Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline

Διακρίσεις, έπαινοι

Διάκριση έργου μαθητών-τριών της ΣΤ΄ τάξης στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμ...   

Σας ενημερώνουμε ότι η εφημερίδα “Πρωτο-πορεία: Δεν Ξεχνώ” που δημιούργησαν δεκατέσσερις/ες μαθητές/τριες του τμήματος ΣΤ1 του σχολείου μας, έλαβε το πρώτο βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “Κύπρος 1974-2015: Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ”
Τον διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. 
Βασική επιδίωξη του 2ου Πανελλήνιου Προγράμματος για την Κύπρο, το οποίο υλοποιείται κατά το τρέχον σχολικό έτος και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυρίου Νίκου Αναστασιάδη, είναι πέρα από την ευαισθητοποίηση σχετικά με το κυπριακό πρόβλημα, να αποτελέσει «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις κοινότητες του Ελληνισμού. 
To 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης συμμετείχε μαζί με άλλα τριακόσια ενενήντα εννέα σχολεία στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, "Κύπρος 1974-2015: Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ". Έτσι, Οι δεκατέσσερις/ες μαθητές/τριες του τμήματος ΣΤ1, αφού μελέτησαν κι ενημερώθηκαν για την Κύπρο και την ιστορία της, δημιούργησαν ειδικό τεύχος της εφημερίδας “Πρωτο-πορεία” με άρθρα για τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμά της και φυσικά το κυπριακό ζήτημα. Την επιμέλεια της εφημερίδας και τον συντονισμό του έργου των μαθητών/τριών είχε η δασκάλα τους, κ. Μαρία Αλιμήση. 
Η τελετή βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, "Κύπρος 1974-2015: Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ" θα γίνει την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στην Κεντρική Αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στην Αθήνα (Ανδρέα Παπανδρέου 37, ΜΑΡΟΥΣΙ).
Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια τόσο στους/στις μαθητές/τριες των οποίων το έργο έλαβε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό, όσο και στη δασκάλα του τμήματος ΣΤ1, κ. Αλιμήση Μαρία, η οποία παρώθησε τους/τις μαθητές/τριες να λάβουν μέρος στον 2ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα για την Κύπρο και συντόνισε το έργο τους. Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 01/03/2016   Εμφανίσεις: 2312


Διάκριση έργου μαθητή του σχολείου μας στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με...   

Με έκδηλη χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση, σας ενημερώνουμε ότι το εικαστικό έργο του μαθητή της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας Κρομμύδα Θοδωρή έλαβε την πρώτη θέση στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, για την ιστορική πορεία των Ελλήνων του Πόντου που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας και Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και το Ερευνητικό Κέντρο του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» και ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. 

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές/τριες του πρώτου τμήματος της περυσινής πέμπτης τάξης του σχολείου μας. Οι μαθητές/τριες, αφού εργάστηκαν είτε ατομικά, είτε σε μικρές ομάδες, δημιούργησαν τη δική τους εικαστική δημιουργία και απέδωσαν μέσα απ’ αυτή εικόνες από τον Πόντο, αφού πρώτα είχαν διδαχθεί γι’ αυτόν. 

ει να σημειωθεί ότι οι μαθητές/τριες ευαισθητοποιήθηκαν ιδιαιτέρως από το ότι η επιτροπή αποφάσισε, με αφορμή την οικονομική κρίση, να προσφερθεί για κάθε συμμετοχή ένα ευρώ σε μία μη κυβερνητική οργάνωση που θα παρέχει ιατρική φροντίδα σε παιδιά. 

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια: α) στον μαθητή του οποίου το έργο έλαβε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό, β) στους/στις υπόλοιπους/ες μαθητές/τριες που συμμετείχαν, καθώς και γ) στη δασκάλα του τμήματος ΣΤ1, κ. Αλιμήση Μαρία, η οποία παρώθησε τους/τις μαθητές/τριες ώστε να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό και συντόνισε το έργο τους.

Στη συνέχεια παρατίθενται τα αποτελέσματα του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου:

Δημοτικό
1ο Βραβείο: Κρομμύδας Θοδωρής (Ε΄) - 1ο Δημοτικός Σχολείο Σπάρτης
2ο Βραβείο: Μπαλτατζίδου Γεωργία - Δημοτικό Σχολείο Κοπανού Νάουσας
3ο Βραβείο: Καραγιάννη Δήμητρα - Δημοτικό Σχολείο Κοπανού Νάουσας

Έπαινο παίρνουν οι ζωγραφιές
1ος Δρακουλέλης Παρασκευάς - 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς
2ος Γκιώκα Άντζελα - Κεσανίδη Αναστασία - 12ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου
3ος Γκουτσίδου Ελευθερία - 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας
4ος Παπαδοπούλου Μαριάννα - Χαρίζη Σάρα - 1ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης
5ος Μαρκοπούλου Όλγα - Γαλατσοπούλου Δήμητρα - 1ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης
6ος Μπέκου Μαρισόφη - 11ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου
7ος Χάμαλης Αθανάσιος - 8ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου

Γυμνάσιο
1ο Βραβείο: Γκίκα Αικατερίνη (Β΄) - Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Μάνεση
2ο Βραβείο: Γκουτσίδης Χρήστος (Γ΄) - 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρεια Ημαθίας
3ο Βραβείο: Κούτσιας Δημήτρης (Β΄) - Εκπαιδευτήρια «Αθηνά»

Λύκειο
1ο Βραβείο: Τσαγκάρης Χρήστος (Γ΄) - Ζάννειο Π.Π. Γελ. Πειραιά
2ο Βραβείο: Κουρή Αριάδνη-Σοφία (Γ΄) - Λύκειο Βαρβάκειο Γελ. Π.Π.
3ο Βραβείο: Κριθαρίδου Σαββίνα (Α΄) - 2ο Γενικό Λύκειο Καλυβίων


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 23/12/2015   Εμφανίσεις: 2194


Διάκριση μαθήτριάς μας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Ποιητικό Διαγωνισμό «Άθλον Ποιήσ...   

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, σας ενημερώνουμε ότι η μαθήτρια του σχολείου μας Λυδία Κονίδη έλαβε την πρώτη θέση (Βραβείο) στον Πανελλήνιο Μαθητικό Ποιητικό Διαγωνισμό «Άθλον Ποιήσεως-Γιάννης και Λένα Στρέφη-Κουτσοχέρα 2015» που διοργανώνει για εικοστή πρώτη συνεχή χρονιά ο Δήμος της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων και το Διεθνές Ίδρυμα Γιάννης και Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα, με το ποίημά της «Στων Καλαβρύτων τον παλμό».
Στους/στις μαθητές/τριες των Δημοτικών Σχολείων απονεμήθηκαν ένα (1) βραβείο και δύο (2) έπαινοι.
Η τελετή απονομής θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου 2015 στα Καλάβρυτα.
Ο Διευθυντής του σχολείου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια προς τη διακριθείσα μαθήτρια και προς τον κ. Δημήτριο Παππά, που συντόνισε το έργο των μαθητών/τριών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 23/11/2015   Εμφανίσεις: 3252


Βράβευση εκπαιδευτικού και μαθητών/τριών με την Ετικέτα Ποιότητας για το ευρωπαϊ...   

Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης και ο εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας του σχολείου μας, κ. Γεώργιος Πασταρματζής, που συμμετείχαν κατά το σχολικό έτος 2014-2015 στο διακρατικό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας eTwinning Plus “e-Learning my city safely” («e-Μαθαίνω την πόλη μου με ασφάλεια») ως μέλη διασχολικής ομάδας εργασίας, η οποία αποτελούνταν από τρεις Ελληνικές σχολικές τάξεις (1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, Δημοτικό Σχολείο Μονεμβασιάς, 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης), μία σχολική τάξη στην Ιταλία (II CDS "Giovanni XXIII", Paternò, Italy) και μία σχολική τάξη στην Γεωργία (Kutaisi N31 Public School, Kutaisi, Georgia), βραβεύτηκαν από την Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Στήριξης προγραμμάτων eΤwinning με την «Ετικέτα Ποιότητας έργου eTwinning» (“eTwinning Quality Label”). Οι Ετικέτες Ποιότητας του eTwinning χορηγούνται στους/στις εκπαιδευτικούς που έχουν διεξάγει άριστα eTwinning έργα και υποδηλώνουν ότι το έργο έχει αγγίξει κάποια εθνικά και Ευρωπαϊκά πρότυπα.
Η Ετικέτα Ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση στους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία για το υψηλό επίπεδο των eTwinning δραστηριοτήτων τους. Στους/στις μαθητές/τριες, προσφέρει μία ενίσχυση στην προσπάθειά τους, και στο σχολείο γενικότερα, μία δημόσια επιβεβαίωση της δέσμευσής του για την ποιότητα και την ειλικρίνεια σε μία Ευρωπαϊκή συνεργασία. Η ενδοσχολική ομάδα συνεργασίας του ιδρυτή-συντονιστή του συγκεκριμένου έργου, κ. Πασταρματζή, πλαισιώθηκε άξια από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής, κ.κ. Τασία Γιαννακού και Νικόλαο Βασιλάκο, με εξαιρετικά δείγματα δημιουργικής σύμπραξης σε όλα τα στάδια υλοποίησης των εκπαιδευτικών δράσεων. Η φωτογραφία από την πρόσφατη τελετή βράβευσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού από τον Διευθυντή της σχολικής μας μονάδας, κ. Αντώνη Κοκκονό, αποδεικνύει εύλογα όλα τα παραπάνω. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, ευχόμαστε πάντα τέτοιες επιτυχίες …


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 03/10/2015   Εμφανίσεις: 1850Mετάβαση στην προηγούμενη σελίδα... 1 [2] 3 4 5 6 7 8 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ