Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline

Η εφημερίδα μας

Το εφημεριδάκι μας - Μάιος 2019   

Η σχολική εφημερίδα με τίτλο: «Το εφημεριδάκι μας» δημιουργήθηκε από μαθητές/τριες όλων των τάξεων με πολλή χαρά. Συγκεκριμένα παρουσιάζουν το σχολείο μας όπως ήταν παλιά, αναζητώντας πληροφορίες σε σχετικά βιβλία.

Το ολοήμερο τμήμα παρουσιάζει με κείμενα, εικόνες και ζωγραφιές, το λαογραφικό μας μουσείο (που βρίσκεται στον όροφο του σχολείου μας). Αξίζει να λύσετε το σχετικό σταυρόλεξο. Στις σελίδες της μικρής μας εφημερίδας θα βρείτε πληροφορίες για τη μικρασιατική καταστροφή και την ιστορική εξέλιξη του σεσουάρ.

Στη συνέχεια απίστευτα σημεία και καιρικά φαινόμενα καταγράφονται από μαθητές/τριες όπως τα έζησαν οι ίδιοι/ες. Τα παιδιά μας παρουσιάζουν μια κατασκευή ρομπότ και αντίστοιχες ζωγραφιές. Γίνονται μικροί δημοσιογράφοι και κάνουν έρευνα για το πρωινό των μαθητών/τριών άλλης τάξης του σχολείου μας. Μας δίνουν έξυπνες ιδέες για υγιεινή διατροφή με συνταγές.

Από τις σελίδες μας δε λείπουν αξιόλογα μουσικά και αθλητικά νέα ενώ παρουσιάζονται βιβλία της συγγραφέως κ. Μαριέττας Κόντου (ύστερα από την επίσκεψή της στο σχολείο μας) και όχι μόνο. Η εφημερίδα κλείνει με σχολικά ανέκδοτα και παροιμίες.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες που συμμετείχαν στην έκδοση της μικρής μας εφημερίδας, καθώς και στην εκπαιδευτικό Τ.Π.Ε. κ. Μαρία Καψούλια, η οποία συντόνισε και επιμελήθηκε την έκδοσή της.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 05/06/2019   Εμφανίσεις: 858


«Πρωτο-πορεία» τεύχος Φεβρουαρίου: εφημερίδα των μαθητών/τριών του ΣΤ1   

Στo τεύχος Φεβρουαρίου της εφημερίδας μας «Πρωτο-πορεία» οι μαθητές/τριες γράφουν για τις θρησκευτικές εορτές του μήνα, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και για την παγκόσμια ημέρα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Επισημαίνουν τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης (νέοι κάδοι στο σχολείο μας) και μας δίνουν γλυκές συνταγές. Ακόμα αναφέρονται στη μητρική γλώσσα, σε μια νέα μέθοδο για τη θεραπεία του καρκίνου και τελειώνουν με τις παροιμίες αυτού του μήνα.

Οι μαθητές/τριες του πρώτου τμήματος της Στ΄ τάξης έδωσαν και πάλι τον καλύτερό τους εαυτό και νομίζουμε ότι αξίζει να το διαβάσετε. 


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 10/03/2016   Εμφανίσεις: 2261


«Πρωτο-πορεία» τεύχος Ιανουαρίου: εφημερίδα των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης    

To τεύχος Ιανουαρίου της εφημερίδας μας «Πρωτο-πορεία» είναι αφιερωμένο στη Κύπρο. Οι μαθητές/τριες του τμήματος ΣΤ1, αφού μελέτησαν κι ενημερώθηκαν για την ιστορία της, δημιούργησαν  άρθρα για τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμά της και φυσικά το κυπριακό ζήτημα.
Το τεύχος αυτό συμμετέχει στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “Κύπρος 1974-2015: Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ”
Την επιμέλεια της εφημερίδας και τον συντονισμό του έργου των μαθητών/τριών είχε η δασκάλα τους, κ. Μαρία Αλιμήση. Οι μαθητές του πρώτου τμήματος της Στ΄ τάξης έδωσαν και πάλι τον καλύτερό τους εαυτό και νομίζουμε ότι αξίζει να το διαβάσετε.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 30/01/2016   Εμφανίσεις: 2734


Πρωτο-πορεία διπλό τεύχος Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου: εφημερίδα των μαθητών/τριών του ...   

Άλλο ένα τεύχος « Πρωτο-πορεία», διπλό αυτή τη φορά, κάνει την εμφάνισή του στην ιστοσελίδα μας.

Το τεύχος αυτό αναφέρεται στους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο και στις σελίδες του πραγματεύεται θέματα για το περιβάλλον, για το σχολείο μας, κάνει αφιέρωμα σε ιδιαίτερες ημέρες και φυσικά περιέχει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην γιορτή των Χριστουγέννων.

Οι μαθητές του πρώτου τμήματος της Στ΄ τάξης έδωσαν και πάλι τον καλύτερό τους εαυτό και νομίζουμε ότι αξίζει το κόπο να το διαβάσετε.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 10/01/2016   Εμφανίσεις: 1939[1] 2 3 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ