Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline
Επιστημονική Ημερίδα για τους/τις εκπαιδευτικούς Γ' και Δ' τάξης [09-02-2018]    |    Ενημέρωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών [26-01-2018]    |    Αποκριάτικος χορός [19-01-2018]    |    Αξιολόγηση μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου [14-12-2017]    |    Επίδοση Ελέγχων Προόδου και ενημέρωση για το Α' Τρίμηνο [14-12-2017]    |    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών [13-12-2017]    |    Ενημέρωση για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών [13-12-2017]    |    Εκκλησιασμός ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων [13-12-2017]    |    Ενημέρωση για τη γιορτή της επετείου του Πολυτεχνείου [14-11-2017]    |    Διευκρινίσεις λειτουργίας σχολικών μονάδων (σε σχέση με το Π.Δ. 79/2017) [03-11-2017]    |    Επιδημική έξαρση ιλαράς - Εμβολιασμός [09-10-2017]    |    4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού [28-09-2017]    |    Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2017-18 [26-09-2017]    |    Οργάνωση και λειτουργία Δημοτικών Σχολείων - Π.Δ. 79/2017 [26-09-2017]    |    Έναρξη μαθημάτων για το σχολικό έτος 2017-18 [08-09-2017]    |   

Δράσεις, εκδηλώσεις

Σχολική εορταστική εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου   

Το πρωί της Τρίτης 17 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Τετάρτης τάξης με την πολύτιμη αρωγή και αδιάκοπη συμπαράσταση των δασκάλων τους, κ.κ. Τραγά Παναγιώτας (Δ1) και Αδαμάκου Έλενας (Δ2), τίμησαν τη σημαντική αυτή επέτειο παρουσιάζοντας το θεατρικό έργο «Ήταν ένα Πολυτεχνείο», διάρκειας μίας περίπου ώρας.

Οι νεαροί μαθητές και μαθήτριες, με υποδειγματικό τρόπο μας μετέφεραν γλαφυρά το κλίμα εκείνων των ημερών προκαλώντας στους θεατές έναν αντιφατικό συνδυασμό συναισθημάτων: του αυθόρμητου γέλιου και συνάμα του έντονου προβληματισμού. Το θεατρικό σκηνικό των δρώμενων οικείο και αναγνωρίσιμο: μία κοινή σχολική τάξη. Μία τάξη, όμως, μέσω της οποίας οι απορίες των παιδιών και οι αναμνήσεις του δασκάλου διαπερνούν όλα τα ιστορικά γεγονότα των ημερών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και ευρύτερα τα ζητήματα του αυταρχισμού και της βίας κάθε μορφής καθώς και φυσικά της υπέρτατης ανάγκης όλων για Ελευθερία. Η θερμή ανταπόκριση του παριστάμενου κοινού όλων των ηλικιών αποτέλεσε εύλογα την ηθική ανταμοιβή όλων των συντελεστών για την καθόλα επιτυχημένη ολοκλήρωση της παράστασης.

Οι μαθητές/τριες του ΣΤ1 τμήματος, που συμμετείχαν στη χορωδία του σχολείου μας, πλαισίωσαν την εκδήλωση με τραγούδια της εποχής, σε άψογη εκτέλεση υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Μουσικής του σχολείου μας, κ. Γκιοτσαλίτου Μαρίας.

Τόσο στους/στις μαθητές/τριες, όσο και στις εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν με ζήλο για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετικού ύφους και ποιότητας καλλιτεχνική δουλειά τους …


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 17/11/2015   Εμφανίσεις: 525


Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο μας   

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η καθιερωμένη εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι μαθητές και μαθήτριες των δύο τμημάτων της Ε΄ τάξης -με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και υποκριτικό ταλέντο στην αφήγηση ιστορικών γεγονότων- επιχείρησαν μέσα από θεατρικά στιγμιότυπα, ποιήματα και τραγούδια να αποδώσουν την ατμόσφαιρα της εποχής και να αποτιμήσουν φόρο τιμής στους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Οι μαθητές/ριες της Στ΄ τάξης συμμετείχαν στη χορωδία του σχολείου, πλαισιώνοντας την εκδήλωση υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Μουσικής κ. Μαρίας Γκιοτσαλίτου. Τα παιδιά απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα των μαθητών/τριών του σχολείου, των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.
Στο τέλος, ο διευθυντής της σχολικής μας μονάδας κ. Αντώνιος Κοκκονός, επαίνεσε όλους όσους συνέβαλαν στην αρτιότητα της εορτής. Η εορτή έληξε με τον Εθνικό μας Ύμνο. Τη διδασκαλία των ρόλων, τη σκηνοθεσία και τα κουστούμια ανέλαβαν οι κ.κ. Βέργαδου Κωνσταντίνα, Παπαδογιάννη Ελένη και Πατρικάκου Αικατερίνη. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υποδιευθυντής του Σχολείου, κ. Γεώργιος Μανωλόπουλος.
Μετά το πέρας της εορταστικής εκδήλωσης, o σημαιοφόρος, οι παραστάτες, οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, συμμετείχαν στην κατάθεση στεφάνων που πραγματοποιήθηκε στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 27/10/2015   Εμφανίσεις: 259


Αγιασμός - έναρξη μαθημάτων για το σχολικό έτος 2015-2016.   

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, το προαύλιο του σχολείου γέμισε από τις όμορφες φωνές των παιδιών. Σε λίγο ακούστηκε το κουδούνι. Όλοι/ες οι μαθητές/τριες συγκεντρώθηκαν στο σημείο που γίνεται η πρωινή προσευχή. Ακόμα και τα «πρωτάκια» με τη βοήθεια των δασκάλων τους μπήκαν στη γραμμή.
Ο παπα-Γιώργης έκανε την εμφάνισή του και, αφού τον καλωσόρισε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Αντώνιος Κοκκονός, ξεκίνησε η ακολουθία του Αγιασμού. Τελειώνοντας την ακολουθία, ο ιερέας έρανε με αγιασμό τον κ. Διευθυντή και όλο το διδακτικό προσωπικό, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Χίου και φυσικά τους/τις μαθητές/τριες. Στη συνέχεια, μας μετέφερε το μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, ο οποίος ευχόταν υγεία και καλή πρόοδο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και συμβούλευε τους/τις μαθητές/τριες να είναι επιμελείς και φρόνιμοι/ες, να αγαπούν και να σέβονται τους γονείς και τους δασκάλους τους.
Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Διευθυντής του Σχολείου, ο οποίος, αφού διάβασε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς καθώς και μηνύματα άλλων φορέων, στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάρτης κ. Σπύρο Μοιράγια, ο οποίος με την παρουσία του τίμησε για μια ακόμη φορά το σχολείο μας και αμέσως μετά την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Αντωνία – Γεωργία Χίου, οι οποίοι ευχήθηκαν με τη σειρά τους «καλή σχολική χρονιά», «υγεία και πρόοδο» σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς.
Με το πέρας του Αγιασμού, οι μαθητές/τριες πήγαν στις τάξεις τους, γνώρισαν τους/τις νέους/ες δασκάλους/ες τους, παρέλαβαν τα βιβλία τους και συζήτησαν μαζί τους για το πρόγραμμα μαθημάτων και για τους κανόνες ζωής στο σχολείο.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 11/09/2015   Εμφανίσεις: 733


Eορταστική εκδήλωση για τη λήξη του διδακτικού έτους 2014-2015   

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 στις 20:00 πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσαν οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου με τη λήξη του διδακτικού έτους 2014-2015. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε. Λακωνίας, Δρ. Φώτης Πολίτης, η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάρτης, κ. Σπύρος Μοιράγιας, Διευθυντές/τριες Δημοτικών Σχολείων, καθώς και ο Πρόεδρος του παραρτήματος Λακωνίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, κ. Νίκος Βασιλόπουλος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης διαμορφώθηκε ως εξής:
Σύντομος απολογισμός δραστηριοτήτων από τον Διευθυντή του Σχολείου, κ. Αντώνη Κοκκονό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ»
Σύντομη παρουσίαση του Προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων «Ο τόπος μου» από τον συντονιστή του προγράμματος, κ. Μανωλόπουλο Γεώργιο.
Παραδόσεις, παραμύθια του τόπου μου
«Το πουλί τ’ αηδόνι», παρουσίαση παραδοσιακού μανιάτικου παραμυθιού από τους/τις μαθητές/τριες της Α΄ τάξης (προβολή βίντεο – δραματοποίηση).
* «Εσείς πουλιά του Μάη», τραγουδούν και χορεύουν οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης.
«Μάνη, πατρίδα μου», χορεύουν οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης.

Οι τέσσερις εποχές
«Οι τέσσερις εποχές», μουσικοκινητικό δρώμενο από τους/τις μαθητές/τριες της Β΄ τάξης.
* «Το καλοκαιράκι», τραγουδούν οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης.
* ”Four Seasons” – «Τέσσερις εποχές», τραγουδούν οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης.

Ελλάδα, χώρα των Θεών
«Ελλάδα, χώρα των Θεών», Τσακώνικος χορός σε στίχους των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης, με θέμα από την τοπική μυθολογία.
Τραγουδούν και χορεύουν οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης και ταυτόχρονα προβάλλονται μέσω ηλεκτρονικής παρουσίασης οι δραστηριότητές τους.

Με στάμνα... στις πηγές του Ταϋγέτου
* «Ο Ταΰγετος», τραγουδούν οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης.
* «Το τραγούδι του νερού», τραγουδούν οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης.
«Περπερούνα», δραματοποίηση του εθίμου από τους/τις μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης.
«Ο χορός της στάμνας», χορεύουν οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης.
Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, προβάλλονται μέσω ηλεκτρονικής παρουσίασης, οι εργασίες και οι διδακτικές επισκέψεις των μαθητών/τριών της Δ΄ τάξης.

Τα κάστρα του τόπου μας
«Λαλούδι της Μονεμβασίας», Καλαματιανός χορός από τους/τις μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης.
Προβολή μέσω ηλεκτρονικής παρουσίασης, των δραστηριοτήτων των μαθητών/τριών της Ε΄ τάξης.
«Γεια σου, χαρά σου Βενετιά», τραγουδούν οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης.
«Το κάστρο της Ωριάς», Συρτός χορός από τους/τις μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης.

Πρόσκληση για ταξίδι στον τόπο μας
“Laconie: Αmalgam de beautés” – «Λακωνία: Αμάλγαμα από ομορφιές», η ομορφιά του τόπου που ζω μέσα από τη Γαλλική Γλώσσα, από τους/τις μαθητές/τριες του τμήματος Γαλλικών ΣΤ2.

Ένα τραγούδι αγάπης για όλο τον κόσμο
“Du, du gefällst mir so…” – «Εσύ, εσύ μου αρέσεις τόσο...», ένα τραγούδι αγάπης για όλο τον κόσμο, από τους/τις μαθητές/τριες των τμημάτων Γερμανικών των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων.

Οι ποιητές του τόπου μας
* «Ας γνωρίσουμε τους Λάκωνες ποιητές, Νικηφόρο Βρεττάκο και Γιάννη Ρίτσο».
«Και να αδερφέ μου», απαγγελία με χορωδιακή ερμηνεία του ποιήματος του Γ. Ρίτσου από τους/τις μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης.
* «Ευρώτας», τραγουδούν οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης.
– Διδασκαλία χορών: κ.κ. Νικόλαος Βασιλάκος και Τασία Γιαννακού.
– Διδασκαλία τραγουδιών: κ. Μαρία Γκιοτσαλίτου.
– Θεατρική διδασκαλία: κ. Αικατερίνη Αθανασάκη.
– Σκηνικά: κ. Αθανάσιος Νεοφώτιστος.
– Επιμέλεια παρουσιάσεων, προγράμματος: κ. Μαρία Καψούλια.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΩΝ
Απονομή τιμητικών διπλωμάτων στους/στις μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης και στην εκπαιδευτικό που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2015.
Απονομή επαίνων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στους/στις μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης που διακρίθηκαν στον 8ο μαθητικό διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Παιχνίδι και Μαθηματικά».
Απονομή τιμητικών διπλωμάτων στους/στις μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης και στις εκπαιδευτικούς που διακρίθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό MEDEA AWARDS 2014.
Απονομή τιμητικού διπλώματος στον εκπαιδευτικό που διακρίθηκε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό αφίσας (poster) "eΤwinning Weeks 2014".
Απονομή βραβείων του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης στους/στις μαθητές/τριες του τμήματος E1 και στις εκπαιδευτικούς που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης Δημοτικών Σχολείων «Ας φανταστούμε το σχολείο των ονείρων μας».

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΤΑΞΗΣ
Αποχαιρετισμός του σχολείου από τους/τις μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης.
Αποχαιρετισμός των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης από τους/τις μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης.
* «Τραγούδι αποχαιρετισμού», τραγουδούν οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης.
Απονομή αναμνηστικών στους/στις μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε:
* στον Δήμο Σπάρτης, για την παραχώρηση της εξέδρας – σκηνής.
* στον κ. Άκη Κουλογεωργίου, για την ηχητική κάλυψη και τον φωτισμό της εορταστικής εκδήλωσης.
* στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη διάθεση των καθισμάτων και την ποικιλότροπη υποστήριξή του.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 20/06/2015   Εμφανίσεις: 951Mετάβαση στην προηγούμενη σελίδα... 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ