Στο καλό, αγαπημένα μας παιδιά, καλοτάξιδα στη νέα σας ζωή! Μη φοβηθείτε τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, αν δεν τους κουβαλάτε μέσα σας. Εμείς θα μείνουμε εδώ στο πρώτο σχολειό σας και θα σας παρακολουθούμε. Θα μαθαίνουμε για σας, για τις προσπάθειές σας, τις δυσκολίες σας, τις διακρίσεις σας, τις επιτυχίες σας. Θα μαθαίνουμε και θα χαιρόμαστε, θα καμαρώνουμε που υπήρξατε μαθητές/τριές μας. Κι αν βρίσκετε χρόνο και μας επισκέπτεστε, τότε η χαρά μας θα είναι διπλή. Είναι  εξάλλου η μόνη χαρά που παίρνουμε εμείς οι δάσκαλοι, που δικαιώνει τον  κόπο μας και κάνει τη δουλειά μας μοναδική.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 15/06/2017   Εμφανίσεις: 555


Επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου   

Την Πέμπτη, 11-5-2017, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας καθηγητών/τριών του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης με τους/τις μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας, στο πλαίσιο ενημέρωσής τους για τον τρόπο λειτουργίας του εν λόγω σχολείου και τις δυνατότητες που παρέχει σε όσους/ες ενδιαφέρονται να εγγραφούν σ΄αυτό για το νέο σχολικό έτος 2017-18.
Η ενημέρωση ξεκίνησε με προβολή, κατατοπίζοντας τα παιδιά σχετικά με τις σύγχρονες και εντυπωσιακές κτιριακές εγκαταστάσεις του νεόδμητου αυτού σχολείου. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο και λειτουργικό σχολικό κτίριο, που παραδόθηκε πρόσφατα προς χρήση και λειτουργία και στο οποίο γίνεται  πλήρης εφαρμογή του βιοκλιματικού σχεδιασμού, με στόχο την επίτευξη συνθηκών θερμικής και οπτικής άνεσης με την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.
Η γνωριμία με το σχολείο συνεχίστηκε με αναφορές στα μαθήματα που διδάσκονται, γενικής αλλά και μουσικής παιδείας. Πήραμε πληροφορίες για τις δράσεις, τις διακρίσεις, τις συμμετοχές σε εκδηλώσεις τοπικού αλλά και πανελλαδικού επιπέδου των μαθητών/τριών του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης και θαυμάσαμε το πάθος και την αγάπη που κατέχει διδάσκοντες και διδασκομένους για τη μουσική.
Η συνάντηση έληξε με τον καλύτερο τρόπο, όταν η αντιπροσωπεία του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, συνοδεία μουσικών οργάνων, μας έδωσε ένα υπέροχο δείγμα της δουλειάς τους. Μελωδίες και νότες πλημμύρισαν τον χώρο παρασύροντας παιδιά και δασκάλους στον χορό και το τραγούδι.
Ευχαριστούμε θερμά την αντιπροσωπεία του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης για την πλήρη ενημέρωση που παρείχε στα παιδιά και ευχόμαστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το ξεχωριστό και δημιουργικό τους έργο.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 11/05/2017   Εμφανίσεις: 563


Εκδηλώσεις για την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου   

Την Τρίτη, 9-5-2017, η ΣΤ2 τάξη του σχολείου μας πήρε μέρος στις επετειακές εκδηλώσεις για την Ημέρα Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.
Οι μαθητές/τριες, ντυμένοι/νες με την επίσημη στολή του σχολείου και με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. κ. Τραγά Παναγιώτας και Καψούλια Μαρίας, παρακολούθησαν τη δοξολογία που εψάλη στον μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας και άκουσαν με προσοχή την ομιλία της κ. Μεταξίας Παπαποστόλου, Δ/ντριας του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης.
Στη συνέχεια μετέβησαν στο κενοτάφιο του Λεωνίδα για την απόδοση τιμών. Παρακολούθησαν την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και την κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους φορέων και συλλόγων.
Σε συζήτηση που ακολούθησε στην τάξη τονίστηκε στα παιδιά ότι ο επετειακός εορτασμός της νίκης κατά του φασισμού δεν αποτελεί μια ευκαιριακή πρακτική, κενή περιεχομένου, συμβολική κίνηση χωρίς νόημα. Εάν δεν ανανεώνουμε τακτικά την αντίθεσή μας στις φρικαλέες πρακτικές του ναζισμού, αν δεν μάθουν τα παιδιά μας την ιστορία τούτου του τόπου, που τόσο επλήγη από τα δεινά αυτού του πολέμου, ειδικά τώρα που ο κίνδυνος αναβίωσης νεοναζιστικών μορφωμάτων είναι τόσο εμφανής, τότε ο πολιτισμός μας θα υποστεί πλήγματα στη δημοκρατική του υπόσταση. Στην κατεύθυνση αυτή, ο εορτασμός της επετείου αποτελεί σίγουρα μια τελετή που δεν πρέπει να ξεχάσουμε ή να υποτιμήσουμε.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 09/05/2017   Εμφανίσεις: 404Mετάβαση στην προηγούμενη σελίδα... 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ