Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline

Δράσεις, εκδηλώσεις

Εκδήλωση για την Αποκριά στο σχολείο μας   

Εκδήλωση για την Αποκριά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 από τις 11:45 μέχρι τις 13:15 στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας.

Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων γέμισαν με χαμόγελα και χρώματα τον χώρο της εκδήλωσης, φορώντας ευρηματικές φορεσιές, μάσκες και άλλα αποκριάτικα αξεσουάρ ή κρατώντας σερπαντίνες. Ο χορός δεν άργησε να ξεκινήσει. Δώδεκα κύκλοι σχηματίστηκαν με τους/τις μαθητές/τριες να χορεύουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς της Αποκριάς, που είχαν διδαχθεί στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Όπως πάντα, το ενδιαφέρον όλων μαγνήτισαν τα δύο γαϊτανάκια, που έπλεξαν τα τμήματα της ΣΤ' τάξης.

Με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας προετοιμάστηκε το πέταγμα των αερόστατων, τα οποία δεν έλεγαν να φύγουν μακριά από τον χώρο της γιορτής. Οι ιαχές και τα συνθήματα των μικρών μαθητών/τριών εμφύχωναν τους συντελεστές της όλης προσπάθειας.

Το δεύτερο τμήμα του ολοήμερου, υπό την καθοδήγηση του κ. Γιώργου Μανωλόπουλου, παρουσίασε ένα παραδοσιακό αποκριάτικο δρώμενο με πολύ χορό και τραγούδι. Ακολούθως, σχηματίστηκε ένας μεγάλος κύκλος που αποτελούνταν από το σύνολο των παιδιών του σχολείου και αγκάλιασε όλο το προαύλιο. Είχε έρθει η ώρα να τραγουδήσουν και να χορέψουν σκωπτικά τραγούδια της Αποκριάς, όπως το "Πώς το τρίβουν το πιπέρι", που έλκει την καταγωγή του από τους χρόνους του Βυζαντίου.

Η αποκριάτικη εκδήλωση έκλεισε με λάτιν χορούς, τραγούδια, παιχνίδι και πολλές ευχές για "Καλές Απόκριες".


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 08/03/2019   Εμφανίσεις: 54


Η γιορτή των Χριστουγέννων στο 1ο Δ.Σ. Σπάρτης   

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, στις 8:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' τάξης παρουσίασαν δρώμενα που διασκέδασαν το κοινό, μεταδίδοντας το πνεύμα των εορταστικών ημέρων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της διευθύντριας του σχολείου κ. Αλέξη Αδαμαντίας. Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' τάξης παρουσίασαν το θεατρικό έργο "Χριστουγεννιάτικοι μπελάδες", που βασίζεται στο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά: "Ο Αϊ Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους". Οι άριστες ερμηνείες των μικρών ηθοποιών σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά μουσικοχορευτικά στοιχεία, ξεσήκωσαν το κοινό της εκδήλωσης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε' τάξης συμμετείχαν στη χορωδία του σχολείου τραγουδώντας εορταστικά τραγούδια, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού μουσικής κ. Γκιοτσαλίτου Μαρίας.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στις εκπαιδευτικούς της Γ' τάξης κ. Δημητρίου Αθηνά και κ. Χριστάκη Αγγέλλα για τη διδασκαλία των ρόλων και τη σκηνοθεσία, καθώς και σε κάθε μαθητή/τρια που συμμετείχε στα θεατρικά δρώμενα και στη χορωδία του σχολείου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου και πρώην Διευθυντής του σχολείου κ. Αντώνης Κοκκονός, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό και ευχές προς μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 22/12/2018   Εμφανίσεις: 155


Δωρεά των μαθητών/τριών του Σχολείου ενόψει Χριστουγέννων   

Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων του σχολείου μας θέλησαν να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ενόψει της εορταστικής περιόδου του Δωδεκαήμερου. Λίγο πριν τη λήξη των μαθημάτων για τις διακοπές, συγκέντρωσαν ένα συμβολικό χρηματικό ποσό, με σκοπό να πραγματοποιήσουν δωρεά προς την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης για τις ανάγκες των ιδρυμάτων και την ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου, καθώς και προς το "Χαμόγελο του Παιδιού" για τη συνέχιση της σπουδαίας αποστολής που επιτελεί.

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, αμέσως μετά τη λήξη της χριστουγεννιάτικης γιορτής, οι μαθητές/τριες του πρώτου τμήματος της Στ' τάξης επισκέφθηκαν το Επισκοπείο της Μητρόπολής μας, για να επιδώσουν ιδιοχείρως το ποσό της δωρεάς. Η υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο υπήρξε εγκάρδια. Αφού ευχαρίστησε τους/τις εκπροσώπους των μαθητών/τριών του σχολείου, μίλησε με λόγια αγάπης για την αξία της φιλανθρωπίας, απάντησε σε απορίες των μαθητών/τριών σχετικά με το φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο της Μητρόπολης και χάρισε σε όλα τα παιδιά το ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης για το 2019 και ένα DVD σχετικό με τη ζωή του Χριστού.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 21/12/2018   Εμφανίσεις: 154


Το κινητό πλανητάριο Starlab στο 1ο Δ.Σ. Σπάρτης   

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας το κινητό πλανητάριο Starlab. Οι μαθητές/τριες από τη Γ' μέχρι τη ΣΤ' τάξη είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει η παρατήρηση σε ένα πραγματικό πλανητάριο. Στον πλήρως αδιαφανή θόλο προβλήθηκε ο νυχτερινός ουρανός και οι παρατηρητές πραγματοποίησαν ένα εντυπωσιακό ταξίδι στα άστρα και στους αστερισμούς, τους πλανήτες και άλλα ουράνια σώματα.

Το ταξίδι στο σύμπαν περιλάμβανε τη θέαση 45 αστερισμών, όπως περιγράφονται από την ελληνική μυθολογία, την προβολή του αστρικού πεδίου με πάνω από 3.000 αστέρες, καθώς και μια παρουσίαση του ηλιακού συστήματος και του γαλαξία μας, που έδωσε την ευκαιρία στους/στις μαθητές/τριες των μεγαλύτερων τάξεων να συνειδητοποιήσουν τις χαώδεις αποστάσεις ανάμεσα στους πλανήτες και να κατανοήσουν τις διαφορές στα μεγέθη πλανητών και αστεριών.

Η έκδηλη ικανοποίηση των μαθητών/τριών από την εμπειρία τους στο κινητό πλανητάριο τούς κέντρισε το ενδιαφέρον για την επιστήμη της Αστρονομίας, ενώ διατύπωσαν δεκάδες απορίες που απαντήθηκαν με προθυμία από τον επιστήμονα - παιδαγωγό του πλανητάριου.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 23/11/2018   Εμφανίσεις: 323[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ