Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline
Ενημέρωση για τη γιορτή της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 [21-03-2018]    |    Επίδοση Ελέγχων Προόδου και ενημέρωση για το Β' Τρίμηνο [14-03-2018]    |    Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ανάληψη ημερήσιας μετακίνησης μαθητών/τριών 1ου Δ.Σ. Σπάρτης [20-02-2018]    |    Επιστημονική Ημερίδα για τους/τις εκπαιδευτικούς Γ' και Δ' τάξης [09-02-2018]    |    Ενημέρωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών [26-01-2018]    |    Αποκριάτικος χορός [19-01-2018]    |    Αξιολόγηση μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου [14-12-2017]    |    Επίδοση Ελέγχων Προόδου και ενημέρωση για το Α' Τρίμηνο [14-12-2017]    |    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών [13-12-2017]    |    Ενημέρωση για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών [13-12-2017]    |    Εκκλησιασμός ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων [13-12-2017]    |    Ενημέρωση για τη γιορτή της επετείου του Πολυτεχνείου [14-11-2017]    |    Διευκρινίσεις λειτουργίας σχολικών μονάδων (σε σχέση με το Π.Δ. 79/2017) [03-11-2017]    |    Επιδημική έξαρση ιλαράς - Εμβολιασμός [09-10-2017]    |    4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού [28-09-2017]    |   

Δράσεις, εκδηλώσεις

Απονομή Ετικετών Ποιότητας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες του σχολείου   

Οι μαθητές/τριες των τμημάτων Δ1 και Γ2 κατά το σχολικό έτος 2015-2016, καθώς και οι εκπαιδευτικοί Αγγλικής γλώσσας του σχολείου μας, κ.κ. Γεώργιος Πασταρματζής και Αθανασία Ορφανού, που οργάνωσαν το ευρωπαϊκό διακρατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων eTwinning Plus “Welcome to our e-Calendar!” («Καλώς ήρθατε στο ηλεκτρονικό μας ημερολόγιο!») ως μέλη διασχολικής ομάδας εργασίας -η οποία αποτελούνταν από σχολικές τάξεις στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, στο Δημοτικό Σχολείο Μονεμβασιάς, στην Τσεχία, στην Ουκρανία και στη Μεγάλη Βρετανία- βραβεύτηκαν από την κεντρική επιτροπή eTwinning με την «Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας» (“European Quality Label”) για την τελειότητα της εργασίας τους. Αυτό σημαίνει πως η εργασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο.
Επίσης, το εν λόγω έργο βραβεύτηκε από την ελληνική Εθνική Υπηρεσία Στήριξης προγραμμάτων eΤwinning του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με την «Ετικέτα Ποιότητας eTwinning» (“eTwinning Quality Label”). Οι Ετικέτες Ποιότητας χορηγούνται μετά από σχετική αίτηση στους/στις εκπαιδευτικούς που έχουν διεξάγει άριστα eTwinning έργα και υποδηλώνουν ότι το έργο έχει αγγίξει συγκεκριμένα εθνικά/ευρωπαϊκά πρότυπα.

Η Ετικέτα Ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση στους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία για το υψηλό επίπεδο των eTwinning δραστηριοτήτων τους. Στους/στις μαθητές/τριες, προσφέρει μία ενίσχυση στην προσπάθειά τους και μία δημόσια επιβράβευση της δέσμευσης του σχολείου για ποιότητα και ειλικρίνεια σε μία Ευρωπαϊκή σύμπραξη μεταξύ των εταίρων. Επιπλέον, το έργο μας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της ευρωπαϊκής διαδικτυακής πύλης στο www.etwinning.net .
Η ενδοσχολική ομάδα συνεργασίας του ιδρυτή-συντονιστή του συγκεκριμένου έργου, κ. Πασταρματζή, πλαισιώθηκε ουσιαστικά από τη συνεργάτιδα - συνοδοιπόρο του, κ. Ορφανού, σε όλες τις φάσεις προγραμματισμού, υλοποίησης, ψηφιακής επεξεργασίας και τελικής αξιολόγησης του έργου κατά την εννεάμηνη διάρκειά του μέσω της ευέλικτης ζώνης και των ωρών διδασκαλίας του γνωστικού αντικειμένου της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας.
Το συνημμένο φωτογραφικό υλικό από την πρόσφατη τελετή βράβευσης των μαθητών/τριών μας και των υπεύθυνων εκπαιδευτικών στην αίθουσα εκδηλώσεων της σχολικής μας μονάδας από τον Διευθυντή, κ. Αντώνη Κοκκονό, και τον Υποδιευθυντή, κ. Γιώργο Μανωλόπουλο, αποδεικνύει έμπρακτα την αξία της συνεργασίας η οποία έχει πολλαπλά οφέλη για όλους/ες όσοι/ες συμμετέχουν σε δράσεις όπως αυτή.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους/ες όσοι/ες συνετέλεσαν στο εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα και ευχόμαστε ανάλογες επιτυχίες στους/στις μαθητές/τριες και στους/στις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και στο μέλλον…


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 08/12/2016   Εμφανίσεις: 706


Εορταστική εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου   

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε, στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας, εορταστική εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, του αντιδικτατορικού αγώνα και της εθνικής αντίστασης.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Αντώνιος Κοκκονός, ο οποίος, αφού πρώτα έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό, στη συνέχεια διάβασε το μήνυμα του υπουργού παιδείας, κ. Γαβρόγλου, σχετικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου και τη σημασία της Εθνικής Αντίστασης.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης, με μεγάλο ενθουσιασμό και πηγαίο υποκριτικό ταλέντο, παρουσίασαν μέσα από θεατρικά δρώμενα, ποιήματα και λογοτεχνικές αφηγήσεις τα βασικά χαρακτηριστικά εκείνης της ταραγμένης πολιτικά και κοινωνικά περιόδου, στέλνοντας ποικίλα μηνύματα ευαισθητοποίησης και ευθύνης για τη δημοκρατία της Ελλάδας του σήμερα, αποσπώντας παράλληλα τα θερμά χειροκροτήματα τόσο των μαθητών/τριών του σχολείου όσο των εκπαιδευτικών και των γονέων που παρακολούθησαν την εκδήλωση. Τα θεατρικά δρώμενα καθώς και οι λογοτεχνικές αφηγήσεις συνοδεύονταν με την κατάλληλη ορχηστρική μουσική από τραγούδια του Θεοδωράκη, του Λοΐζου και του Μαρκόπουλου.
Για άλλη μια φορά η χορωδία του Σχολείου, με την άψογη διεύθυνση της κ. Μαρίας Γκιοτσαλίτου, ενθουσίασε τους παρευρισκομένους με την υπέροχη ερμηνεία των κλασικών πλέον τραγουδιών για το Πολυτεχνείο και δίκαια εισέπραξε πλήθος χειροκροτημάτων.
Την ευθύνη για τη διδασκαλία των ρόλων, τη σκηνοθεσία και τα κουστούμια είχαν οι: κ.κ. Μανωλόπουλος Γεώργιος, Αδαμάκου Έλενα και Ματσουκατίδου Ιωάννα. Την ευθύνη στολισμού της αίθουσας εκδηλώσεων είχαν οι τάξεις Γ΄ και Ε΄ με την καθοδήγηση των δασκάλων τους.
Τόσο στους/στις μαθητές/τριες, όσο και στους/στις εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά και την άψογη συνεργασία τους.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 17/11/2016   Εμφανίσεις: 553


Παράσταση θεάτρου σκιών: Ο Καραγκιόζης Γραμματικός   

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε παράσταση θεάτρου σκιών στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας, με τίτλο: " Ο Καραγκιόζης Γραμματικός". Την παράσταση έδωσε ο κ. Χρήστος Πλέσσας, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε στους/στις μαθητές/τριες για την ιστορία του θεάτρου σκιών. Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν με ενθουσιασμό την παράσταση και έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι/ες από την ποιότητά της.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 04/11/2016   Εμφανίσεις: 331


Εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940   

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η καθιερωμένη εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι μαθητές και μαθήτριες των δύο τμημάτων της Ε΄ τάξης επιχείρησαν μέσα από θεατρικά στιγμιότυπα, ποιήματα και τραγούδια να αποδώσουν την ατμόσφαιρα της εποχής και να αποτιμήσουν φόρο τιμής στους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Συνεργάστηκαν άψογα και με ιδιαίτερο ζήλο , ώστε να παρουσιάσουν αυτήν την γιορτή! Ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος όπως επίσης και το υποκριτικό τους ταλέντο στην αφήγηση των ιστορικών γεγονότων.
Οι μαθητές/ριες της Στ΄ τάξης συμμετείχαν στη χορωδία του σχολείου, πλαισιώνοντας την εκδήλωση υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Μουσικής κ. Μαρίας Γκιοτσαλίτου. Τα παιδιά απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα των μαθητών/τριών του σχολείου, των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. 
Στο τέλος, ο διευθυντής της σχολικής μας μονάδας κ. Αντώνιος Κοκκονός, επαίνεσε όλους όσους συνέβαλαν στην αρτιότητα της εορτής. Η εορτή έληξε με τον Εθνικό μας Ύμνο. Τη διδασκαλία των ρόλων, τη σκηνοθεσία και τα κουστούμια ανέλαβαν η κ. Αλιμήση Μαρία και η κ. Κρήτου Άννα. Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Παλασοπούλου Παναγιώτα, δασκάλα της Α’ τάξης.
Μετά το πέρας της εορταστικής εκδήλωσης, o σημαιοφόρος, οι παραστάτες, οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, συμμετείχαν στην κατάθεση στεφάνων που πραγματοποιήθηκε στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 27/10/2016   Εμφανίσεις: 313Mετάβαση στην προηγούμενη σελίδα... 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ