Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline
Ενημέρωση για τη γιορτή της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 [21-03-2018]    |    Επίδοση Ελέγχων Προόδου και ενημέρωση για το Β' Τρίμηνο [14-03-2018]    |    Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ανάληψη ημερήσιας μετακίνησης μαθητών/τριών 1ου Δ.Σ. Σπάρτης [20-02-2018]    |    Επιστημονική Ημερίδα για τους/τις εκπαιδευτικούς Γ' και Δ' τάξης [09-02-2018]    |    Ενημέρωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών [26-01-2018]    |    Αποκριάτικος χορός [19-01-2018]    |    Αξιολόγηση μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου [14-12-2017]    |    Επίδοση Ελέγχων Προόδου και ενημέρωση για το Α' Τρίμηνο [14-12-2017]    |    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών [13-12-2017]    |    Ενημέρωση για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών [13-12-2017]    |    Εκκλησιασμός ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων [13-12-2017]    |    Ενημέρωση για τη γιορτή της επετείου του Πολυτεχνείου [14-11-2017]    |    Διευκρινίσεις λειτουργίας σχολικών μονάδων (σε σχέση με το Π.Δ. 79/2017) [03-11-2017]    |    Επιδημική έξαρση ιλαράς - Εμβολιασμός [09-10-2017]    |    4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού [28-09-2017]    |   

Διδακτικές επισκέψεις

Διδακτική επίσκεψη της Β΄ τάξης στα ΕΛΤΑ Σπάρτης   

Την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016, η Β΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στα ΕΛΤΑ Σπάρτης, στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας (Αλληλογραφώ) και σε συνδυασμό με σχετικό κεφάλαιο του μαθήματος της Μελέτης του Περιβάλλοντος (Γνωριμία με τις Υπηρεσίες).
Οι μαθητές/τριες είχαν φτιάξει ευχετήριες κάρτες και επιστολές, τις οποίες ταχυδρόμησαν, αφού πρώτα ξεναγήθηκαν στο χώρο του ταχυδρομείου από την (υπεύθυνη) προϊσταμένη κ. Παπαφωτίου. Μέσω της ξενάγησης τους δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλη τη διαδικασία που απαιτείται, ξεκινώντας από την προμήθεια αριθμού προτεραιότητας, μέχρι να φτάσουν οι επιστολές τους μπροστά στο γραμματοκιβώτιο για να ξεκινήσουν το «ταξίδι» τους από τον αποστολέα προς τον παραλήπτη.
Κατά την επιστροφή τους στο σχολείο οι μαθητές/τριες έκαναν μια στάση στην κεντρική πλατεία Σπάρτης όπου παρατήρησαν τα ψηφιδωτά που την κοσμούν, πληροφορήθηκαν και συζήτησαν για αυτά καθώς και τους κώδωνες ανακύκλωσης που είναι τοποθετημένοι εκεί και οι οποίοι τους υπενθύμισαν τη σημασία και την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης στην καθημερινότητά τους.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 26/02/2016   Εμφανίσεις: 682


Διδακτική επίσκεψη της Α΄ τάξης στη γειτονιά του σχολείου μας   

Μία ακόμη “διαφορετική” παιδευτική εμπειρία μοιράστηκαν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες και των δύο τμημάτων της Α΄ τάξης του σχολείου μας, αφού στις 19 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη σε συγκεκριμένες τοποθεσίες στην ευρύτερη γειτονιά της σχολικής μας μονάδας, μαζί με τις υπεύθυνες δασκάλες τους, κ.κ. Χριστάκη Αγγέλα(Α1) και Γεωργουσοπούλου Ξένια (Α2).
Η συγκεκριμένη επίσκεψη είχε ενταχθεί στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος (ενότητα:«Η γειτονιά μου») και αποτέλεσε μία μοναδική αφορμή για να εμπλουτιστεί η βιωματική μάθηση αφού συνδυάστηκε η παρατήρηση, η εξερεύνηση και η καταγραφή από τους ίδιους τους μαθητές. Έτσι, τους δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά και να εντοπίσουν στοχευμένα σημεία που έχουν ήδη επισημανθεί στην καθημερινότητά τους (οδοί, οικείες, εμπορικά καταστήματα, κτίρια υπηρεσιών,ιεροί ναοί, μουσεία κ.ά.), να σχολιάσουν τα ιδιαίτερα γνωρίσματά τους, τη χρηστικότητά τους και τον ρόλο που υπηρετούν σε ένα αστικό κέντρο όπως είναι η πόλη της Σπάρτης.
Ελπίζοντας σε ανάλογη συνέχεια, η επίσκεψη αυτή πέτυχε τους εκπαιδευτικούς της στόχους, αφού πάνω απΆ όλα κατάφερε να ενώσει αγόρια και κορίτσια σε μία δυναμική ομάδα με κοινό σκοπό, γόνιμο προβληματισμό και έκδηλη την επιθυμία και θέληση για ουσιαστική (μετα)γνώση από τα σπάργανα ήδη της μαθητικής τους ζωής …


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 19/02/2016   Εμφανίσεις: 499


Eκπαιδευτική επίσκεψη του Δ1 στο γραφείο του κ. Δημάρχου με σκοπό την επίδοση επ...   

Την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016, η Δ1 τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη στο γραφείο του κ. Δημάρχου Σπάρτης με σκοπό την επίδοση επιστολής που έγραψαν οι μαθητές-μαθήτριες στον ίδιο, με την οποία αιτούντο την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης στον χώρο του προαυλίου.
Ο κ. Δήμαρχος δέχτηκε με χαρά τους μικρούς δημότες του, τη δασκάλα τους, κ. Τραγά Παναγιώτα, καθώς και τον Διευθυντή της σχολικής μας μονάδας, κ. Κοκκονό Αντώνιο, και άκουσε με προσοχή το αίτημά τους. Ανταποκρινόμενος άμεσα σΆ αυτό, τοποθετήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της δημοτικής αρχής την ίδια μέρα έξι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού, πλαστικού και οργανικών υλικών σε συγκεκριμένα σημεία στο προαύλιό μας, κάτι που ικανοποίησε ιδιαίτερα όλη τη σχολική μας κοινότητα, αλλά περισσότερο τους μαθητές της Δ1 τάξης που είδαν την επιθυμία τους για καθαρό περιβάλλον να ευοδώνεται και την προσπάθειά τους για ευαισθητοποίηση των συμμαθητών τους να γίνεται πραγματικότητα.
Η παραπάνω δράση –που έχει ενσωματωθεί σε σχετικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιεί η Δ1 τάξη την τρέχουσα χρονιά- αναδεικνύει εύστοχα την κοινωνική εξωστρέφεια του συνόλου της σχολικής μας κοινότητας και σαφώς αποδεικνύει την προσήλωση όλων των εμπλεκόμενων σε καίρια ζητήματα που άπτονται της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δήμαρχο για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκρισή του και τη  σημαντική συμβολή του στην προσπάθεια των παιδιών μας για ένα περιβάλλον καθαρό, για μία πόλη καλύτερη, για μία ουσιαστικά έμπρακτη προσέγγιση της ευαισθητοποίησης μας …


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 17/02/2016   Εμφανίσεις: 672


Εκπαιδευτική επίσκεψη της Δ΄ τάξης στο ελαιοτριβείο «Μαξούλι»   

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, τα δύο τμήματα της Δ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν -με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ.κ. Παναγιώτα Τραγά, Έλενα Αδαμάκου, Μαρία Καψούλια και Νικόλαο Βασιλάκο- το πρότυπο ελαιοτριβείο «Μαξούλι» που βρίσκεται στο Λάγιο Κροκεών.
Σε μία σύγχρονη και άρτια τεχνολογικά εξοπλισμένη επαγγελματική μονάδα, οι μαθητές και μαθήτριες παρακολούθησαν προσεκτικά όλη τη διαδικασία εξαγωγής ελαιόλαδου, περιηγήθηκαν στους εσωτερικούς χώρους του εργοστασίου και κατέγραψαν μεθοδικά τη σταδιακή πορεία της ελιάς από το συλλεγμένο, ώριμο καρπό ως το πράσινο, μυρωδάτο, χρυσαφί λαδάκι.
Στο τέλος της εκπαιδευτικής επίσκεψης, όλοι οι συμμετέχοντες γεύτηκαν την παραδοσιακή για την περιοχή μας “μπουκουβάλα” (δηλαδή ψημένο, φρέσκο ψωμί με νιόβγαλτο λάδι, ρίγανη, αλάτι, λεμόνι) καθώς και βρώσιμες χαραχτές και σπαστές ελιές, τουρσιά και τυριά, τα οποία αποτέλεσαν ευγενική προσφορά των ιδιοκτητών και τα επιμελήθηκε με πολλή αγάπη η γλυκύτατη γιαγιά Εριέττα.
Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε ειλικρινά τους κυρίους Θανάση, Δημήτρη και Λεωνίδα Πολυμενάκο για τη μοναδική ευκαιρία να βιώσουμε διαδραστικά την όλη διαδικασία εξαγωγής του ελαιόλαδου και βέβαια για τη θερμή φιλοξενία, που κάθε άλλο από “λακωνική” υπήρξε αφού η αγάπη και η φροντίδα με την οποία περιέβαλαν μαθητές και δασκάλους μας συγκίνησε ιδιαίτερα. Έχοντας αποκτήσει ως παρακαταθήκη πολύτιμες εμπειρίες που θα αποτελέσουν αναπόσπαστο τμήμα των υπό εξέλιξη περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στη σχολική μας μονάδα, ελπίζουμε η εξαιρετική αυτή προσπάθεια προβολής και ανάδειξης του εκλεκτού τοπικού μας προϊόντος να αποτελέσει πυλώνα ευαισθητοποίησης για την πολύπλευρη αξία του εξαιρετικού ελαιολάδου και παράλληλα να βρεθούν μιμητές που θα παραμείνουν με αμείωτο ενδιαφέρον αταλάντευτοι στις αξίες της ελληνικής παράδοσης και του πολύτιμου διατροφικού πολιτισμού μας.


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 03/02/2016   Εμφανίσεις: 505Mετάβαση στην προηγούμενη σελίδα... 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ