Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline
Ενημέρωση για τη γιορτή της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 [21-03-2018]    |    Επίδοση Ελέγχων Προόδου και ενημέρωση για το Β' Τρίμηνο [14-03-2018]    |    Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ανάληψη ημερήσιας μετακίνησης μαθητών/τριών 1ου Δ.Σ. Σπάρτης [20-02-2018]    |    Επιστημονική Ημερίδα για τους/τις εκπαιδευτικούς Γ' και Δ' τάξης [09-02-2018]    |    Ενημέρωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών [26-01-2018]    |    Αποκριάτικος χορός [19-01-2018]    |    Αξιολόγηση μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου [14-12-2017]    |    Επίδοση Ελέγχων Προόδου και ενημέρωση για το Α' Τρίμηνο [14-12-2017]    |    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών [13-12-2017]    |    Ενημέρωση για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών [13-12-2017]    |    Εκκλησιασμός ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων [13-12-2017]    |    Ενημέρωση για τη γιορτή της επετείου του Πολυτεχνείου [14-11-2017]    |    Διευκρινίσεις λειτουργίας σχολικών μονάδων (σε σχέση με το Π.Δ. 79/2017) [03-11-2017]    |    Επιδημική έξαρση ιλαράς - Εμβολιασμός [09-10-2017]    |    4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού [28-09-2017]    |   

Δράσεις, εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις για την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου   

Την Τρίτη, 9-5-2017, η ΣΤ2 τάξη του σχολείου μας πήρε μέρος στις επετειακές εκδηλώσεις για την Ημέρα Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.
Οι μαθητές/τριες, ντυμένοι/νες με την επίσημη στολή του σχολείου και με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. κ. Τραγά Παναγιώτας και Καψούλια Μαρίας, παρακολούθησαν τη δοξολογία που εψάλη στον μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας και άκουσαν με προσοχή την ομιλία της κ. Μεταξίας Παπαποστόλου, Δ/ντριας του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης.
Στη συνέχεια μετέβησαν στο κενοτάφιο του Λεωνίδα για την απόδοση τιμών. Παρακολούθησαν την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και την κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους φορέων και συλλόγων.
Σε συζήτηση που ακολούθησε στην τάξη τονίστηκε στα παιδιά ότι ο επετειακός εορτασμός της νίκης κατά του φασισμού δεν αποτελεί μια ευκαιριακή πρακτική, κενή περιεχομένου, συμβολική κίνηση χωρίς νόημα. Εάν δεν ανανεώνουμε τακτικά την αντίθεσή μας στις φρικαλέες πρακτικές του ναζισμού, αν δεν μάθουν τα παιδιά μας την ιστορία τούτου του τόπου, που τόσο επλήγη από τα δεινά αυτού του πολέμου, ειδικά τώρα που ο κίνδυνος αναβίωσης νεοναζιστικών μορφωμάτων είναι τόσο εμφανής, τότε ο πολιτισμός μας θα υποστεί πλήγματα στη δημοκρατική του υπόσταση. Στην κατεύθυνση αυτή, ο εορτασμός της επετείου αποτελεί σίγουρα μια τελετή που δεν πρέπει να ξεχάσουμε ή να υποτιμήσουμε.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 09/05/2017   Εμφανίσεις: 423


Εορταστικές εκδηλώσεις του σχολείου μας για την 25η Μαρτίου   

Οι μαθητές  και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, με αφορμή την θρησκευτική και εθνική γιορτή της 25ης  Μαρτίου 1821, πραγματοποίησαν εορταστική εκδήλωση την Πέμπτη και την Παρασκευή, 23 και 24 του τρέχοντος μήνα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης. Η εκδήλωση αυτή, προϊόν επίπονης προσπάθειας, έγινε στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο: «1453-1821. Από την Άλωση της Πόλης στην Επανάσταση του 1821», που έχουν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί κ. κ. Βασιλάκος Νικόλαος, Ζαχαρίου Δέσποινα και Τραγά Παναγιώτα.

Η ζωντάνια, ο ρυθμός και ο ενθουσιασμός ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της πολύ πετυχημένης αυτής εκδήλωσης, που έδωσε τα ξεχωριστά μηνύματά της και ενθουσίασε το πλήθος των παρευρισκομένων, γονέων, κηδεμόνων, τοπικών αρχών, εκπροσώπων της εκπαιδευτικής και πολιτειακής κοινότητας.

Η γιορτή άνοιξε με τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας από τον Διευθυντή μας κ. Αντώνιο Κοκκονό, που με σαφήνεια και περιεκτικότητα απέδωσε τα μηνύματα και τη σημασία της ημέρας αυτής, θυμίζοντάς μας ότι τίποτε δεν μας χαρίστηκε, ότι «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» και ότι «Η µεγαλοσύνη των λαών δε µετριέται µε το στρέµµα. Με της καρδιάς το πύρωµα µετριέται και το αίµα». Ακολούθησαν βυζαντινοί ψαλμοί από τον υποδιευθυντή μας κ. Μανωλόπουλο Γεώργιο, που μας συγκίνησαν και μας θύμισαν πως τούτο το έθνος συνδέεται άρρηκτα με την Υπέρμαχο Στρατηγό του, αυτή που όπως μας λέει ο ποιητής «έχει στα μάτια της ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης».

Βασικός άξονας της γιορτής ήταν οι παραδοσιακοί χοροί, που τόσο πετυχημένα δίδαξε στα παιδιά ο γυμναστής του σχολείου μας, κ. Βασιλάκος Νικόλαος. Χοροί εμπνευσμένοι από την παράδοση και τα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής επανάστασης, όπως ο Καγγελευτός, η Μακρυνίτσα, ο Νιζάμικος, ο Ζάλογγος, που τα παιδιά χόρεψαν με χάρη και ενθουσιασμό, μας ταξίδεψαν σε όλη την τότε επαναστατημένη Ελλάδα. Η συνύπαρξη δημοτικών χορών με την ταυτόχρονη προβολή πληροφοριών και εικόνων για τον εκάστοτε χορό, συνοδεία σχετικών αφηγήσεων και ποιημάτων, ενθουσίασε το κοινό και εμπλούτισε την αίσθηση του ελληνικού ήχου, κίνησης, εικόνας, λόγου, αναδεικνύοντας τη συνεκτικότητα της ελληνικής παράδοσης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την παρουσία του 2ου τμήματος της ΣΤ΄ Τάξης στο κενοτάφιο του Λεωνίδα και την κατάθεση στεφάνου από μαθητή του τμήματος την Παρασκευή 24 Μαρτίου και ολοκληρώθηκαν με την άψογη παρέλαση των Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεων και τους παραδοσιακούς χορούς το μεσημέρι του Σαββάτου 25ης Μαρτίου στην πλατεία της πόλης μας.

Ευχαριστούμε θερμά το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης για την παραχώρηση της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου και την πολύπλευρη βοήθεια που μας παρείχε για την υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης, καθώς και όλους όσοι στήριξαν, ο καθένας από το μετερίζι του, την πραγματοποίηση αυτής της ξεχωριστής γιορτής και ευχόμαστε τα παιδιά μας, οι μαθητές/τριές μας να εντρυφήσουν στο «Εμείς» και να ταπεινώσουν το «Εγώ», να καλλιεργήσουν την «Αρετή» και να ασκηθούν στην «Τόλμη», να ερωτευτούν την «Λευτεριά», να σκύψουν στα ματωμένα από το αίμα των προγόνων μας χώματα, να τα φιλήσουν και να τα διαφυλάξουν.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 25/03/2017   Εμφανίσεις: 822


6 Μαρτίου 2017: Παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού   

Στις μέρες μας παρουσιάζεται έντονο το φαινόμενο της σχολικής βίας. Η βία μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς τρόπους, ακόμα και με τρόπους που περνούν απαρατήρητοι. Ωστόσο, για τα παιδιά που υφίστανται αυτή τη μεταχείριση, είναι εξίσου οδυνηροί, όπως για παράδειγμα η απομόνωση από την παρέα ή τα συνεχή σχόλια σε βάρος κάποιου.
Με τους/τις μαθητές/τριές μας στα πλαίσια της αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου, επιχειρήσαμε να αναλύσουμε τι σημαίνει «bullying», ποιοι/ες συμμετέχουν σε αυτό και ποιο είναι το ψυχολογικό, κοινωνικό και οικογενειακό υπόβαθρο πίσω από τους/τις πρωταγωνιστές/στριες.
Για το σκοπό αυτό αρχικά έγινε προβολή μιας ταινίας που παρουσίαζε μια πραγματική ιστορία σχολικής βίας, έπειτα ακολούθησε συζήτηση και ανάλυση, ενώ στο τέλος τα ίδια τα παιδιά οδηγήθηκαν σε συμπεράσματα που αφορούσαν δικές τους εμπειρίες.
Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες επέλεξαν να κάνουν δικά τους τεχνουργήματα μέσω των οποίων εξέφρασαν ιδέες και συναισθήματα, ενώ έγραψαν συνθήματα που έβγαιναν μέσα από την καρδιά τους.
Έδωσαν έμφαση στο ρόλο της κατανόησης, της βοήθειας, της αλληλεγγύης που θέλουν να έχουν μεταξύ τους και αυτό το έκλεισαν μέσα σε ένα σύνθημα: Είμαστε όλοι φίλοι!
Στη δράση συμμετείχαν οι μαθητές/τριες των τμημάτων Β1, Γ1 και Δ2. Συντονιστές των ομάδων ήταν οι κ.κ. Πατρικάκου Φωτεινή και Αλβανού Παναγιώτα, εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής.
Ευχαριστούμε τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς των τάξεων για τη συμμετοχή τους και επιφυλασσόμαστε για περισσότερες δράσεις στο μέλλον.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 06/03/2017   Εμφανίσεις: 410


Εορταστική εκδήλωση για τις Απόκριες    

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 από τις 11:45 έως τις 13:15 πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου η αποκριάτικη εκδήλωση του σχολείου μας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης διαμορφώθηκε ως εξής:
* 11:45 έως 12:25 – Πέταγμα αερόστατου (υπεύθυνοι: κ.κ. Αντώνιος Κοκκονός, Μανωλόπουλος Γεώργιος, Βασιλάκος Νικόλαος και Καψάλης Θεόδωρος). Τελικά, δεν κατέστη δυνατό το πέταγμα των αερόστατων λόγω καιρικών συνθηκών.
* Παρουσίαση παραδοσιακών και αποκριάτικων χορών από μαθητές/τριες του σχολείου (υπεύθυνοι: κ.κ. Βασιλάκος Νικόλαος και Καψάλης Θεόδωρος).
12:25 έως 13:15 – Παρουσίαση παραδοσιακών και αποκριάτικων χορών από μαθητές/τριες του σχολείου (υπεύθυνοι: κ.κ. Βασιλάκος Νικόλαος και Καψάλης Θεόδωρος)
Χορός με συμμετοχή των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών στο προαύλιο του σχολείου.
Προσφορά χυμών από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 24/02/2017   Εμφανίσεις: 386Mετάβαση στην προηγούμενη σελίδα... 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ