Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline

Διδακτικές επισκέψεις

Επίσκεψη της Στ΄ τάξης στο χωριό Βαμβακού   

Την Τετάρτη 15 και Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 οι μαθητές/τριες της ΣτΆ τάξης επισκέφθηκαν τη χιονισμένη Βαμβακού, όπου παρακολούθησαν το πρόγραμμα Βαμβακοροές. Οι μαθητές/τριες μέσα από κινητικά παιχνίδια και κυνήγι κρυμμένων θησαυρών, γνώρισαν τον τόπο, τις συνήθειές του, την ιστορία του και ήρθαν σε επαφή με τη φύση και τα στοιχεία της. Στα πλαίσια του προγράμματος τα παιδιά θα περιηγούνταν στο χωριό αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών πραγματοποίησαν μια πιο σύντομη βόλτα στο χωριό. Ήδη από το ξεκίνημα της εκδρομής, μας συνόδευε στη διαδρομή με το λεωφορείο, μία υπεύθυνη του προγράμματος, η οποία μας καλωσόρισε στο χωριό και μας οδήγησε στο τόσο όμορφα ανακαινισμένο, από το « Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», δημοτικό σχολείο όπου πολλά παιδιά έμειναν με την εντύπωση προς πρόκειται για ολοκαίνουριο, υπερσύγχρονο σχολείο. Μας υποδέχτηκαν εγκάρδια και ανταλλάσσοντας ευχές για το νέο έτος μπήκαμε σε μια αίθουσα όπου ρομπότ, που είχαν φτιάξει μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα ρομποτικής στη Βαμβακού, μας εντυπωσίασαν εκτελώντας τις κινήσεις τους! Ύστερα ζητήθηκε από τους ενθουσιασμένους μαθητές να γράψουν και να σχεδιάσουν στον διαδραστικό πίνακα της αίθουσας! Ακολούθησε ένα παιχνίδι γνωριμίας σε κύκλο και έπειτα στον κύκλο περνούσαν χέρι με χέρι βότανα και μυρωδικά τα οποία καλούνταν οι μαθητές να περιεργαστούν και να αναγνωρίσουν. Οι μυρωδιές και τα σχήματα μερικών εξ αυτών προκάλεσαν το θαυμασμό όλων μας. Τα παιδιά, επίσης, ανακάλυψαν με παιγνιώδη τρόπο την ποικιλία των υφασμάτων, την προέλευση και τη χρησιμότητά τους. Έπειτα στην περιοχή του ρολογιού της Βαμβακούς συνεργάστηκαν σε ομάδες και έπλεξαν υφασμάτινες κορδέλες σε αυτοσχέδιους αργαλειούς, με απώτερο σκοπό να δημιουργηθούν τα πρώτα χαλάκια για τους μελλοντικούς μαθητές του σχολείου της Βαμβακούς, αφού βέβαια ολοκληρωθούν από τους επόμενους μαθητές – επισκέπτες. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε στο εστιατόριο του χωριού όπου οι μαθητές κατασκεύασαν βραχιόλια με κλωστές και γευμάτισαν χαρούμενοι!


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 17/02/2020   Εμφανίσεις: 308


Ψάχνοντας τα Χριστούγεννα   

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 τα παιδιά συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Κουμαντάρειου Πινακοθήκης Σπάρτης για την αναζήτηση των Χριστουγέννων στους πίνακες ζωγραφικής της μόνιμης έκθεσης με τίτλο «ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ 19ος – 20ος αιώνας» και στα γλυπτά σπουδαίων καλλιτεχνών. Η αρχαιολόγος από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας κ. Κατσουγκράκη και η ιστορικός τέχνης της Κουμανταρείου Πινακοθήκης κ. Διαμαντή, οι οποίες συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του προγράμματος «Ψάχνοντας τα Χριστούγεννα», καθήλωσαν τα παιδιά με τις δράσεις που είχαν προετοιμάσει και την εξαιρετική παρουσίασή τους! Οι μαθητές και οι μαθήτριες αναζήτησαν τους ήχους, τα έθιμα, το πνεύμα των εορτών και κατασκεύασαν το δικό τους χριστουγεννιάτικο στολίδι, εμπνευσμένο από την τέχνη! Τους μαθητές συνόδευσαν οι υπεύθυνοι των τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης, κ. Καργάκου Γεωργία και κ. Μανωλόπουλος Γεώργιος, καθώς και η δασκάλα των Γαλλικών κ. Μαργαρίτα Βαν Χάουντ.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 11/12/2019   Εμφανίσεις: 345


Ευχαριστήρια επίσκεψη στον φούρνο του κ. Μάζη   

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 το Στ΄1 τμήμα πραγματοποίησε την τελευταία επίσκεψη για το Α΄τρίμηνο στο φούρνο του κ. Μάζη. Καθώς, νωρίτερα το ίδιο τρίμηνο, τα παιδιά βρέθηκαν στο Μουσείο Ελιάς για την πραγματοποίηση βιωματικών δραστηριοτήτων με θέμα το ψωμί από τον αρτοποιό της πόλης μας, κ. Μάζη, σκέφτηκαν σε συνέχεια της πολύ όμορφης, αφιλοκερδούς προσφοράς του, να εκφράσουν την ευχαρίστησή τους, δημιουργώντας μια ευχετήρια κάρτα, διακοσμημένη με αναμνηστική φωτογραφία από την ημέρα της επίσκεψης, ζωγραφιές και ένα ακρωνύμιο σχετικό με την ιστορία του ψωμιού. Την κάρτα αυτή προσέφεραν στον κ. Μάζη, λέγοντάς του τα κάλαντα. Ο κ. Μάζης μας ευχαρίστησε με το δικό του τρόπο, προσφέροντας ατομικά χριστόψωμα και ένα χριστόψωμο για το σύλλογο διδασκόντων και ανανέωσε τη συνάντησή μας για την κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας!


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 11/12/2019   Εμφανίσεις: 357


Εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα το ψωμί.   

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, οι μαθητές/μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, παρακολούθησαν στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, ένα εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα «Το ψωμί», που οργάνωσε το Μουσείο σε συνεργασία με τον αρτοποιό κ. Νικόλαο Μάζη. Ο κ. Μάζης, ξενάγησε τους/τις μαθητές/τριες στον κόσμο του ψωμιού, κάνοντας πρώτα μια ιστορική διαδρομή, και στη συνέχεια αναλύοντας διάφορες τεχνικές παρασκευής ψωμιού και άλλων αρτοσκευασμάτων, σημειώνοντας ταυτόχρονα τη διατροφική τους αξία. Στη συνέχεια οι μαθητές έφτιαξαν τα δικά τους «ψωμάκια» τα οποία ο κ. Μάζης ανέλαβε να ψήσει. Επίσης πρότεινε στα παιδιά, κάθε Σάββατο να πηγαίνουν στο αρτοποιείο του να τους μαθαίνει να παρασκευάζουν διάφορα αρτοσκευάσματα. Την επόμενη ημέρα ο κ. Μάζης έφερε στο σχολείο ψημένα τα ψωμάκια των μαθητών/τριών κι εκείνα απόλαυσαν τη δική τους ξεχωριστή δημιουργία.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 16/10/2019   Εμφανίσεις: 273[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ