Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline

Δράσεις, εκδηλώσεις

Η γιορτή για την επέτειο του ΟΧΙ   

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, στις 8:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε' τάξης παρουσίασαν την εκδήλωση με τίτλο: "Το ηρωικό ΟΧΙ", φωτίζοντας ιστορικές στιγμές που οδήγησαν στη νίκη του ελληνικού στρατού και στα γεγονότα της Κατοχής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της διευθύντριας του σχολείου κ. Αλέξη Αδαμαντίας και συνεχίστηκε με την ανάγνωση του μηνύματος του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου. Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε' τάξης παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα, στα οποία ξετυλίχθηκαν εικόνες από τη στιγμή του ηρωικού ΟΧΙ, τα γεγονότα που ακολούθησαν αμέσως μετά την έναρξη του πολέμου, τις μάχες στα βουνά της Πίνδου, από τη σκοτεινή περίοδο της Κατοχής και τη λυτρωτική στιγμή της απελευθέρωσης της Ελλάδας. Η άριστη σκηνοθεσία, το υποκριτικό ταλέντο των μικρών ηθοποιών και οι αξιόλογες ερμηνείες τους κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ' τάξης συμμετείχαν στη χορωδία του σχολείου τραγουδώντας επετειακά τραγούδια, που μετέφεραν νοερά το κοινό στην εποχή που διαδραματίστηκαν τα ιστορικά γεγονότα.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους δύο εκπαιδευτικούς της Ε' τάξης κ. Μανωλόπουλο Γεώργιο και κ. Αδαμάκου Έλενα για τη διδασκαλία των ρόλων και τη σκηνοθεσία, στην εκπαιδευτικό της Μουσικής κ. Γκιοτσαλίτου Μαρία για τη διεύθυνση της χορωδίας, καθώς και σε κάθε μαθητή/τρια που συμμετείχε στο θεατρικό έργο και στη χορωδία του σχολείου.

Μετά το πέρας της εορταστικής εκδήλωσης, ο σημαιοφόρος, οι παραστάτες, οι μαθητές/τριες του πρώτου τμήματος της ΣΤ' τάξης και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, συμμετείχαν στην κατάθεση στεφάνων που πραγματοποιήθηκε στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα.


Σύνολο καταχωρίσεων: 150   |    Ανάρτηση: Ομάδα Υποστήριξης Ιστότοπου, 26/10/2018   Εμφανίσεις: 482

                                                               Προβολή όλων | Επιστροφή


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ