Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline

Διακρίσεις, έπαινοι

Το έργο “Digital Tales” – «Ψηφιακές ιστορίες» στα οκτώ καλύτερ...   

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, σας ενημερώνουμε ότι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning, με τίτλο: “Digital Tales” – «Ψηφιακές ιστορίες» που υλοποίησαν κατά το σχολικό έτος 2013-2014 οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας, με υπεύθυνη του προγράμματος την κ. Μαρία – Αλεξάνδρα (Μιράντα) Κουμανάκου (ΠΕ32) και συμμετέχουσες εκπαιδευτικούς τις κ.κ. Οικονόμου Μαρία (ΠΕ08), Βιδάλη Μαριγώ (ΠΕ70) και Βούλγαρη Σταματία (ΠΕ70), σε συνεργασία με τους/τις μαθητές/τριες του φινλανδικού σχολείου Vuorentaustan School, Ylöjärvi (Finland), είναι ένα εκ των οκτώ προγραμμάτων που προκρίθηκαν στη τελική φάση του διαγωνισμού MEDEA Awards 2014 (Lifelong Programme of the European Commission, MEDEAnet project).
Τα οκτώ έργα, με αλφαβητική σειρά, είναι:
* Digital Stories από το 1ο Δημοτικό σχολείο Σπάρτης (Ελλάδα) και από το Vuorentaustan School στην πόλη Ylöjärvi (Φιλανδία)
* Dis-moi Dimitri από το Vivement Lundi! (Γαλλία)
* La Lettre Riabova από το Πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας (Γαλλία)
* The Digital Prevention Platform από το Saffron Interactive (ΗΒ)
* The Flexible Feedback Project από το πανεπιστήμιο του Derby (ΗΒ)
* The Origin of Species: Lizards in an Evolutionary Tree από HHMI (ΗΠΑ)
* To Pantopoleion – The Grocery Store από τις art productions (Ελλάδα)
* Un autre monde/Eine andere Welt από το Albeck Gymnasium Sulz (Γερμανία) και το Collège Frédéric Hartmann στην πόλη Munster (Γαλλία)

Δείτε εδώ σύντομη παρουσίαση των οκτώ έργων και ψηφίστε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος διακόσια τριάντα επτά (237) έργα από είκοσι εννέα (29) χώρες και κρίθηκαν από επιτροπή εκατόν δώδεκα (112) κριτών.
Τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σε ειδική τελετή, η οποία θα γίνει την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της “Media & Learning Conference 2014”. 

Τη συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, θα παρουσιάσει στις Βρυξέλλες η συντονίστρια – υπεύθυνη του προγράμματος, κ. Μαρία – Αλεξάνδρα (Μιράντα) Κουμανάκου (ΠΕ32).
Αξίζει να αναφερθεί ότι σκοπός του διαγωνισμού MEDEA Awards είναι να ενθαρρύνει την καινοτομία και τις καλές πρακτικές στη χρήση των (ψηφιακών) μέσων (ήχου, βίντεο, γραφικών και κινούμενης εικόνας) στην εκπαίδευση, καθώς και να αναγνωρίσει και να προάγει την αριστεία στην παραγωγή και στον παιδαγωγικό σχεδιασμό των εμπλουτισμένων με (ψηφιακά) μέσα μαθησιακών πόρων.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 14/11/2014   Εμφανίσεις: 2287


Εκστρατεία eTwinning Weeks: Βράβευση εκπαιδευτικού και μαθητών-τριών    

Ακόμη μια διάκριση για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης στα προγράμματα eTwinning! Στα πλαίσια της φετινής εκστρατείας eΤwinning, με θέμα: "eΤwinning weeks" (Εβδομάδες eΤwinning), διοργανώθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο διαγωνισμός αφίσας (poster). Σκοπός του διαγωνισμού ήταν οι εκπαιδευτικοί να εκφράσουν τις ιδέες τους μέσα από μια αφίσα, στην οποία θα αποτυπωνόταν η εμπειρία τους με μια φωτογραφία και μια λεζάντα.
Η εκστρατεία ξεκίνησε στις 13 Οκτωβρίου και τελείωσε στις 3 Νοεμβρίου, όπου όλη η κοινότητα του eTwinning (εκπαιδευτικοί από όλες τις -ευρωπαϊκές και μη- χώρες που υλοποιούν προγράμματα eTwinning) είχε τη δυνατότητα να βαθμολογήσει και να επιλέξει τις δέκα (10) καλύτερες αφίσες. Στην πρώτη δεκάδα πανευρωπαϊκά και τέταρτη στη σειρά κατάταξης, είναι και η αφίσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, την οποία επιμελήθηκε ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας, κ. Δημήτρης Παππάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η μοναδική αφίσα από την χώρα μας που είναι στην πρώτη δεκάδα. Οι δέκα δημιουργοί - νικητές της εκστρατείας θα βραβευτούν λαμβάνοντας ως δώρο ένα tablet.
O Διευθυντής του σχολείου, κ. Αντώνης Κοκκονός, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον κ. Δημήτρη Παππά για την εξαιρετική του εργασία, καθώς και για την αναγνώρισή της ως μιας εκ των κορυφαίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και του εύχεται να συνεχίσει το έργο του έτσι ακούραστα και δημιουργικά.
Οι δέκα αφίσες που διακρίθηκαν είναι:
1 - eTwinning project was a dream for them da Turker Manga, ŞEHİT KUBİLAY İLKOKULU - 14.10.2014 TR
2 - eTwinning team work da Natasha Djurkova, SOU "Ekzarh Antim I" - 18.10.2014 BG
3 - eTwinning .. a journey of positive learning da Maria Alice Moreira Maia Neto, Centro Escolar de Portela - 25.10.2014 PT
4 - Επικοινωνία με Κύπρο μέσω skype da dimitris pappas, 1st Primary School of Sparti - 18.10.2014 GR
5 - eTwinning community where ever learn! da URSU CORNELIA, GR.CUV.PARASCHEVA - 14.10.2014 RO
6 - etwinning Never Stop da Chokri Bouslimi, Lycée khmaiss el-hajri - 14.10.2014 TN
7 - eTwinning - territory of creativity and innovation da Stoyna Ilieva, Vocational School of Economics "D-r Ivan Bogorov" - 25.10.2014
8 - ..."il navigar m'è dolce in questo mare"!!! da Maria Teresa Lauletta, ICS "D. Lentini" di Lauria - Plesso Primaria "G. Marconi" - 18.10.2014 IT
9 - Motivate-twinning da Can ERDOĞAN, Süleyman Nazif İlkokulu - 14.10.2014 TR
10 - I'm fine with eTwinning! da Carmina Ielpo, ICS "D. Lentini" di Lauria - Plesso Primaria "G. Marconi" - 14.10.2014 IT


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 13/11/2014   Εμφανίσεις: 7098


Βράβευση του έργου eTwinning “Digital Tales” - «Ψηφιακές ιστορίες» μ...   

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας ενημερώνουμε ότι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning , με τίτλο: “Digital Tales” – «Ψηφιακές ιστορίες» που υλοποιήσαν κατά το σχολικό έτος 2013-2014 οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας, με υπεύθυνη του προγράμματος την κ. Μαρία – Αλεξάνδρα (Μιράντα) Κουμανάκου (ΠΕ32) και συμμετέχουσες εκπαιδευτικούς τις κ.κ. Οικονόμου Μαρία (ΠΕ08), Βιδάλη Μαριγώ (ΠΕ70) και Βούλγαρη Σταματία (ΠΕ70), σε συνεργασία με τους/τις μαθητές/τριες του φινλανδικού σχολείου Vuorentaustan School, Ylöjärvi (Finland), βραβεύτηκε με την «Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας» για την τελειότητα της εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εν λόγω έργου.
Ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Αντώνης Κοκκονός, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια τόσο στους/στις μαθητές/τριες της Β΄ τάξης όσο και στις εκπαιδευτικούς που εργαστήκαν με ιδιαίτερη προσήλωση στους στόχους του προγράμματος και αξιοποίησαν τα ψηφιακά μέσα με εξαιρετικά δημιουργικό και πρωτότυπο τρόπο.

Στη συνέχεια, παραθέτουμε το μήνυμα που πας απέστειλε η ομάδα eTwinning, ενημερώνοντάς μας για τη βράβευση του έργου : eTwinning "Digital tales "

Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας σας στο έργο eTwinning "Digital tales ". Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Σαν αποτέλεσμα, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό το οποίο μπορείτε να επισυνάψετε στην ιστοσελίδα σας και να το εκθέσετε σε μία περίοπτη θέση στο σχολείο σας. Επίσης, το έργο σας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net.
Για μία ακόμη φορά, συγχαρητήρια για αυτό το μοναδικό επίτευγμα και ελπίζω να συναντηθούμε σε κάποια από τις εκδηλώσεις eTwinning κατά τη διάρκεια του έτους.
Με τους καλύτερους χαιρετισμούς μας
eTwinning Team

Δείτε εδώ περισσότερα για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning “Digital Tales” – «Ψηφιακές ιστορίες»


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 03/11/2014   Εμφανίσεις: 1764


Βράβευση εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών με την Ετικέτα Ποιότητας για το ευρωπαϊ...   

Βράβευση εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών με την Ετικέτα Ποιότητας για το ευρωπαϊ... Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, κ.κ. Κουμανάκου Μιράντα, Βιδάλη Μαριγώ και Βούλγαρη Σταματία καθώς και οι μαθητές/τριες των τμημάτων Β1 και Β2, που κατά το σχολικό έτος 2013-2014 σε συνεργασία με μαθητές/τριες Δημοτικού Σχολείου της Φιλανδίας, συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό έργο eTwinning «Digital Tales», βραβεύτηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Στήριξης προγραμμάτων eΤwinning με την «Ετικέτα Ποιότητας έργου eTwinning».

Οι Ετικέτες Ποιότητας του eTwinning χορηγούνται στους/στις εκπαιδευτικούς που έχουν διεξάγει άριστα eTwinning έργα και υποδηλώνουν ότι το έργο έχει αγγίξει κάποια εθνικά και Ευρωπαϊκά πρότυπα.
Η Ετικέτα Ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση στους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία για το υψηλό επίπεδο των eTwinning δραστηριοτήτων τους. Στους/στις μαθητές/τριες, προσφέρει μία ενίσχυση στην προσπάθειά τους, και στο σχολείο γενικότερα, μία δημόσια επιβεβαίωση της δέσμευσής του για την ποιότητα και την ειλικρίνεια σε μία Ευρωπαϊκή συνεργασία.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 11/09/2014   Εμφανίσεις: 1716Mετάβαση στην προηγούμενη σελίδα... 1 2 3 [4] 5 6 7 8 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ