Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline

Διδακτικές επισκέψεις

Διδακτική Επίσκεψη της Ε’ τάξης στο Κάστρο της Μονεμβασιάς   

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Κάστρο της Μονεμβασιάς. Εκεί, με τη βοήθεια δύο εκπαιδευτικών του ΚΠΕ Μολάων, οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Πέμπτης τάξης είχαν την ευκαιρία να μάθουν στοιχεία της ιστορίας του κάστρου και να ξεναγηθούν στα σοκάκια και τα σημαντικά κτίριά του. Τομείς που αφορούν τον πληθυσμό του, την πολεοδομία του, την τέχνη, την αρχιτεκτονική, την ιστορία αλλά και την οικονομία του κατά τη διάρκεια των αιώνων απασχόλησαν τους μαθητές στο ταξίδι τους στην πόλη του κάστρου.

Σημαντικοί σταθμοί στους οποίους περιηγήθηκαν, κρατώντας ανά ομάδες χάρτη της πόλης, ήταν η δυτική πύλη-είσοδος στο κάστρο, το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου, η εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού και το Μουσείο στην κεντρική πλατεία, το Δημοτικό Σχολείο αλλά και μέρος του αμυντικού τείχους στη νότια πλευρά. Πολλά από τα σημεία της πόλης και της αρχιτεκτονικής του κάστρου, που εξακολουθεί να κατοικείται στη σύγχρονη εποχή, εντυπωσίασαν τα παιδιά, ένα όμως από τα εκθέματα του Μουσείου που προκάλεσαν περισσότερο το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν η μακέτα χωροταξικής απεικόνισης του βράχου της Μονεμβασιάς.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε παίζοντας παιχνίδι γνώσεων και έχοντας, το σύνολο των μαθητών/τριών, πάρει απαντήσεις σε ερωτήσεις και απορίες που είχαν, αναφορικά με το πώς δημιουργήθηκε η πόλη του κάστρου, την ιστορία της στον διάβα των αιώνων και τους κατά καιρούς κυρίαρχούς της, το πώς λειτουργεί σήμερα σε σχέση με το χθες και το πώς συνεχίζει στο τώρα να διαμορφώνεται η ταυτότητά της.


Σύνολο καταχωρίσεων: 166   |    Ανάρτηση: Ομάδα Υποστήριξης Ιστότοπου, 15/04/2019   Εμφανίσεις: 333

                                                               Προβολή όλων | Επιστροφή


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ