Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline
Ενημέρωση για τη γιορτή της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 [21-03-2018]    |    Επίδοση Ελέγχων Προόδου και ενημέρωση για το Β' Τρίμηνο [14-03-2018]    |    Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ανάληψη ημερήσιας μετακίνησης μαθητών/τριών 1ου Δ.Σ. Σπάρτης [20-02-2018]    |    Επιστημονική Ημερίδα για τους/τις εκπαιδευτικούς Γ' και Δ' τάξης [09-02-2018]    |    Ενημέρωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών [26-01-2018]    |    Αποκριάτικος χορός [19-01-2018]    |    Αξιολόγηση μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου [14-12-2017]    |    Επίδοση Ελέγχων Προόδου και ενημέρωση για το Α' Τρίμηνο [14-12-2017]    |    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών [13-12-2017]    |    Ενημέρωση για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών [13-12-2017]    |    Εκκλησιασμός ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων [13-12-2017]    |    Ενημέρωση για τη γιορτή της επετείου του Πολυτεχνείου [14-11-2017]    |    Διευκρινίσεις λειτουργίας σχολικών μονάδων (σε σχέση με το Π.Δ. 79/2017) [03-11-2017]    |    Επιδημική έξαρση ιλαράς - Εμβολιασμός [09-10-2017]    |    4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού [28-09-2017]    |   

Διδακτικές επισκέψεις

Διδακτική επίσκεψη της Β΄ τάξης στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας   

Τη Δευτέρα 25/5/2015 οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης του Σχολείου μας με συνοδούς τις/τον εκπαιδευτικούς/ό κ. Νοδάρα Ευαγγελία, κ. Μαστρογιάννη Αργυρούλα και κ. Βασιλάκο Νικόλαο επισκέφτηκαν το Δημοτικό Στάδιο της Σπάρτης προκειμένου να γνωρίσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις, να ενημερωθούν από τις δασκάλες τους και τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής για τις αθλητικές δραστηριότητες που επιτελούνται στο στάδιο, για τα αθλήματα του στίβου και, παράλληλα, να ψυχαγωγηθούν με παιγνιώδεις αθλητικές δραστηριότητες.
Οι μικροί/ες μαθητές/τριες χάρηκαν πολύ με αυτή την επίσκεψη και ενθουσιάστηκαν με τα αθλήματα!


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 25/05/2015   Εμφανίσεις: 951


Η Γ΄ τάξη στις Μυκήνες και την αρχαία Τίρυνθα   

Διδακτική επίσκεψη της Γ ΄τάξης στις Μυκήνες Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης άνοιξαν για πρώτη φορά τα φτερά τους κι έξω από τα όρια της πόλης μας! Με τη συνοδεία του διευθυντή του σχολείου μας, του εκπαιδευτικού αγγλικής γλώσσας και των υπεύθυνων εκπαιδευτικών των τμημάτων, 43 μαθητές της Γ΄τάξης ταξίδεψαν μέχρι την πόλη των Μυκηνών, όπου επισκέφθηκαν το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, τον «θησαυρό» του Ατρέα και τον Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης της Τίρυνθας.
Προϊδεασμένοι από τις διδακτικές δραστηριότητες της Ιστορίας και της Ευέλικτης Ζώνης οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας μεταφέρθηκαν νοερά στην εποχή των πολύχρυσων Μυκηνών. Στο Μουσείο θαύμασαν την εξαιρετική τέχνη των αγγειοπλαστών, των χαλκουργών και των αργυροχρυσοχόων, τα ειδώλια και τα αντικείμενα θρησκευτικής λατρείας, τα αντικείμενα προσωπικής περιποίησης και καλλωπισμού, καθώς και τις καλοδιατηρημένες πολύχρωμες τοιχογραφίες.
Τα παιδιά ένιωσαν δέος αντικρίζοντας τα κυκλώπεια τείχη και την πύλη των Λεόντων της Ακρόπολης των Μυκηνών, το αρχαιότερο γλυπτό του αρχαίου κόσμου παγκοσμίως. Μεγάλη εντύπωση έκανε στους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς ο θολωτός τάφος, γνωστός και ως «θησαυρός του Ατρέα» που σώζεται σε άριστη κατάσταση και η αίθουσα του θρόνου στην Ακρόπολη της Τίρυνθας, όπου η ξεναγός κ. Διζέ Σμαράγδα έπαιξε με τα παιδιά ένα παιχνίδι μουσειακής αγωγής.
Συγχαίρουμε τους μικρούς μας μαθητές και μαθήτριες για την εξαίρετη συμπεριφορά και την προθυμία τους σε αυτήν την διδακτική εξόρμηση και υποσχόμαστε να πραγματοποιήσουμε όσες το δυνατό περισσότερες εξυπηρετούν τους εκπαιδευτικούς μας στόχους.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 19/05/2015   Εμφανίσεις: 893


H ΣΤΆ τάξη επισκέφθηκε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ο.Τ.Ε. και το Πλανητάριο   

Στις 19 Μαΐου 2015 η Στ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης επισκέφθηκε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών τού Ο.Τ.Ε. και το Πλανητάριο. Οι μαθητές/τριες μας γνώρισαν αρχικά το τεχνολογικό μουσείο που ιδρύθηκε το 1990 και εντυπωσιάστηκαν από την πολύτιμη συλλογή των εκθεμάτων. Αφού ξεναγήθηκαν στην «προ-ηλεκτρική» εποχή με τις φρυκτωρίες και τις καμινόβιγλες, θαύμασαν ομοιώματα των τηλεπικοινωνιακών επινοήσεων των αρχαίων Ελλήνων και των Βυζαντινών.
Στη συνέχεια γνώρισαν τη «μετα-ηλεκτρική» περίοδο με τις τηλεπικοινωνιακές εφευρέσεις της, την «ηλεκτρική» με τις νεότερες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, όπου και παρακολούθησαν ζωντανά τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται μια τηλεφωνική κλήση-επικοινωνία. Τέλος μέσα από βιωματικό εργαστήρι τους δόθηκε η δυνατότητα, δουλεύοντας σε ομάδες, να πραγματοποιήσουν μια απλή τηλεφωνική σύνδεση, χρησιμοποιώντας καλώδια, μπαταρίες, λαμπάκια led και φυσικά τηλεφωνικές συσκευές.
Τα παιδιά, που ζουν στη σημερινή εποχή των σύγχρονων επικοινωνιών και του διαδικτύου, γοητεύτηκαν από το πλούσιο οπτικοακουστικό αρχειακό υλικό και εντυπωσιάστηκαν από τους μορσικούς τηλέγραφους, τα συστήματα ασύρματης επικοινωνίας και τις συλλογές παλαιών τηλέγραφων και τηλεγραφημάτων. Το ενδιαφέρον τους κρατήθηκε βέβαια αμείωτο, αφού στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Ίδρυμα Ευγενίδου-Πλανητάριο. Εκεί οι μαθητές/τριες μας παρακολούθησαν πρόγραμμα προβολής με τίτλο «Το μυστήριο της ζωής». Η τρισδιάστατη απεικόνιση και τα εντυπωσιακά εφέ κυριολεκτικά τους/τις μάγεψαν. Όταν η προβολή τελείωσε διατύπωσαν την επιθυμία να συνεχίσουν και με άλλη προβολή!
Στο τεχνολογικό μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ο.Τ.Ε. και στο Πλανητάριο οι μαθητές/τριές μας έζησαν πραγματικά μια μοναδική εμπειρία στον μαγικό κόσμο της τεχνολογίας.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 19/05/2015   Εμφανίσεις: 973


Η Γ΄ τάξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης   

Διδακτική επίσκεψη της Γ΄τάξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης Την Τρίτη 5 Μαΐου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών των τμημάτων επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας. Τα παιδιά, με ενθουσιασμό και προθυμία, παρακολούθησαν την ενδιαφέρουσα ξενάγηση από τις αρχαιολόγους της 5ης ΕΒΑ κ.κ. Γιαννακάκη Χαρά και Βλάχου Αφροδίτη .
Η διδακτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης, στο πρώτο εν Ελλάδι Μουσείο, αποτέλεσε έναν ακόμη κρίκο στο διαθεματικό πολιτιστικό πρόγραμμα «Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου» - τοπική μυθολογία και θρησκευτική λατρεία, που εκπονεί η τάξη μας στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης.
Η διδακτική αυτή επίσκεψη συνέβαλε στην αφομοίωση με βιωματικό και ευχάριστο τρόπο γνώσεων και γεγονότων που διδάχθηκαν στο μάθημα της Ιστορίας και προσεγγίστηκαν διαθεματικά μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες, μουσικοκινητικές και δραματοποιήσεις.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 05/05/2015   Εμφανίσεις: 671Mετάβαση στην προηγούμενη σελίδα... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ