Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline
Συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου σε επιστημονική ημερίδα [16-05-2018]    |    Λειτουργία Ολοήμερου Προγράμματος για το σχολικό έτος 2018-19 [10-05-2018]    |    Εγγραφές στο Ολοήμερο Τμήμα για το σχολικό έτος 2018-19 [10-05-2018]    |    Διαδικασία εισαγωγής στην Α' Τάξη των Μουσικών Σχολείων [09-05-2018]    |    Ενημέρωση για τις δράσεις της 1ης ΤΟ.Μ.Υ. Σπάρτης [08-05-2018]    |    Ενημέρωση για τις εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης [06-05-2018]    |    Αποδεικτικό στοιχείο μόνιμης κατοικίας μαθητών [06-05-2018]    |    Εκδρομή στην Κέρκυρα [03-05-2018]    |    Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία 2018-2019 [02-05-2018]    |    Εγγραφές στην Α' τάξη για το σχολικό έτος 2018-19 [26-04-2018]    |    Εγγραφές μαθητών στα Δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2018-19 [26-04-2018]    |    Διαγωνισμός Υποτροφίας για το Αμερικανικό Κολλέγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ [25-04-2018]    |    Ενημέρωση για τη γιορτή της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 [21-03-2018]    |    Επίδοση Ελέγχων Προόδου και ενημέρωση για το Β' Τρίμηνο [14-03-2018]    |    Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ανάληψη ημερήσιας μετακίνησης μαθητών/τριών 1ου Δ.Σ. Σπάρτης [20-02-2018]    |   

Διδακτικές επισκέψεις

Διδακτική επίσκεψη της Στ' τάξης στην Αθήνα   

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 τα δύο τμήματα της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην Αθήνα. Στο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβανόταν η Βουλή των Ελλήνων, το Προεδρικό Μέγαρο και το Ευγενίδειο Πλανητάριο. Συνοδοί ήταν οι εκπαιδευτικοί κ. Νικολόπουλος Χρήστος, κ. Καψάλης Θεόδωρος και κ. Καψούλια Μαρία, καθώς και ο υποδιευθυντής του σχολείου κ. Τάσος Παπαγιαννάκος.

Οι εκδρομείς αναχώρησαν νωρίς το πρωί από τον χώρο του σχολείου και στις 11:00 βρίσκονταν ήδη στην είσοδο της Βουλής των Ελλήνων. Η ξενάγηση ξεκίνησε με την προβολή ενός εκπαιδευτικού βίντεο με πληροφορίες για την ιστορία του κτιρίου. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες κατευθύνθηκαν στον πρώτο όροφο της Βουλής, όπου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση: «Ιωάννης Καποδίστριας: Η πορεία του στον χρόνο». Μετά την προβολή εκπαιδευτικού βίντεο για τον βίο και την πολιτεία του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, η ξεναγός εξήγησε τη σημασία πολλών εκθεμάτων της έκθεσης. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην αίθουσα της ολομέλειας, όπου οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια συνεδρίαση για 20 περίπου λεπτά.

Μετά την έξοδο από το κτίριο της Βουλής, οι εκδρομείς κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα, για να δουν τους Εύζωνες μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Επόμενη στάση ήταν ο Εθνικός Κήπος για φαγητό και ξεκούραση. Στις 13:30 είχε προγραμματιστεί η επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο. Μετά τη θερμή υποδοχή της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων του Προεδρικού Μεγάρου, που είχε αναλάβει και καθήκοντα ξεναγού, οι μαθητές/τριες πέρασαν στο εσωτερικό του κτιρίου, έμαθαν για την ιστορία του και θαύμασαν την πλούσια διακόσμηση και τα έργα τέχνης στα σαλόνια και την τραπεζαρία του πρώτου ορόφου. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την αίθουσα συσκέψεων στο ισόγειο, όπου πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την αίθουσα διαπιστευτηρίων, όπου πραγματοποιούνται οι ορκωμοσίες των κυβερνήσεων, και την εντυπωσιακή αίθουσα δεξιώσεων.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Ευγενίδειο Πλανητάριο. Οι εκδρομείς παρακολούθησαν την ψηφιακή παράσταση «Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα» και ταξίδεψαν εικονικά σε ορισμένους από τους πιο «ακραίους» πλανήτες και δορυφόρους του Ηλιακού μας συστήματος.

Στις 21:00 οι μαθητές/τριες έφτασαν έξω από το σχολείο μας, γεμάτοι χαρά και ικανοποίηση για τις μοναδικές εμπειρίες που αποκόμισαν, με την ευχή να πραγματοποιήσουν και άλλες παρόμοιες διδακτικές επισκέψεις.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 30/03/2018   Εμφανίσεις: 124


Επίσκεψη στο εργοστάσιο του Α.Σ.Ε.Ε. Αμυκλών "ΛΑΚΩΝΙΑ"   

Την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 τα δύο τμήματα της Β' τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο εργοστάσιο του Α.Σ.Ε.Ε. Αμυκλών "Λακωνία", για να γνωρίσουν τον χώρο παραγωγής νωπών εσπεριδοειδών, χυμών και των υποπροϊόντων της επεξεργασίας τους. Η επίσκεψη είχε ενταχθεί στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος Αγωγής Υγείας για τη σωστή διατροφή. Συνοδοί ήταν οι εκπαιδευτικοί της Β' τάξης κ. Παναγιώτα Παλασοπούλου και κ. Αγγέλα Χριστάκη, η υπεύθυνη του Τμήματος Ένταξης κ. Γεωργία Μπολοβιτσιώτη, καθώς και ο υποδιευθυντής του σχολείου κ. Τάσος Παπαγιαννάκος.

Τους/τις μαθητές/τριες υποδέχτηκε στον χώρο του εργοστασίου ο κ. Ζαραφωνίτης, ο οποίος με ευγένεια και προθυμία πραγματοποίησε την ξενάγηση στο σύνολο των εγκαταστάσεων. Αρχικά τα παιδιά γνώρισαν το χημείο, όπου πραγματοποιείται ο τελικός ποιοτικός έλεγχος των χυμών που παράγονται. Στη συνέχεια πέρασαν στο συσκευαστήριο, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βήμα-βήμα τη διαδικασία συσκευασίας των χυμών και να παρατηρήσουν όλη τη γραμμή παραγωγής.

Αφού είδαν και τους χώρους, στους οποίους παράγονται υψηλής θρεπτικής αξίας ζωοτροφές από τη φλούδα του πορτοκαλιού, οι μαθητές/τριες πέρασαν στην καρδιά του εργοστασίου: Ο χώρος που γίνεται η χυμοποίηση ήταν εντυπωσιακός, καθώς μηχανήματα αναλάμβαναν το ταχύτατο πλύσιμο και στύψιμο των πορτοκαλιών, ενώ ο χυμός τους κατευθυνόταν στον χώρο της συμπύκνωσης. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με το πέρασμα από την αποθήκη, όπου χιλιάδες συσκευασμένοι χυμοί περίμεναν τη μεταφορά τους στα σημεία πώλησης.

Πολύ θετική εντύπωση προκάλεσε η υποδειγματική καθαριότητα σε όλους τους χώρους της γραμμής παραγωγής και η προσοχή στη λεπτομέρεια από τους/τις εργαζόμενους/ες του εργοστασίου. Ευχαριστούμε θερμά το εργοστάσιο "Λακωνία" για τη φιλοξενία και την προσφορά χυμών σε όλους/ες τους/τις επισκέπτες/τριες και ειδικά τον κ. Ζαραφωνίτη για τη θερμή υποδοχή και την ενδιαφέρουσα ξενάγηση.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 13/03/2018   Εμφανίσεις: 145


Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης: Ο Φιλάργυρος του Μολιέρου   

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 οι μαθητές/τριες του σχολείου μας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση "Ο Φιλάργυρος" του Μολιέρου, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης από την παιδική σκηνή "Νέα Ονειροπόληση".

Η κλασική κωμωδία του Μολιέρου, με σαφή μηνύματα κατά της φιλαργυρίας, που αναδεικνύει τη δύναμη της αγάπης και της καλοσύνης και εξυμνεί την έννοια της οικογένειας, καθήλωσε τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου μας και τους έκανε να διασκεδάσουν και να συγκινηθούν.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 28/02/2018   Εμφανίσεις: 154


Μια μέρα στο ελληνιστικό ελαιοτριβείο   

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 τα δύο τμήματα της Β' τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, για να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: "Μια Μέρα στο Ελληνιστικό Ελαιοτριβείο". Η επίσκεψη ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος Αγωγής Υγείας σε σχέση με τη σωστή διατροφή. Συνοδοί ήταν οι εκπαιδευτικοί της Β' τάξης κ. Παναγιώτα Παλασοπούλου και κ. Αγγέλα Χριστάκη, καθώς και ο υποδιευθυντής του σχολείου κ. Τάσος Παπαγιαννάκος.

Μετά το ευγενικό καλωσόρισμα των υπεύθυνων του Μουσείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του κτιρίου, όπου γνώρισαν την ιστορία της ελιάς και του ελαιόλαδου δια μέσου των αιώνων, είδαν την εξέλιξη της τεχνολογίας για την εξαγωγή του ελαιόλαδου από τον καρπό της ελιάς και παρακολούθησαν σχετικό εκπαιδευτικό βίντεο.

Στη συνέχεια, τα παιδιά μετέβησαν στην υπαίθρια έκθεση του μουσείου για να γνωρίσουν τους μηχανισμούς που χρησιμοποιούνταν σε ένα ελαιοτριβείο των ελληνιστικών χρόνων. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και αγωνία ξεκίνησαν τη διαδικασία παραγωγής λαδιού, δουλεύοντας σε ένα ακριβές αντίγραφο ελαιόμυλου της ελληνιστικής εποχής. Ο πολτός που δημιούργησαν τοποθετήθηκε σε μια χειροκίνητη πρέσα και με τον κατάλληλο χειρισμό άρχισε να ρέει από τα "τσιπιά" το πολύτιμο υγρό.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γεμίσουν το δικό τους μπουκαλάκι με ελαιόλαδο και να το πάρουν μαζί τους στη σχολική τάξη. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον σταδιακό διαχωρισμό του νερού και του ελαιόλαδου και να συζητήσουν τις παρατηρήσεις τους.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 26/01/2018   Εμφανίσεις: 217Mετάβαση στην προηγούμενη σελίδα... 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ