Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline

Δράσεις, εκδηλώσεις

Το κινητό πλανητάριο Starlab στο 1ο Δ.Σ. Σπάρτης   

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας το κινητό πλανητάριο Starlab. Οι μαθητές/τριες από τη Γ' μέχρι τη ΣΤ' τάξη είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει η παρατήρηση σε ένα πραγματικό πλανητάριο. Στον πλήρως αδιαφανή θόλο προβλήθηκε ο νυχτερινός ουρανός και οι παρατηρητές πραγματοποίησαν ένα εντυπωσιακό ταξίδι στα άστρα και στους αστερισμούς, τους πλανήτες και άλλα ουράνια σώματα.

Το ταξίδι στο σύμπαν περιλάμβανε τη θέαση 45 αστερισμών, όπως περιγράφονται από την ελληνική μυθολογία, την προβολή του αστρικού πεδίου με πάνω από 3.000 αστέρες, καθώς και μια παρουσίαση του ηλιακού συστήματος και του γαλαξία μας, που έδωσε την ευκαιρία στους/στις μαθητές/τριες των μεγαλύτερων τάξεων να συνειδητοποιήσουν τις χαώδεις αποστάσεις ανάμεσα στους πλανήτες και να κατανοήσουν τις διαφορές στα μεγέθη πλανητών και αστεριών.

Η έκδηλη ικανοποίηση των μαθητών/τριών από την εμπειρία τους στο κινητό πλανητάριο τούς κέντρισε το ενδιαφέρον για την επιστήμη της Αστρονομίας, ενώ διατύπωσαν δεκάδες απορίες που απαντήθηκαν με προθυμία από τον επιστήμονα - παιδαγωγό του πλανητάριου.


Σύνολο καταχωρίσεων: 150   |    Ανάρτηση: Ομάδα Υποστήριξης Ιστότοπου, 23/11/2018   Εμφανίσεις: 494

                                                               Προβολή όλων | Επιστροφή


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ