Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Διαχείρ. διαδικτυακού τόπου
linelineline
Συμμετοχή των εκπαιδευτικών του Σχολείου σε επιμορφωτική ημερίδα [02-06-2017]    |    Εκλογική γενική συνέλευση του Σ.E.Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ» [29-05-2017]    |    Εγγραφές μαθητών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2017-2018. [28-05-2017]    |    Εγκύκλιος Αποσπάσεων σε υπηρεσίες του ΥΠ.Π.Ε.Θ. [21-05-2017]    |    Εγκύκλιος Αποσπάσεων σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, ΣΜΕΑΕ και ΕΕΕΕΚ, ΚΕΔΔΥ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Εκκλησιαστικ [21-05-2017]    |    «Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία 2017-2018 [21-05-2017]    |    Επαναπροσδιορισμός ορίων σχολικών περιφερειών [21-05-2017]    |    Απόφαση Χωροταξικής Κατανομής [21-05-2017]    |    Ενέργειες προγραμματισμού εκπαιδευτικού έργου [21-05-2017]    |    Εγγραφές στην πρώτη τάξη για το σχολικό έτος 2017-18: δικαιολογητικά - προθεσμία [28-04-2017]    |    Σχολική εκδρομή στην Αθήνα 30/04/2017 [26-04-2017]    |    Διακοπές Πάσχα [07-04-2017]    |    Πασχαλινό BAZAAR [23-03-2017]    |    Τριήμερη εκδρομή του Συλλόγου στα Τρίκαλα - Λίμνη Πλαστήρα - Μετέωρα [22-03-2017]    |    Μονοήμερη εκδρομή Συλλόγου στην Αθήνα [22-03-2017]    |   

Δράσεις, εκδηλώσεις

Συμμετοχή του σχολείου σε webinar (διαδικτυακή συνάντηση) για τα δέκα χρόνια eTw...   

Tην Πέμπτη 7 Μαΐου 2015, το σχολείο μας συμμετείχε σε μια ιδιαίτερη εορταστική εκδήλωση για τα δέκατα γενέθλια, της μεγαλύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας στην Ευρώπη, του eTwinning. Μαθητές/τριες από τις τάξεις Β΄, Γ΄, Δ΄ και Στ΄ με τους/τις συντονιστές/στριες εκπαιδευτικούς των έργων, σε πανελλήνια διαδικτυακή συνάντηση (webinar) παρουσίασαν διαδραστικά τα τέσσερα προγράμματα που υλοποιούνται το τρέχον σχολικό έτος στο σχολείο μας και ευχήθηκαν στο eΤwinning να τα εκατοστήσει!!


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 07/05/2015   Εμφανίσεις: 1030


Δράση στο πλαίσιο του προγράμματος : Ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο...   

Την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας στα πλαίσια του προγράμματος «Ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο» επισκέφτηκαν το 2ο, το 4ο και το Μουσικό Γυμνάσιο της Σπάρτης, σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε εκπονηθεί. Τους/τις μαθητές/τριες και τους συνοδούς τους εκπαιδευτικούς υποδέχθηκαν με χαρά και εγκαρδιότητα οι διευθυντές των Γυμνασίων, που από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να κάνουν την ατμόσφαιρα πολύ οικεία, αφαιρώντας κάθε αγωνία η ίσως και φόβο που μπορεί να ένοιωθε κάποιος/α/ μαθητής/τρια.
Ενημέρωσαν και εξήγησαν με πολύ όμορφο και παιδαγωγικό τρόπο κάποιες από τις αλλαγές που θα συναντήσουν, του χρόνου, στο νέο σχολείο που θα βρεθούν και τους τόνισαν ότι δεν έχουν τίποτα να φοβούνται ή να τους προβληματίζει, αν αυτοί/τές είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Εκτός από τους Δ/ντές των Γυμνασίων στα παιδιά μίλησαν και εκπαιδευτικοί που με τη σειρά τους και με την εμπειρία τους προσπάθησαν να δείξουν στους/στιςνέους/ες μαθητές/τριες των Γυμνασίων πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο δύσκολα, όπως ίσως τους μεταφέρονται.
Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός ήταν και η παρουσία και της μαθητικής κοινότητας, αφού στο πρώτο ίσως καλωσόρισμα ήταν και η Πρόεδρος του 15μελούς του 2ου Γυμνασίου η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τους/τις/ μαθητές /τριες για το όμορφο κλίμα που επικρατεί στο σχολείο και της συνθήκες ζωής σε αυτό. Η επίσκεψη έκλεισε με μια όμορφη περιήγηση σε αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια Φυσικών Επιστημών καθώς και κλειστών Γυμναστηρίων που ενθουσίασαν τους/τις/ μαθητές/τριες μας.
Το Μουσικό Γυμνάσιο με την εξαίρετη παρουσία ορισμένων μουσικών-καθηγητών ενθουσίασε ιδιαίτερα τα παιδιά, αφού πρόσφερε και μουσικό άκουσμα, στο οποίο συμμετείχαμε όλοι μας και θέαμα, γιατί οι μαθητές/τριες μας είχαν την ευκαιρία να δουν τις ατομικές αίθουσες μάθησης διαφόρων μουσικών οργάνων και να ακούσουν και κάποιες μελωδίες από τους/τις μαθητές/τριες που έπαιζαν εκείνη τη στιγμή. Είναι αλήθεια πως κάποιοι δικοί μας μαθητές εντυπωσιάστηκαν και προβληματίστηκαν σχετικά με την επιλογή που πρέπει να κάνουν. Επίσης, στα πλαίσια της συγκεκριμένης δράσης, δόθηκε στους μαθητές του ΣΤ2 τμήματος του σχολείου μας η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους eTwinning «συμμαθητές» τους στο 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης με τους οποίους έχουν συμμετάσχει σε κοινές δραστηριότητες στα πλαίσια υλοποίησης ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο “The place I live in”, επιβεβαιώνοντας έτσι την έμπρακτη συνεργασία μαθητών και καθηγητών της Αγγλικής Γλώσσας στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Στα πλαίσια επίσης της συγκεκριμένης δράσης επισκέφθηκε το σχολείο μας εκπρόσωπος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας, όπου μέσα από διαλογική συζήτηση και βιωματικό εργαστήρι, βοήθησε στην καλύτερη προετοιμασία των μαθητών /τριών της Στ΄τάξης για την αλλαγή του χώρου, του τρόπου και των συνθηκών εκπαίδευσης στη νέα φάση φοίτησής τους στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 06/05/2015   Εμφανίσεις: 911


Λουλούδια ας διαλέξουμε και ρόδα και κρίνα...: Καλώς ήρθε ο Μάης στο σχολείο μας   

Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, παραμονή της Πρωτομαγιάς, αφιερώσαμε λίγο χρόνο στο σχολείο μας, ώστε να συζητήσουμε με τους μαθητές μας για τα γεγονότα που συνέβησαν στο Σικάγο της Αμερικής το 1886, όπου οι εργάτες απήργησαν διεκδικώντας το 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Οι μαθητές/τριές μας άκουσαν με μεγάλη προσοχή, διατύπωσαν ερωτήματα και κατάλαβαν γιατί η πρωτομαγιά καθιερώθηκε ως εργατική εορτή.
Δώσαμε όμως και μια ευχάριστη νότα στην ημέρα «πιάνοντας» τον Μάη λίγο νωρίτερα. Με λουλούδια που φέραμε από τους αγρούς πλέξαμε το στεφάνι του Μάη τηρώντας το σχετικό έθιμο και ταυτόχρονα γεμίσαμε τους χώρους του σχολείου με ευχάριστες μυρωδιές της άνοιξης.

Λουλούδια ας διαλέξουμε
και ρόδα και κρίνα
κι ελάτε να πλέξουμε
στεφάνια με κείνα,
στο Μάη που σήμερα
προβάλλει στη γη…
Ι. Πολέμης


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 30/04/2015   Εμφανίσεις: 790


Σχολική εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821   

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015, στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας η σχολική γιορτή για τον διπλό εορτασμό, του «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» και της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821.
Η γιορτή ξεκίνησε με το εορταστικό απολυτίκιο του Ευαγγελισμού και συνεχίστηκε με την εμπνευσμένη ομιλία του Δ/ντή της σχολικής μας μονάδας κ. Αντωνίου Κοκκονού, ο οποίος ανέλυσε με σύντομο και γλαφυρό τρόπο το ιστορικό της Ελληνικής Επανάστασης, επισημαίνοντας τους παράγοντες εκείνους που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους, διατρέχοντας και υπογραμμίζοντας τις κορυφαίες στιγμές του Αγώνα.
Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης, που είχαν την ευθύνη παρουσίασης της εορτής καθήλωσαν μικρούς και μεγάλους με την εντυπωσιακή ομολογουμένως ερμηνεία των αφηγηματικών μερών αλλά και των θεατρικών έργων. Μεγάλες στιγμές του Αγώνα πέρασαν μπρος από τα μάτια μας και προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης κι ενθουσιασμού. Οι αγώνες για το πρώτο «ξύπνημα» μέσα στο «Κρυφό Σχολειό», ο αβάσταχτος φόρος το «Παιδομάζωμα», η αντρειοσύνη των Κλεφτών, το ηρωικό Σούλι και το μαρτυρικό Μεσολόγγι ήταν η θεματολογία που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους, μαθητές/τριες, αλλά και γονείς. Τα θεατρικά έργα τα οποία συνοδεύονταν από μουσική κατάλληλη μουσική υπόκρουση και φυσικά από παραδοσιακές στολές έκανε το θέαμα και το άκουσμα ακόμα πιο εντυπωσιακό.
Την αρτιότητα της εορτής ολοκλήρωσε η πολύ όμορφη παρουσία της χορωδίας του σχολείου που αποτελείτο από τους μαθητές του Ε΄2 τμήματος, που κάτω από την υπέροχη διεύθυνση της δασκάλας τους, παρουσίασαν υπέροχα παραδοσιακά τραγούδια που «έντυναν» με τον καλύτερο τρόπο τα θεατρικά έργα.
Στο τέλος ο κ. Διευθυντής της σχολικής μονάδας επαίνεσε τους μαθητές/τριες, τους συντελεστές δασκάλους της ΣΤ΄ τάξης, τη μουσικό και όλους όσοι συνέβαλαν για την αρτιότητα της εορτής. Η εορτή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 24/03/2015   Εμφανίσεις: 727Mετάβαση στην προηγούμενη σελίδα... 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ