Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Διαχείρ. διαδικτυακού τόπου
linelineline
Συμμετοχή των εκπαιδευτικών του Σχολείου σε επιμορφωτική ημερίδα [02-06-2017]    |    Εκλογική γενική συνέλευση του Σ.E.Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ» [29-05-2017]    |    Εγγραφές μαθητών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2017-2018. [28-05-2017]    |    Εγκύκλιος Αποσπάσεων σε υπηρεσίες του ΥΠ.Π.Ε.Θ. [21-05-2017]    |    Εγκύκλιος Αποσπάσεων σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, ΣΜΕΑΕ και ΕΕΕΕΚ, ΚΕΔΔΥ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Εκκλησιαστικ [21-05-2017]    |    «Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία 2017-2018 [21-05-2017]    |    Επαναπροσδιορισμός ορίων σχολικών περιφερειών [21-05-2017]    |    Απόφαση Χωροταξικής Κατανομής [21-05-2017]    |    Ενέργειες προγραμματισμού εκπαιδευτικού έργου [21-05-2017]    |    Εγγραφές στην πρώτη τάξη για το σχολικό έτος 2017-18: δικαιολογητικά - προθεσμία [28-04-2017]    |    Σχολική εκδρομή στην Αθήνα 30/04/2017 [26-04-2017]    |    Διακοπές Πάσχα [07-04-2017]    |    Πασχαλινό BAZAAR [23-03-2017]    |    Τριήμερη εκδρομή του Συλλόγου στα Τρίκαλα - Λίμνη Πλαστήρα - Μετέωρα [22-03-2017]    |    Μονοήμερη εκδρομή Συλλόγου στην Αθήνα [22-03-2017]    |   

Δράσεις, εκδηλώσεις

6 Μαρτίου 2015: Δράσεις κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού   

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκαν στη σχολική μας μονάδα δράσεις σχετικές με τη σχολική βία και τον εκφοβισμό ( bullying). Πιο συγκεκριμένα: Έγινε προβολή, κατά τάξη, ταινιών μικρού μήκους, αλλά και αξιοποίηση ψηφιακού υλικού, ταινιών κινουμένων σχεδίων όπως τα «Τα μπαλόνια της φιλίας», «Η Μόνα σε καινούριο σχολείο» και επιπλέον παρουσιάσεις PowerPoint.
Ακολούθησε καταιγισμός ιδεών και συζήτηση με συντονιστές τους εκπαιδευτικούς – υπεύθυνους τμημάτων και τη συμμετοχή των υπόλοιπων διδασκόντων, κατά τμήμα, για την ενδοσχολική βία, τις αιτίες που την προκαλούν και τους τρόπους εκδήλωσής της.
Οι μαθητές/τριες στη συνέχεια δραματοποίησαν καταστάσεις σχολικής βίας και εκφοβισμού και εξέφρασαν συναισθήματα και μηνύματα μέσω της δημιουργικής κίνησης και της μουσικής. Κατόπιν προχώρησαν στη δημιουργία αφισών και άλλων εικαστικών τεχνουργημάτων με μηνύματα και πληροφορίες κατά της βίας, χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολάζ, ζωγραφική, καθώς και τα εργαλεία που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες για τη δημιουργία ηλεκτρονικών εικαστικών έργων.
Σκοπός των συγκεκριμένων δράσεων ήταν ο προβληματισμός και η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών του σχολείου, αλλά και η διατύπωση των απόψεων και ιδεών τους για τρόπους πρόληψης, αντιμετώπισης, ανάληψης ευθυνών και ρόλων, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα που απασχολεί τις σχολικές κοινότητες και την κοινωνία γενικότερα. Τα έργα των μαθητών/τριών, που αποτελούν μια «συμβολική διαμαρτυρία» κατά της βίας και υμνούν την αγάπη και τη φιλία εκτέθηκαν στους χώρους του σχολείου.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 06/03/2015   Εμφανίσεις: 761


Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο σχολείο μας    

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο του σχολείου μας αποκριάτικες δραστηριότητες από το σύνολο των μαθητών/τριών όλων των τάξεων. Οι εορταστικές εκδηλώσεις έγιναν τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες και περιελάμβαναν κατασκευή «σαΐτας-ψαλίδα», με υπεύθυνο της δραστηριότητας τον Υποδιευθυντή και δάσκαλο κ. Γιώργο Μανωλόπουλο και παρουσίαση παραδοσιακών και αποκριάτικων χορών , των οποίων την οργάνωση και τον σχεδιασμό είχαν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής κ.κ. Γιαννακού Τασία και Βασιλάκος Νικόλαος.
Ξεχωριστή νότα αποτέλεσε η αποκριάτικη μεταμφίεση πολλών δασκάλων συμμετέχοντας έτσι στη χαρά των παιδιών και το «γαϊτανάκι», γνωστός αποκριάτικος χορός, που πάνω στο ξύλο με τις πολύχρωμες ταινίες οι μαθητές/τριες δημιούργησαν πολλές υπέροχες «κοτσίδες»!
Την παράσταση όμως έκλεψε το πέταγμα των πέντε(!) αερόστατων, που κατασκευάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες από μαθητές των περισσότερων τάξεων, με την καθοδήγηση του δασκάλου κ. Παππά Δημητρίου. Δάσκαλοι και μαθητές συμμετείχαν στο εντυπωσιακό πέταγμα των αερόστατων. Σχεδόν όλα- ένα μόνο εγκατέλειψε γρήγορα το όμορφο ταξίδι…- «χάθηκαν» στον καταγάλανο ουρανό της Σπάρτης, με τα μάτια των μαθητών/τριών να τα συνοδεύουν στο μεγάλο ταξίδι τους…
Στη συνέχεια ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσέφερε στους/στις μαθητές/τριες φυσικούς χυμούς σε ατομική συσκευασία και οι εκδηλώσεις έκλεισαν με ευχές προς τους μαθητές/τριες και το διδακτικό προσωπικό από τον Διευθυντή του Σχολείου, κ. Αντώνη Κοκκονό, για «Καλές Απόκριες» και «Καλή Σαρακοστή».


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 20/02/2015   Εμφανίσεις: 753


Η Eορτή των Τριών Ιεραρχών   

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, εορτή των Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, η σχολική μονάδα, με επικεφαλής τον Δ/ντή κ. Κοκκονό Αντώνιο παρέστη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» και παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και την ακολουθία της αρτοκλασίας, στην οποία και συμμετείχε.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Υποδιευθυντής της σχολικής μας μονάδας, κ. Γεώργιος Μανωλόπουλος, ο οποίος αφού έκανε μία σύντομη αναφορά στη βιογραφία των Αγίων, εστίασε την ομιλία του στο κοινωνικό τους έργο και τις συμβουλές τους προς τους μαθητές, δασκάλους και γονείς επισημαίνοντας πως οι Τρεις Ιεράρχες δεν έδωσαν μόνο την περιουσία τους στο πονεμένο λαό, αλλά έδωσαν και τα χέρια τους και τον εαυτό τους ολόκληρο. Ακούμπησαν την καρδιά τους πάνω στη ραγισμένη καρδιά του συνανθρώπου τους και αφουγκράστηκαν τους χτύπους της και τον βαθύ πόνο της. Ξενύχτησαν και φρόντισαν τον φτωχό, τη χήρα, το ορφανό, τον άρρωστο, τον αιχμάλωτο, τον φυλακισμένο, τον ξεχασμένο. Στηλίτευσαν το πολιτικό κι εκκλησιαστικό κατεστημένο, αφού δεν πρόσφεραν καμιά φροντίδα για τους εμπερίστατους συνανθρώπους τους.
Για το θέμα της αγωγής των νέων τόνισε πως οι Τρεις Ιεράρχες πίστευαν πως η αγωγή των νέων είναι δύσκολη υπόθεση, διότι η νεότητα είναι ακατάστατη και εύκολα μεταβάλλει τη γνώμη της. Ο νέος δεν μπορεί εύκολα να ελέγξει τα λάθη του, γι αυτό και εύκολα γλιστράει από τον ίσιο δρόμο και παρασύρεται από το κακό. Ο μέγας Βασίλειος θέλει τον μαθητή να έχει αγωνιστικό πνεύμα, να είναι μαχητής, και να είναι δεκτικός στις συμβουλές. Αλλά οι συμβουλές αυτές, λέει προς τους δασκάλους και γονείς, πρέπει να συνοδεύονται και από επαίνους, διότι έτσι μόνο γίνονται ευπρόσδεκτες από τη νεότητα.
Με το πέρας του εκκλησιασμού το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές/τριες επέστρεψαν στον χώρο του σχολείου και πραγματοποίησαν δραστηριότητες σχετικές με την εορτή των Τριών Ιεραρχών μέχρι τις 10:30 περίπου.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 30/01/2015   Εμφανίσεις: 641


Η Γ' τάξη μάς μεταφέρει το μήνυμα των Χριστουγέννων   

Την Τρίτη 23-12-2014 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης, με πηγαίο συναισθηματισμό και υποκριτικό ταλέντο, μέσα από θεατρικά δρώμενα που είχαν ετοιμάσει, υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών των τμημάτων τους, παρουσίασαν το πραγματικό νόημα των εορτών του δωδεκαημέρου, υπογραμμίζοντας την αξία της αγάπης, της αδελφοσύνης και της αλληλοβοήθειας. Τη γιορτή πλαισίωσε, με τα επίκαιρα τραγούδια της, η χορωδία των μαθητών του Ε1 τμήματος, υπό την διεύθυνση της εκπαιδευτικού της Μουσικής Αγωγής του σχολείου μας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι μαθητές/τριες του ΣΤ1 τμήματος, οι οποίοι, μαζί με τη χορωδία, τραγούδησαν στην αγγλική γλώσσα, δυο χριστουγεννιάτικα τραγούδια, την επιμέλεια των οποίων είχαν οι εκπαιδευτικοί της αγγλικής γλώσσας σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό της μουσικής. Τη γιορτή παρακολούθησαν όλοι/ες οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου καθώς επίσης και πολλοί γονείς - κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης εκδήλωσης συνέβαλαν όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 23/12/2014   Εμφανίσεις: 1046Mετάβαση στην προηγούμενη σελίδα... 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ