Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline
Αξιολόγηση μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου [14-12-2017]    |    Επίδοση Ελέγχων Προόδου και ενημέρωση για το Α' Τρίμηνο [14-12-2017]    |    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών [13-12-2017]    |    Ενημέρωση για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών [13-12-2017]    |    Εκκλησιασμός ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων [13-12-2017]    |    Ενημέρωση για τη γιορτή της επετείου του Πολυτεχνείου [14-11-2017]    |    Διευκρινίσεις λειτουργίας σχολικών μονάδων (σε σχέση με το Π.Δ. 79/2017) [03-11-2017]    |    Επιδημική έξαρση ιλαράς - Εμβολιασμός [09-10-2017]    |    4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού [28-09-2017]    |    Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2017-18 [26-09-2017]    |    Οργάνωση και λειτουργία Δημοτικών Σχολείων - Π.Δ. 79/2017 [26-09-2017]    |    Έναρξη μαθημάτων για το σχολικό έτος 2017-18 [08-09-2017]    |    Συμμετοχή των εκπαιδευτικών του Σχολείου σε επιμορφωτική ημερίδα [02-06-2017]    |    Εκλογική γενική συνέλευση του Σ.E.Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ» [29-05-2017]    |    Εγγραφές μαθητών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2017-2018. [28-05-2017]    |   

Διδακτικές επισκέψεις

Διδακτική επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη   

Στις 17 Φεβρουαρίου η ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε την προγραμματισμένη διδακτική επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Γουδί Αττικής, όπου φιλοξενείται τμήμα της, λόγω ανακαίνισης του κεντρικού της κτηρίου. Με ξεναγό τον ζωγράφο κύριο Μιχάλη Μαδένη, θαυμάσαμε τα έργα Ελλήνων ζωγράφων, συζητήσαμε για τον ρόλο που παίζουν τα χρώματα, το φως και η σκιά σε κάθε έργο, ανά ζωγράφο και καλλιτεχνικό ρεύμα. Επίσης μιλήσαμε για τους συμβολισμούς και τα βαθύτερα μηνύματα της τέχνης, ακούσαμε για την τέχνη στην Αναγέννηση, τον κυβισμό, τον σουρεαλισμό, τον ιμπρεσιονισμό. Είδαμε πίνακες σπουδαίων Ελλήνων ζωγράφων, όπως Ιακωβίδη, Γύζη, Λύτρα, Θεόφιλου, Κόντογλου, Χατζηκυριάκου- Γκίκα, Τσαρούχη, Βρυζάκη, Βολανάκη κ.ά. Είδαμε επίσης έργα του κορυφαίου ζωγράφου μας Δομήνικου Θεοτοκόπουλου ή Ελ Γκρέκο. Στον εξωτερικό χώρο υπήρχαν πολλά γλυπτά του Γαΐτη με τα χαρακτηριστικά ανθρωπάκια του.
    Στη συνέχεια πήγαμε στο καλλιτεχνικό εργαστήρι της Πινακοθήκης, όπου ζωγραφίσαμε και δημιουργήσαμε κατασκευές. Η χαρά μας κορυφώθηκε, όταν στον ίδιο χώρο βρέθηκε η κ. Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, η οποία ενθάρρυνε τα παιδιά στις δημιουργίες τους, τα συμβούλεψε και ζωγράφισε το πορτρέτο μαθήτριας. Ήταν μια μοναδική εμπειρία και ιδιαίτερη τιμή για μας και το σχολείο μας.
Αργότερα επισκεφτήκαμε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, όπου παρακολουθήσαμε την ταινία με θέμα: «ΗΛΙΟΣ, άνεμος, νερό. ΕΝΕΡΓΕΙΑ στο μέλλον». Παιδαγωγικός στόχος του εργαστηρίου που ακολούθησε ήταν να βιώσουν οι μαθητές με ευχάριστο τρόπο θέματα που αφορούν την ενέργεια, να αποκτήσουν εμπειρίες μέσα από την πειραματική διαδικασία και να διακρίνουν την ανάγκη λελογισμένης χρήσης των μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που μας προσφέρουν «δώρα» ακριβά και βρόμικα, αλλά και την απαίτηση επιστροφής ξανά στις αέναες και ανεξάντλητες μορφές ενέργειας, τις οποίες από παλιά –με σοφία– χρησιμοποιούσε ο άνθρωπος.
Ευχαριστούμε όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία αυτής της διδακτικής επίσκεψης και ευχόμαστε να έχουμε την ευκαιρία για νέες και εξίσου εποικοδομητικές διδακτικές επισκέψεις στο σύντομο μέλλον.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 17/02/2017   Εμφανίσεις: 535


Διδακτική επίσκεψη στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή   

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη διδακτική επίσκεψη της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Εκπαίδευσης ΓΑΙΑ του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά.
Οι μαθητές/τριες, με τη συνοδεία του Διευθυντή του σχολείου μας, κ. Αντώνιου Κοκκονού, των διδασκουσών των δύο τμημάτων, κ. Δέσποινας Ζαχαρίου και Παναγιώτας Τραγά και της διδάσκουσας Αγγλικών κ. Αθανασίας Ορφανού, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο θεματικές ενότητες, με θέμα την ενέργεια και την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, να δουν πώς λειτουργεί ο πλανήτης Γη εδώ και εκατομμύρια χρόνια και να εκτιμήσουν τη σημερινή κατάσταση, με τις παρεμβάσεις του σύγχρονου ανθρώπου.
Πήραν μέρος σε δραστηριότητες με στόχο τη συνειδητοποίηση της ανάγκης που υπάρχει να σταματήσει η χρήση ορυκτών καυσίμων και την κατανόηση των σοβαρών περιβαλλοντικών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί. Ενεργοποιήθηκαν μέσα από διαδράσεις, προκειμένου να γνωρίσουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τους ανανεώσιμους και μη φυσικούς πόρους, την ανάγκη να αναπτύξουμε όλοι οικολογική συνείδηση και σκέψη, ώστε να καταναλώνουμε λιγότερο, να ανακυκλώνουμε περισσότερο και να προστατεύουμε τα οικοσυστήματα.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά συμπλήρωσαν κατάλληλα διαμορφωμένο φύλλο εργασίας κατά θεματική ενότητα.
Στην είσοδο, αλλά και σΆ όλη την πορεία της έκθεσης ήταν παρούσα η μορφή της αρχαίας θεάς Γαίας με απλωμένο το χέρι της προσφοράς της προς τους ανθρώπους. Η «Γεώσφαιρα», μοναδική στον κόσμο, ένας ημισφαιρικός θόλος- οθόνη, πρόβαλε τον περιστρεφόμενο πλανήτη, από τη γέννησή του ως σήμερα, με εικόνες υψηλής ανάλυσης, ενθουσιάζοντας τα παιδιά και ταξιδεύοντάς τα σε όλον τον πλανήτη που αγαπάμε και μαθαίνουμε να προστατεύουμε.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 18/01/2017   Εμφανίσεις: 560


Διδακτική επίσκεψη των μαθητών/τριών της Δ΄ τάξης σε οινοποιείο   

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Οινοποιείο του κ. Θεοδωρακάκου, με σκοπό αφενός να γνωρίσουν τον χώρο ενός σύγχρονου οινοποιείου, αφετέρου να παρακολουθήσουν και να γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής κρασιού και άλλων παραγώγων του καθώς και της εμφιαλώσεως αυτών.
Με πολλή χαρά και προθυμία υποδέχτηκε ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς στον προαύλιο χώρο του οινοποιείου και μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό και μία μικρή ενημέρωση για το τι θα δούμε και θα μάθουμε, ξεκίνησε η ξενάγηση.
Τα παιδιά με πολύ ενθουσιασμό παρακολουθούσαν τα στάδια επεξεργασίας των σταφυλιών, μέχρι να γίνουν κρασί. Οι ερωτήσεις ήταν πολλές, αλλά οι λίαν κατατοπιστικές απαντήσεις ταυτόχρονα με τη λειτουργία των μηχανημάτων «έσβησαν» κάθε απορία από το μυαλό των μαθητών/τριών.
Η πολύ προσεγμένη παρουσίαση της εμφιαλώσεως του κρασιού ενθουσίασε αλλά και ικανοποίησε τη δημιουργική περιέργεια των μαθητών, αφού από την αρχή είχαν εκφράσει την επιθυμία να δουν δουν αυτό το βασικό στάδιο παραγωγής και εμπορίας του κρασιού.
Στο τέλος όλοι μας ξεναγηθήκαμε στο μεγάλο «κελάρι», στο οποίο φυλάσσονται οι διάφορες ποικιλίες κρασιών που είναι είτε προς πώληση για το εξωτερικό είτε για πώληση προς το εσωτερικό.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 19/10/2016   Εμφανίσεις: 559


Διδακτική επίσκεψη του τμήματος Γ1 στην Τροχαία    

Την Τετάρτη 19/10/2016, με αφορμή τον εορτασμό του Αγ. Αρτεμίου, προστάτη της Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Τροχαία του Δήμου μας , στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος, για την Κυκλοφοριακή Αγωγή. Σκοπός ήταν η εκπαίδευση των μαθητών/τριών στην οδική ασφάλεια και η διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης.
Μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα και τις υπηρεσίες που προσφέρει η Αστυνομία. Ξεναγηθήκαμε στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, είδαμε τα γραφεία, το τηλεφωνικό κέντρο, ένα περιπολικό, μια μοτοσυκλέτα, έναν γερανό κι ένα ανακριτικό όχημα. Ακούσαμε τις σειρήνες, την επικοινωνία μέσω ασύρματου και τέλος παρακολουθήσαμε την επίδειξη μιας εικονικής επέμβασης μιας ομάδας μοτοσυκλετιστών της αστυνομίας σε μια υποτιθέμενη διάρρηξη σπιτιού.

Η φιλοξενία ήταν άψογη και τελείωσε μ΄ ένα δροσερό κέρασμα. Οι μαθητές/τριες έφυγαν εντυπωσιασμένοι/ες και στη διαδρομή για το σχολείο εφάρμοσαν σχολαστικά όλες τις οδηγίες για να είναι υπεύθυνοι/ες και ασφαλείς πεζοί.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 19/10/2016   Εμφανίσεις: 504Mετάβαση στην προηγούμενη σελίδα... 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ