Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline

Διδακτικές επισκέψεις

Ξενάγηση της Στ' τάξης στα νεοκλασικά κτίρια της Σπάρτης   

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 οι μαθητές/τριες των δύο τμημάτων της ΣΤ' τάξης πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο κέντρο της Σπάρτης, προκειμένου να γνωρίσουν τα νεοκλασικά κτίρια της πόλης μας. Ανάμεσα στους διδακτικούς στόχους της επίσκεψης ήταν η αναγνώριση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των νεοκλασικών κτιρίων, η επαφή με την ιστορία της Σπάρτης μέσα από την αρχιτεκτονική και η κατανόηση της έννοιας της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς.

Τους/τις μαθητές/τριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί της ΣΤ' τάξης κ. Τάσος Παπαγιαννάκος και κ. Λία Νοδάρα. Η ξενάγηση ξεκίνησε από την οικία Γκορτσολόγου και συνεχίστηκε με τον Μητροπολιτικό Ναό της Σπάρτης. Με τη βοήθεια φύλλων εργασίας, εντοπίστηκαν τα χαρακτηριστικά που μαρτυρούν τον νεοκλασικό χαρακτήρα των κτιρίων και σημειώθηκαν οι ιδιαιτερότητές τους. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ιστορική αναδρομή για τα πρόσωπα και τα γεγονότα που οδήγησαν στην αναγέννηση της πόλης. Το οδοιπορικό συνεχίστηκε σε πολλά ακόμα κτίρια της πόλης, όπως η οικία Γιατράκου, το Παλαιό Δικαστικό Μέγαρο, το Δημαρχείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και η Κουμαντάρειος Πινακοθήκη.

Οι μαθητές/τριες κατέγραψαν τις παρατηρήσεις τους, σημείωσαν σημαντικά ιστορικά στοιχεία και ένιωσαν περηφάνια για τη συντήρηση αυτών των ιστορικών κτιρίων, που συμβάλλουν στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία της σύγχρονης Σπάρτης. Τελική διαπίστωση όλων ήταν η αναγκαιότητα για περαιτέρω συντήρηση και η ανάδειξη όλων των νεοκλασικών κτισμάτων, ώστε η Σπάρτη να ανακτήσει την ιδιαίτερη ομορφιά της.


Σύνολο καταχωρίσεων: 166   |    Ανάρτηση: Ομάδα Υποστήριξης Ιστότοπου, 15/10/2018   Εμφανίσεις: 492

                                                               Προβολή όλων | Επιστροφή


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ