Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline
Επίδοση Ελέγχων Προόδου και ενημέρωση για το Β' Τρίμηνο [14-03-2018]    |    Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ανάληψη ημερήσιας μετακίνησης μαθητών/τριών 1ου Δ.Σ. Σπάρτης [20-02-2018]    |    Επιστημονική Ημερίδα για τους/τις εκπαιδευτικούς Γ' και Δ' τάξης [09-02-2018]    |    Ενημέρωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών [26-01-2018]    |    Αποκριάτικος χορός [19-01-2018]    |    Αξιολόγηση μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου [14-12-2017]    |    Επίδοση Ελέγχων Προόδου και ενημέρωση για το Α' Τρίμηνο [14-12-2017]    |    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών [13-12-2017]    |    Ενημέρωση για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών [13-12-2017]    |    Εκκλησιασμός ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων [13-12-2017]    |    Ενημέρωση για τη γιορτή της επετείου του Πολυτεχνείου [14-11-2017]    |    Διευκρινίσεις λειτουργίας σχολικών μονάδων (σε σχέση με το Π.Δ. 79/2017) [03-11-2017]    |    Επιδημική έξαρση ιλαράς - Εμβολιασμός [09-10-2017]    |    4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού [28-09-2017]    |    Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2017-18 [26-09-2017]    |   

Διδακτικές επισκέψεις

Επίσκεψη στο εργοστάσιο του Α.Σ.Ε.Ε. Αμυκλών "ΛΑΚΩΝΙΑ"   

Την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 τα δύο τμήματα της Β' τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο εργοστάσιο του Α.Σ.Ε.Ε. Αμυκλών "Λακωνία", για να γνωρίσουν τον χώρο παραγωγής νωπών εσπεριδοειδών, χυμών και των υποπροϊόντων της επεξεργασίας τους. Η επίσκεψη είχε ενταχθεί στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος Αγωγής Υγείας για τη σωστή διατροφή. Συνοδοί ήταν οι εκπαιδευτικοί της Β' τάξης κ. Παναγιώτα Παλασοπούλου και κ. Αγγέλα Χριστάκη, η υπεύθυνη του Τμήματος Ένταξης κ. Γεωργία Μπολοβιτσιώτη, καθώς και ο υποδιευθυντής του σχολείου κ. Τάσος Παπαγιαννάκος.

Τους/τις μαθητές/τριες υποδέχτηκε στον χώρο του εργοστασίου ο κ. Ζαραφωνίτης, ο οποίος με ευγένεια και προθυμία πραγματοποίησε την ξενάγηση στο σύνολο των εγκαταστάσεων. Αρχικά τα παιδιά γνώρισαν το χημείο, όπου πραγματοποιείται ο τελικός ποιοτικός έλεγχος των χυμών που παράγονται. Στη συνέχεια πέρασαν στο συσκευαστήριο, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βήμα-βήμα τη διαδικασία συσκευασίας των χυμών και να παρατηρήσουν όλη τη γραμμή παραγωγής.

Αφού είδαν και τους χώρους, στους οποίους παράγονται υψηλής θρεπτικής αξίας ζωοτροφές από τη φλούδα του πορτοκαλιού, οι μαθητές/τριες πέρασαν στην καρδιά του εργοστασίου: Ο χώρος που γίνεται η χυμοποίηση ήταν εντυπωσιακός, καθώς μηχανήματα αναλάμβαναν το ταχύτατο πλύσιμο και στύψιμο των πορτοκαλιών, ενώ ο χυμός τους κατευθυνόταν στον χώρο της συμπύκνωσης. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με το πέρασμα από την αποθήκη, όπου χιλιάδες συσκευασμένοι χυμοί περίμεναν τη μεταφορά τους στα σημεία πώλησης.

Πολύ θετική εντύπωση προκάλεσε η υποδειγματική καθαριότητα σε όλους τους χώρους της γραμμής παραγωγής και η προσοχή στη λεπτομέρεια από τους/τις εργαζόμενους/ες του εργοστασίου. Ευχαριστούμε θερμά το εργοστάσιο "Λακωνία" για τη φιλοξενία και την προσφορά χυμών σε όλους/ες τους/τις επισκέπτες/τριες και ειδικά τον κ. Ζαραφωνίτη για τη θερμή υποδοχή και την ενδιαφέρουσα ξενάγηση.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 13/03/2018   Εμφανίσεις: 36


Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης: Ο Φιλάργυρος του Μολιέρου   

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 οι μαθητές/τριες του σχολείου μας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση "Ο Φιλάργυρος" του Μολιέρου, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης από την παιδική σκηνή "Νέα Ονειροπόληση".

Η κλασική κωμωδία του Μολιέρου, με σαφή μηνύματα κατά της φιλαργυρίας, που αναδεικνύει τη δύναμη της αγάπης και της καλοσύνης και εξυμνεί την έννοια της οικογένειας, καθήλωσε τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου μας και τους έκανε να διασκεδάσουν και να συγκινηθούν.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 28/02/2018   Εμφανίσεις: 86


Μια μέρα στο ελληνιστικό ελαιοτριβείο   

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 τα δύο τμήματα της Β' τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, για να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: "Μια Μέρα στο Ελληνιστικό Ελαιοτριβείο". Η επίσκεψη ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος Αγωγής Υγείας σε σχέση με τη σωστή διατροφή. Συνοδοί ήταν οι εκπαιδευτικοί της Β' τάξης κ. Παναγιώτα Παλασοπούλου και κ. Αγγέλα Χριστάκη, καθώς και ο υποδιευθυντής του σχολείου κ. Τάσος Παπαγιαννάκος.

Μετά το ευγενικό καλωσόρισμα των υπεύθυνων του Μουσείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του κτιρίου, όπου γνώρισαν την ιστορία της ελιάς και του ελαιόλαδου δια μέσου των αιώνων, είδαν την εξέλιξη της τεχνολογίας για την εξαγωγή του ελαιόλαδου από τον καρπό της ελιάς και παρακολούθησαν σχετικό εκπαιδευτικό βίντεο.

Στη συνέχεια, τα παιδιά μετέβησαν στην υπαίθρια έκθεση του μουσείου για να γνωρίσουν τους μηχανισμούς που χρησιμοποιούνταν σε ένα ελαιοτριβείο των ελληνιστικών χρόνων. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και αγωνία ξεκίνησαν τη διαδικασία παραγωγής λαδιού, δουλεύοντας σε ένα ακριβές αντίγραφο ελαιόμυλου της ελληνιστικής εποχής. Ο πολτός που δημιούργησαν τοποθετήθηκε σε μια χειροκίνητη πρέσα και με τον κατάλληλο χειρισμό άρχισε να ρέει από τα "τσιπιά" το πολύτιμο υγρό.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γεμίσουν το δικό τους μπουκαλάκι με ελαιόλαδο και να το πάρουν μαζί τους στη σχολική τάξη. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον σταδιακό διαχωρισμό του νερού και του ελαιόλαδου και να συζητήσουν τις παρατηρήσεις τους.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 26/01/2018   Εμφανίσεις: 167


Επίσκεψη της Ε' τάξης σε διατροφολόγο   

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2017 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο γραφείο του διαιτολόγου - διατροφολόγου κ. Μπασουράκου. Εκεί είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη θρεπτική αξία των τροφών μέσα από την κατηγοριοποίησή τους σε διαφορετικές διατροφικές πυραμίδες, με κυρίαρχη αυτή της μεσογειακής διατροφής, καθώς και να γνωρίσουν τα όργανα του πεπτικού συστήματος με τη βοήθεια προπλασμάτων.

Στη συνέχεια πειραματίστηκαν συμπληρώνοντας διατροφικές πυραμίδες με τρόφιμα - προπλάσματα και εκτέλεσαν πειράματα με νερό, λάδι και σαπούνι, προκειμένου να κατανοήσουν τον ρόλο της χολής αναφορικά με την απορρόφηση και την πέψη του λίπους.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μπασουράκο για τη φιλοξενία του, καθώς και για το δώρο ενός μαγνήτη ψυγείου με την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής σε κάθε μαθητή/τρια της Ε’ τάξης.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 18/01/2018   Εμφανίσεις: 87[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ