Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline

Διδακτικές επισκέψεις

Συμμετοχή σε μουσική παράσταση με αρχαία μουσικά όργανα   

Οι μαθητές/τριες της Ε' και της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στη διαδραστική παράσταση: "Με όχημα τη μουσική, ταξιδεύουμε στην Αρχαία και Νεότερη Ελλάδα", που διοργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019.

Η ομάδα "ΛΥΡΑΥΛΟΣ" παρουσίασε πιστά αντίγραφα έγχορδων, πνευστών και κρουστών αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων, ανακατασκευασμένα από ξύλο, καλάμι, καύκαλο χελώνας, έντερα για χορδές και δέρμα ζώων και συναρμολογημένα με ξυλόκαρφα και ψαρόκολλα. Οι δύο μουσικοί ταξίδεψαν τα παιδιά στην αρχαία Ελλάδα παίζοντας τα όργανα και τραγουδώντας με χιούμορ και ζωντάνια, ενώ παράλληλα προέβαλλαν διαφάνειες που παρείχαν χρήσιμες πληροφορίες και εικόνες. Στο κλείσιμο της παράστασης έδειξαν πώς μπορεί κάποιος να κατασκευάσει αυτοσχέδια μουσικά όργανα επαναχρησιμοποιώντας υλικά που θεωρούνται άχρηστα ή ανακυκλώσιμα.

Όλοι/ες οι μαθητές/τριες ενθουσιάστηκαν με αυτή την αξιόλογη διδακτική αλλά και ψυχαγωγική μουσική παράσταση, παρακολουθώντας με αμείωτο ενδιαφέρον και συμμετέχοντας ενεργά. Ευχαριστούμε θερμά το Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, που μας έδωσε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε, καλύπτοντας και τη μεταφορά των μαθητών/τριών μας από και προς το Μουσικό Σχολείο.


Σύνολο καταχωρίσεων: 170   |    Ανάρτηση: Ομάδα Υποστήριξης Ιστότοπου, 19/04/2019   Εμφανίσεις: 806

                                                               Προβολή όλων | Επιστροφή


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ