Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Διαχείρ. διαδικτυακού τόπου
linelineline
Συμμετοχή των εκπαιδευτικών του Σχολείου σε επιμορφωτική ημερίδα [02-06-2017]    |    Εκλογική γενική συνέλευση του Σ.E.Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ» [29-05-2017]    |    Εγγραφές μαθητών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2017-2018. [28-05-2017]    |    Εγκύκλιος Αποσπάσεων σε υπηρεσίες του ΥΠ.Π.Ε.Θ. [21-05-2017]    |    Εγκύκλιος Αποσπάσεων σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, ΣΜΕΑΕ και ΕΕΕΕΚ, ΚΕΔΔΥ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Εκκλησιαστικ [21-05-2017]    |    «Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία 2017-2018 [21-05-2017]    |    Επαναπροσδιορισμός ορίων σχολικών περιφερειών [21-05-2017]    |    Απόφαση Χωροταξικής Κατανομής [21-05-2017]    |    Ενέργειες προγραμματισμού εκπαιδευτικού έργου [21-05-2017]    |    Εγγραφές στην πρώτη τάξη για το σχολικό έτος 2017-18: δικαιολογητικά - προθεσμία [28-04-2017]    |    Σχολική εκδρομή στην Αθήνα 30/04/2017 [26-04-2017]    |    Διακοπές Πάσχα [07-04-2017]    |    Πασχαλινό BAZAAR [23-03-2017]    |    Τριήμερη εκδρομή του Συλλόγου στα Τρίκαλα - Λίμνη Πλαστήρα - Μετέωρα [22-03-2017]    |    Μονοήμερη εκδρομή Συλλόγου στην Αθήνα [22-03-2017]    |   

Δράσεις, εκδηλώσεις

Παράσταση θεάτρου σκιών στο σχολείο μας με τίτλο: "Ο Καραγκιόζης μάγειρας"    

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας παράσταση του θεάτρου σκιών, με τίτλο: "Ο Καραγκιόζης μάγειρας".

Την παράσταση έδωσε ο καταξιωμένος καραγκιοζοπαίχτης κ. Φώτης Πλέσσας, ο οποίος αφού πρώτα μίλησε στους/στις μαθητές/τριες για την ιστορία και την αξία του θεάτρου σκιών στην Ελλάδα, στη συνέχεια παρουσίασε την θεατρική παράσταση «Ο Καραγκιόζης μάγειρας» με μεγάλη επιτυχία.

Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό την παράσταση, αφού συμμετείχαν ενεργά στις ερωτήσεις που τους γίνονταν από τον καραγκιοζοπαίχτη, μένοντας απόλυτα ικανοποιημένοι/ες και από τη φετινή θεατρική παράσταση.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 14/01/2016   Εμφανίσεις: 552


Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας   

Την Tετάρτη 23-12-2015 πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας. Την εορτή άνοιξε ο σύντομος χαιρετισμός του διευθυντή του σχολείου μας κ. Αντώνη Κοκκονού.

Στη συνέχεια,  οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης, που είχαν την ευθύνη της παρουσίασης, υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών των τμημάτων τους, παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα σχετικά με το κατεξοχήν κορυφαίο ιστορικό και θρησκευτικό γεγονός της Γέννησης του Χριστού, με τίτλο το «Μήνυμα Χαράς», καθώς και δρώμενα σχετικά με τα ήθη και έθιμα των εορτών του δωδεκαημέρου, όπως το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, η παρασκευή εορταστικών γλυκισμάτων, η παράδοση για τους καλικάντζαρους, η ανταλλαγή των δώρων,  ο ερχομός του  Αϊ –Βασίλη, υπογραμμίζοντας έτσι  την αξία της αγάπης, της αδελφοσύνης και της αλληλοβοήθειας.

Τη γιορτή πλαισίωσε, με επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους και  τραγούδια, όπως «Η Παρθένος σήμερον»,  «Άγια νύχτα», «Ο μικρός τυμπανιστής», «Πάει ο παλιός ο Χρόνος»  και βέβαια τα κάλαντα,  η χορωδία των μαθητών/τριών του Ε1 τμήματος, υπό την διεύθυνση της εκπαιδευτικού της Μουσικής Αγωγής του σχολείου μας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι μαθητές/τριες του Δ1 τμήματος, οι οποίοι τραγούδησαν στην αγγλική γλώσσα, δυο χριστουγεννιάτικα τραγούδια, την επιμέλεια των οποίων είχαν οι εκπαιδευτικοί της αγγλικής γλώσσας .

Τη γιορτή παρακολούθησαν όλοι/ες οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, καθώς και πολλοί γονείς - κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης εκδήλωσης συνέβαλαν όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 23/12/2015   Εμφανίσεις: 423


Σχολική εορταστική εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου   

Το πρωί της Τρίτης 17 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Τετάρτης τάξης με την πολύτιμη αρωγή και αδιάκοπη συμπαράσταση των δασκάλων τους, κ.κ. Τραγά Παναγιώτας (Δ1) και Αδαμάκου Έλενας (Δ2), τίμησαν τη σημαντική αυτή επέτειο παρουσιάζοντας το θεατρικό έργο «Ήταν ένα Πολυτεχνείο», διάρκειας μίας περίπου ώρας.

Οι νεαροί μαθητές και μαθήτριες, με υποδειγματικό τρόπο μας μετέφεραν γλαφυρά το κλίμα εκείνων των ημερών προκαλώντας στους θεατές έναν αντιφατικό συνδυασμό συναισθημάτων: του αυθόρμητου γέλιου και συνάμα του έντονου προβληματισμού. Το θεατρικό σκηνικό των δρώμενων οικείο και αναγνωρίσιμο: μία κοινή σχολική τάξη. Μία τάξη, όμως, μέσω της οποίας οι απορίες των παιδιών και οι αναμνήσεις του δασκάλου διαπερνούν όλα τα ιστορικά γεγονότα των ημερών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και ευρύτερα τα ζητήματα του αυταρχισμού και της βίας κάθε μορφής καθώς και φυσικά της υπέρτατης ανάγκης όλων για Ελευθερία. Η θερμή ανταπόκριση του παριστάμενου κοινού όλων των ηλικιών αποτέλεσε εύλογα την ηθική ανταμοιβή όλων των συντελεστών για την καθόλα επιτυχημένη ολοκλήρωση της παράστασης.

Οι μαθητές/τριες του ΣΤ1 τμήματος, που συμμετείχαν στη χορωδία του σχολείου μας, πλαισίωσαν την εκδήλωση με τραγούδια της εποχής, σε άψογη εκτέλεση υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Μουσικής του σχολείου μας, κ. Γκιοτσαλίτου Μαρίας.

Τόσο στους/στις μαθητές/τριες, όσο και στις εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν με ζήλο για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετικού ύφους και ποιότητας καλλιτεχνική δουλειά τους …


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 17/11/2015   Εμφανίσεις: 455


Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο μας   

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η καθιερωμένη εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι μαθητές και μαθήτριες των δύο τμημάτων της Ε΄ τάξης -με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και υποκριτικό ταλέντο στην αφήγηση ιστορικών γεγονότων- επιχείρησαν μέσα από θεατρικά στιγμιότυπα, ποιήματα και τραγούδια να αποδώσουν την ατμόσφαιρα της εποχής και να αποτιμήσουν φόρο τιμής στους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Οι μαθητές/ριες της Στ΄ τάξης συμμετείχαν στη χορωδία του σχολείου, πλαισιώνοντας την εκδήλωση υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Μουσικής κ. Μαρίας Γκιοτσαλίτου. Τα παιδιά απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα των μαθητών/τριών του σχολείου, των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.
Στο τέλος, ο διευθυντής της σχολικής μας μονάδας κ. Αντώνιος Κοκκονός, επαίνεσε όλους όσους συνέβαλαν στην αρτιότητα της εορτής. Η εορτή έληξε με τον Εθνικό μας Ύμνο. Τη διδασκαλία των ρόλων, τη σκηνοθεσία και τα κουστούμια ανέλαβαν οι κ.κ. Βέργαδου Κωνσταντίνα, Παπαδογιάννη Ελένη και Πατρικάκου Αικατερίνη. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υποδιευθυντής του Σχολείου, κ. Γεώργιος Μανωλόπουλος.
Μετά το πέρας της εορταστικής εκδήλωσης, o σημαιοφόρος, οι παραστάτες, οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, συμμετείχαν στην κατάθεση στεφάνων που πραγματοποιήθηκε στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 27/10/2015   Εμφανίσεις: 188Mετάβαση στην προηγούμενη σελίδα... 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ