Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Διαχείρ. διαδικτυακού τόπου
linelineline
Συμμετοχή των εκπαιδευτικών του Σχολείου σε επιμορφωτική ημερίδα [02-06-2017]    |    Εκλογική γενική συνέλευση του Σ.E.Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ» [29-05-2017]    |    Εγγραφές μαθητών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2017-2018. [28-05-2017]    |    Εγκύκλιος Αποσπάσεων σε υπηρεσίες του ΥΠ.Π.Ε.Θ. [21-05-2017]    |    Εγκύκλιος Αποσπάσεων σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, ΣΜΕΑΕ και ΕΕΕΕΚ, ΚΕΔΔΥ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Εκκλησιαστικ [21-05-2017]    |    «Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία 2017-2018 [21-05-2017]    |    Επαναπροσδιορισμός ορίων σχολικών περιφερειών [21-05-2017]    |    Απόφαση Χωροταξικής Κατανομής [21-05-2017]    |    Ενέργειες προγραμματισμού εκπαιδευτικού έργου [21-05-2017]    |    Εγγραφές στην πρώτη τάξη για το σχολικό έτος 2017-18: δικαιολογητικά - προθεσμία [28-04-2017]    |    Σχολική εκδρομή στην Αθήνα 30/04/2017 [26-04-2017]    |    Διακοπές Πάσχα [07-04-2017]    |    Πασχαλινό BAZAAR [23-03-2017]    |    Τριήμερη εκδρομή του Συλλόγου στα Τρίκαλα - Λίμνη Πλαστήρα - Μετέωρα [22-03-2017]    |    Μονοήμερη εκδρομή Συλλόγου στην Αθήνα [22-03-2017]    |   

Δράσεις, εκδηλώσεις

Αποχαιρετισμός ΣΤ΄ τάξης   

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης έγινε την Πέμπτη, 15-6-17, η αποχαιρετιστήρια γιορτή της έκτης τάξης του σχολείου μας. Με λόγια γεμάτα μελαγχολία μα και καμάρι κατευοδώσαμε τα 42 παιδιά μας και τ’ αφήσαμε ν’ ανοίξουν τα φτερά τους για το Γυμνάσιο, κρατώντας τις όμορφες στιγμές της 6χρονης σχολικής ζωής τους.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Διευθυντή μας, κ. Αντώνη Κοκκονού, και συνεχίστηκε με την εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Μάγδας Ματθαίου. Μαθητές της Ε’ τάξης απηύθυναν αποχαιρετιστήρια λόγια προς τη Στ΄, ενώ δάκρυα συγκίνησης προκάλεσαν οι αντιφωνήσεις μαθητών της Έκτης και των διδασκουσών των δύο τμημάτων, κ. Δέσποινας Ζαχαρίου και Γιώτας Τραγά.
Ακολούθησε απονομή βραβείων, επαίνων και τιμητικών διακρίσεων σε μαθητές/τριες των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων για τη συμμετοχή τους στον 11ο μαθηματικό διαγωνισμό « Ο μικρός Ευκλείδης» και στον 2ο διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών «Αριστοτέλης».
Με τη συνοδεία της διδάσκουσας Μουσικής ,κ. Μαρίας Γκιοτσαλίτου, τα παιδιά μάς αποχαιρέτισαν γλυκά και μελωδικά, αφήνοντας για τελευταία φορά τις φωνές τους να «πλημμυρίσουν» το σχολειό τους, το δεύτερο σπίτι τους, όπως είπαν.

Στο καλό, αγαπημένα μας παιδιά, καλοτάξιδα στη νέα σας ζωή! Μη φοβηθείτε τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, αν δεν τους κουβαλάτε μέσα σας. Εμείς θα μείνουμε εδώ στο πρώτο σχολειό σας και θα σας παρακολουθούμε. Θα μαθαίνουμε για σας, για τις προσπάθειές σας, τις δυσκολίες σας, τις διακρίσεις σας, τις επιτυχίες σας. Θα μαθαίνουμε και θα χαιρόμαστε, θα καμαρώνουμε που υπήρξατε μαθητές/τριές μας. Κι αν βρίσκετε χρόνο και μας επισκέπτεστε, τότε η χαρά μας θα είναι διπλή. Είναι  εξάλλου η μόνη χαρά που παίρνουμε εμείς οι δάσκαλοι, που δικαιώνει τον  κόπο μας και κάνει τη δουλειά μας μοναδική.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 15/06/2017   Εμφανίσεις: 199


Επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου   

Την Πέμπτη, 11-5-2017, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας καθηγητών/τριών του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης με τους/τις μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας, στο πλαίσιο ενημέρωσής τους για τον τρόπο λειτουργίας του εν λόγω σχολείου και τις δυνατότητες που παρέχει σε όσους/ες ενδιαφέρονται να εγγραφούν σ΄αυτό για το νέο σχολικό έτος 2017-18.
Η ενημέρωση ξεκίνησε με προβολή, κατατοπίζοντας τα παιδιά σχετικά με τις σύγχρονες και εντυπωσιακές κτιριακές εγκαταστάσεις του νεόδμητου αυτού σχολείου. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο και λειτουργικό σχολικό κτίριο, που παραδόθηκε πρόσφατα προς χρήση και λειτουργία και στο οποίο γίνεται  πλήρης εφαρμογή του βιοκλιματικού σχεδιασμού, με στόχο την επίτευξη συνθηκών θερμικής και οπτικής άνεσης με την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.
Η γνωριμία με το σχολείο συνεχίστηκε με αναφορές στα μαθήματα που διδάσκονται, γενικής αλλά και μουσικής παιδείας. Πήραμε πληροφορίες για τις δράσεις, τις διακρίσεις, τις συμμετοχές σε εκδηλώσεις τοπικού αλλά και πανελλαδικού επιπέδου των μαθητών/τριών του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης και θαυμάσαμε το πάθος και την αγάπη που κατέχει διδάσκοντες και διδασκομένους για τη μουσική.
Η συνάντηση έληξε με τον καλύτερο τρόπο, όταν η αντιπροσωπεία του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, συνοδεία μουσικών οργάνων, μας έδωσε ένα υπέροχο δείγμα της δουλειάς τους. Μελωδίες και νότες πλημμύρισαν τον χώρο παρασύροντας παιδιά και δασκάλους στον χορό και το τραγούδι.
Ευχαριστούμε θερμά την αντιπροσωπεία του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης για την πλήρη ενημέρωση που παρείχε στα παιδιά και ευχόμαστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το ξεχωριστό και δημιουργικό τους έργο.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 11/05/2017   Εμφανίσεις: 324


Εκδηλώσεις για την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου   

Την Τρίτη, 9-5-2017, η ΣΤ2 τάξη του σχολείου μας πήρε μέρος στις επετειακές εκδηλώσεις για την Ημέρα Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.
Οι μαθητές/τριες, ντυμένοι/νες με την επίσημη στολή του σχολείου και με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. κ. Τραγά Παναγιώτας και Καψούλια Μαρίας, παρακολούθησαν τη δοξολογία που εψάλη στον μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας και άκουσαν με προσοχή την ομιλία της κ. Μεταξίας Παπαποστόλου, Δ/ντριας του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης.
Στη συνέχεια μετέβησαν στο κενοτάφιο του Λεωνίδα για την απόδοση τιμών. Παρακολούθησαν την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και την κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους φορέων και συλλόγων.
Σε συζήτηση που ακολούθησε στην τάξη τονίστηκε στα παιδιά ότι ο επετειακός εορτασμός της νίκης κατά του φασισμού δεν αποτελεί μια ευκαιριακή πρακτική, κενή περιεχομένου, συμβολική κίνηση χωρίς νόημα. Εάν δεν ανανεώνουμε τακτικά την αντίθεσή μας στις φρικαλέες πρακτικές του ναζισμού, αν δεν μάθουν τα παιδιά μας την ιστορία τούτου του τόπου, που τόσο επλήγη από τα δεινά αυτού του πολέμου, ειδικά τώρα που ο κίνδυνος αναβίωσης νεοναζιστικών μορφωμάτων είναι τόσο εμφανής, τότε ο πολιτισμός μας θα υποστεί πλήγματα στη δημοκρατική του υπόσταση. Στην κατεύθυνση αυτή, ο εορτασμός της επετείου αποτελεί σίγουρα μια τελετή που δεν πρέπει να ξεχάσουμε ή να υποτιμήσουμε.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 09/05/2017   Εμφανίσεις: 225


Εορταστικές εκδηλώσεις του σχολείου μας για την 25η Μαρτίου   

Οι μαθητές  και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, με αφορμή την θρησκευτική και εθνική γιορτή της 25ης  Μαρτίου 1821, πραγματοποίησαν εορταστική εκδήλωση την Πέμπτη και την Παρασκευή, 23 και 24 του τρέχοντος μήνα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης. Η εκδήλωση αυτή, προϊόν επίπονης προσπάθειας, έγινε στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο: «1453-1821. Από την Άλωση της Πόλης στην Επανάσταση του 1821», που έχουν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί κ. κ. Βασιλάκος Νικόλαος, Ζαχαρίου Δέσποινα και Τραγά Παναγιώτα.

Η ζωντάνια, ο ρυθμός και ο ενθουσιασμός ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της πολύ πετυχημένης αυτής εκδήλωσης, που έδωσε τα ξεχωριστά μηνύματά της και ενθουσίασε το πλήθος των παρευρισκομένων, γονέων, κηδεμόνων, τοπικών αρχών, εκπροσώπων της εκπαιδευτικής και πολιτειακής κοινότητας.

Η γιορτή άνοιξε με τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας από τον Διευθυντή μας κ. Αντώνιο Κοκκονό, που με σαφήνεια και περιεκτικότητα απέδωσε τα μηνύματα και τη σημασία της ημέρας αυτής, θυμίζοντάς μας ότι τίποτε δεν μας χαρίστηκε, ότι «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» και ότι «Η µεγαλοσύνη των λαών δε µετριέται µε το στρέµµα. Με της καρδιάς το πύρωµα µετριέται και το αίµα». Ακολούθησαν βυζαντινοί ψαλμοί από τον υποδιευθυντή μας κ. Μανωλόπουλο Γεώργιο, που μας συγκίνησαν και μας θύμισαν πως τούτο το έθνος συνδέεται άρρηκτα με την Υπέρμαχο Στρατηγό του, αυτή που όπως μας λέει ο ποιητής «έχει στα μάτια της ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης».

Βασικός άξονας της γιορτής ήταν οι παραδοσιακοί χοροί, που τόσο πετυχημένα δίδαξε στα παιδιά ο γυμναστής του σχολείου μας, κ. Βασιλάκος Νικόλαος. Χοροί εμπνευσμένοι από την παράδοση και τα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής επανάστασης, όπως ο Καγγελευτός, η Μακρυνίτσα, ο Νιζάμικος, ο Ζάλογγος, που τα παιδιά χόρεψαν με χάρη και ενθουσιασμό, μας ταξίδεψαν σε όλη την τότε επαναστατημένη Ελλάδα. Η συνύπαρξη δημοτικών χορών με την ταυτόχρονη προβολή πληροφοριών και εικόνων για τον εκάστοτε χορό, συνοδεία σχετικών αφηγήσεων και ποιημάτων, ενθουσίασε το κοινό και εμπλούτισε την αίσθηση του ελληνικού ήχου, κίνησης, εικόνας, λόγου, αναδεικνύοντας τη συνεκτικότητα της ελληνικής παράδοσης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την παρουσία του 2ου τμήματος της ΣΤ΄ Τάξης στο κενοτάφιο του Λεωνίδα και την κατάθεση στεφάνου από μαθητή του τμήματος την Παρασκευή 24 Μαρτίου και ολοκληρώθηκαν με την άψογη παρέλαση των Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεων και τους παραδοσιακούς χορούς το μεσημέρι του Σαββάτου 25ης Μαρτίου στην πλατεία της πόλης μας.

Ευχαριστούμε θερμά το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης για την παραχώρηση της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου και την πολύπλευρη βοήθεια που μας παρείχε για την υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης, καθώς και όλους όσοι στήριξαν, ο καθένας από το μετερίζι του, την πραγματοποίηση αυτής της ξεχωριστής γιορτής και ευχόμαστε τα παιδιά μας, οι μαθητές/τριές μας να εντρυφήσουν στο «Εμείς» και να ταπεινώσουν το «Εγώ», να καλλιεργήσουν την «Αρετή» και να ασκηθούν στην «Τόλμη», να ερωτευτούν την «Λευτεριά», να σκύψουν στα ματωμένα από το αίμα των προγόνων μας χώματα, να τα φιλήσουν και να τα διαφυλάξουν.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 25/03/2017   Εμφανίσεις: 705[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ