Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline
Πλήρωση μίας (1) θέσης εθελοντή/ντριας σχολικού/ής τροχονόμου [10-09-2018]    |    Γνωριμία των παιδιών της Α' τάξης με το νέο τους σχολείο [07-09-2018]    |    Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2018-19 [06-09-2018]    |    Έναρξη μαθημάτων για το σχολικό έτος 2018-19 [05-09-2018]    |    Απόφαση χωροταξικής κατανομής για την εγγραφή στα Γυμνάσια [11-06-2018]    |    Φόρμα απολογισμού υλοποίησης Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων [08-06-2018]    |    Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.Π.Ε. Λακεδαίμονος [17-05-2018]    |    Συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου σε επιστημονική ημερίδα [16-05-2018]    |    Λειτουργία Ολοήμερου Προγράμματος για το σχολικό έτος 2018-19 [10-05-2018]    |    Εγγραφές στο Ολοήμερο Τμήμα για το σχολικό έτος 2018-19 [10-05-2018]    |    Διαδικασία εισαγωγής στην Α' Τάξη των Μουσικών Σχολείων [09-05-2018]    |    Ενημέρωση για τις δράσεις της 1ης ΤΟ.Μ.Υ. Σπάρτης [08-05-2018]    |    Ενημέρωση για τις εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης [06-05-2018]    |    Αποδεικτικό στοιχείο μόνιμης κατοικίας μαθητών [06-05-2018]    |    Εκδρομή στην Κέρκυρα [03-05-2018]    |   

Διδακτικές επισκέψεις

Διδακτική επίσκεψη στο φαράγγι του Λάρνακα   

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 τα δύο τμήματα της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο φαράγγι του Λάρνακα. Τη διοργάνωση των δράσεων και την ξενάγηση στο φαράγγι ανέλαβε η παιδαγωγική ομάδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων. Συνοδοί ήταν οι εκπαιδευτικοί της ΣΤ' τάξης κ. Νικολόπουλος Χρήστος και κ. Παπαγιαννάκος Τάσος.

Οι εκδρομείς αναχώρησαν το πρωί από τον χώρο του σχολείου και μετά από διαδρομή μιας ώρας έφτασαν στο κέντρο των Μολάων. Τους/τις μαθητές/τριες υποδέχτηκαν θερμά οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί του Κ.Π.Ε. Μολάων, παρέχοντας αρχικά κάποιες γενικές πληροφορίες για την πόλη και την ιστορία του φαραγγιού. Στη συνέχεια, ξεκίνησε η εντυπωσιακή πορεία στο εσωτερικό του φαραγγιού. Κατά τη διάρκεια της πορείας αυτής ανατέθηκε η καταγραφή παρατηρήσεων στις ομάδες των μαθητών/τριών. Άλλοι παρατήρησαν τη χλωρίδα και την πανίδα, άλλοι τη διατήρηση της καθαριότητας στον χώρο και άλλοι έκαναν μετρήσεις σε διάφορα σημεία της διαδρομής.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να μάθουν πληροφορίες για τη λειτουργία των νερόμυλων και τη ζωή στο φαράγγι, να παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια και να συμμετέχουν σε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των παρατηρήσεων που έγιναν από κάθε ομάδα χωριστά και με ομαδικά παιχνίδια που ενθουσίασαν όλα τα παιδιά.

Ευχαριστούμε θερμά τις εκπαιδευτικούς του Κ.Π.Ε. Μολάων τόσο για τη διοργάνωση αυτού του τόσο ενδιαφέροντος προγράμματος όσο και για τη γενναιόδωρη φιλοξενία τους.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 03/06/2018   Εμφανίσεις: 175


Διδακτική επίσκεψη στην Ακρόπολη και στο Μουσείο της Ακρόπολης   

Την Παρασκευή 18 Μαΐου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, με συνοδεία τεσσάρων εκπαιδευτικών, επισκέφθηκαν τον ιερό βράχο της Ακρόπολης καθώς και το σύγχρονο μουσείο της Ακρόπολης. Η διαδρομή, από το πρωί, μέσα στο λεωφορείο ήταν ευχάριστη, αφού οι χαμηλόφωνες συζητήσεις των παιδιών έδιναν κι έπαιρναν, για το τι θα έβλεπαν αλλά και για το αν ο καιρός κρατούσε το χαμογελαστό πρόσωπό του. Η όμορφη διαδρομή έγινε και πιο ενθουσιώδης, όταν στα ηχεία του λεωφορείου άρχισε να ακούγεται μουσική και τραγούδια που όλοι γνώριζαν, τραγούδια της εποχής.

Ήταν ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή, όταν αντικρίσαμε από μακριά τον Παρθενώνα. Ο ουρανός μας έδειχνε πως θα μας έκανε το χατίρι να απολαύσουμε αυτό το ιστορικό προσκύνημα στον μεγαλειώδη ιερό βράχο, αλλά και το στολίδι της κλασσικής Ελλάδας, τον Παρθενώνα. Οι καιρικές συνθήκες ήταν οι πλέον κατάλληλες για ξενάγηση.

Η πορεία προς τον ιερό βράχο και τους αρχαίους ναούς, Ερεχθείο και Παρθενώνα, μπορεί να ήταν λίγο κουραστική και εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των τουριστών-επισκεπτών –μαθητών/τριών και άλλων σχολείων καθώς και λόγω του ότι γλιστρούσαν επικίνδυνα πολλές φθαρμένες πέτρες του βράχου. Ο ξεναγός μας, όμως, με την υπέροχη ξενάγησή του όχι μόνο μας εξήγησε πολλές από τις απορίες που είχαμε αλλά και εξαφάνισε με τον προσηνή και φιλικό του τρόπο την κούραση που νιώθαμε.

Τελειώνοντας την επίσκεψή μας στον ιερό βράχο, ακολουθήσαμε το μονοπάτι που οδηγούσε στο σύγχρονο Μουσείο. Κατά τη διαδρομή ο ξεναγός μας έδειξε και μας μίλησε συνοπτικά για το θέατρο του Διονύσου καθώς και για το Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού, που και σήμερα εκεί δίνονται μουσικές παραστάσεις-συναυλίες. Μέσα στο μουσείο απαγορευόταν να βγάλουμε αναμνηστικές φωτογραφίες με φλας ή να αγγίξουμε τα μαρμάρινα αγάλματα. Μοναδική εμπειρία ήταν οι τρεις αυθεντικές Καρυάτιδες Κόρες που δέσποζαν σχεδόν στην είσοδο του Μουσείου. Όλα ήταν μοναδικά και υπέροχα. Ελπίζουμε και στο μέλλον να επισκεφτούμε ξανά αυτά τα πανέμορφα μνημεία.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 21/05/2018   Εμφανίσεις: 107


Επίσκεψη της ΣΤ' τάξης στο 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης   

Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης "Γιάννης Ρίτσος", στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος για την ομαλή μετάβαση στο Γυμνάσιο. Τους/τις μαθητές/τριες υποδέχτηκε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Κονδυλόπουλος Ιωάννης, ο οποίος παρείχε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη λειτουργία του Γυμνασίου και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των επισκεπτών/τριών. Ακολούθως, η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου κ. Ιωάννα Πασταρματζή παρουσίασε τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των Αγγλικών και απάντησε σε σημαντικές απορίες των παιδιών.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, οι πρόεδροι των τμημάτων του Γυμνασίου ανέλαβαν να ξεναγήσουν τους/τις μαθητές/τριές μας στους χώρους του σχολείου και να τους/τις οδηγήσουν στα τμήματά τους, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διδασκαλία ενός μαθήματος.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στον προαύλιο χώρο, όπου ο γυμναστής του 4ου Γυμνασίου κ. Ιωάννης Σταυρόπουλος παρείχε πληροφορίες για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Οι μαθητές/τριες αποχώρησαν ικανοποιημένοι/ες από τη γνωριμία τους με το σχολείο και συμφώνησαν ότι αυτή η διδακτική επίσκεψη συνέβαλε καθοριστικά στην ομαλή μετάβασή τους στο Γυμνάσιο.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 17/05/2018   Εμφανίσεις: 207


Διδακτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά   

Την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά. Εκεί, με τη βοήθεια της κυρίας Γιάννας Κατσουγκράκη, οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Πέμπτης τάξης είχαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν την περιήγησή τους στα βυζαντινά χρόνια περπατώντας στα καλντερίμια μιας ένδοξης πολιτείας. Μελετώντας, παρατηρώντας, καταγράφοντας και συζητώντας επισκέφτηκαν το ναό της Αγίας Σοφίας, πέρασαν από την πύλη της Μονεμβασίας, ξεναγήθηκαν στη μονή της Παντάνασσας και κατέληξαν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο Μουσείο του χώρου και ενθουσιάστηκαν από τα εκθέματα. Η επίσκεψη αυτή ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόγραμμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας με θέμα τον πολιτισμό, την τέχνη και την καθημερινή ζωή στα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 16/05/2018   Εμφανίσεις: 165[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ