Αρχική σελίδα | Χάρτης πλοήγησης | Σύνδεση
linelineline
Απόφαση χωροταξικής κατανομής για την εγγραφή στα Γυμνάσια [11-06-2018]    |    Φόρμα απολογισμού υλοποίησης Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων [08-06-2018]    |    Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.Π.Ε. Λακεδαίμονος [17-05-2018]    |    Συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου σε επιστημονική ημερίδα [16-05-2018]    |    Λειτουργία Ολοήμερου Προγράμματος για το σχολικό έτος 2018-19 [10-05-2018]    |    Εγγραφές στο Ολοήμερο Τμήμα για το σχολικό έτος 2018-19 [10-05-2018]    |    Διαδικασία εισαγωγής στην Α' Τάξη των Μουσικών Σχολείων [09-05-2018]    |    Ενημέρωση για τις δράσεις της 1ης ΤΟ.Μ.Υ. Σπάρτης [08-05-2018]    |    Ενημέρωση για τις εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης [06-05-2018]    |    Αποδεικτικό στοιχείο μόνιμης κατοικίας μαθητών [06-05-2018]    |    Εκδρομή στην Κέρκυρα [03-05-2018]    |    Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία 2018-2019 [02-05-2018]    |    Εγγραφές στην Α' τάξη για το σχολικό έτος 2018-19 [26-04-2018]    |    Εγγραφές μαθητών στα Δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2018-19 [26-04-2018]    |    Διαγωνισμός Υποτροφίας για το Αμερικανικό Κολλέγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ [25-04-2018]    |   

Προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων

Happy * eTwinning * Holidays!   

Οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Γ2 και Δ1 του σχολείου μας που συμμετέχουν την τρέχουσα σχολική χρονιά σε διακρατικό πολιτιστικό πρόγραμμα eTwinning Plus με τίτλο “Welcome to our e-Calendar” επέλεξαν να επικοινωνήσουν ελληνικά εορταστικά έθιμα με τους συνεργάτες τους στο εξωτερικό (Ηνωμένο Βασίλειο, Τσεχία, Ουκρανία). Διαθέτοντας καλλιτεχνική έμπνευση και εικαστική παρόρμηση, ζωγράφισαν συγκεκριμένα έθιμα, τα περιέγραψαν με απλά λόγια στην Αγγλική Γλώσσα και με τη συνδρομή των ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών τους δημιούργησαν τρία διαφορετικά καλαίσθητα “φωτο-βιβλία” που στάλθηκαν ταχυδρομικά -αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή- στους εταίρους μας προκειμένου να τους ενημερώσουμε σχετικά αλλά και να τους ευχηθούμε με πρωτότυπο τρόπο ό,τι το καλύτερο για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. “Season’s Greetings to all of you” …


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 20/12/2015   Εμφανίσεις: 1494


“Happy eTwinning Thanksgiving” στο 1ο Δ.Σ. Σπάρτης   

Στα πλαίσια υλοποίησης διακρατικού εκπαιδευτικού προγράμματος eTwinning Plus με τίτλο “Welcome to our e-Calendar”, οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Γ2 και Δ1 με τη συνδρομή των υπεύθυνων εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας, κ.κ. Αθανασίας Ορφανού και Γεώργιου Πασταρματζή, υλοποίησαν ποικίλες δράσεις αναφορικά με την Αμερικανική Εορτή των Ευχαριστιών την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 (αντί της Πέμπτης 26/11, λόγω του εορτασμού του Οσίου Νίκωνα) στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης προκειμένου να διαμοιραστεί μία ακόμη πτυχή της Αγγλόφωνης κουλτούρας και να ευαισθητοποιηθούμε για την αξία της ευγνωμοσύνης στην εποχή μας. Όπως αποδεικνύει το συνημμένο ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό, μέσω λεξιλογικών ασκήσεων και εικαστικού εργαστηρίου με κεντρικό άξονα το Φθινόπωρο, τις επίκαιρες γαλοπούλες και τους αποδέκτες των καθημερινών “ευχαριστώ” μας, καταφέραμε να προσεγγίσουμε το νόημα της εορτής και να το προσαρμόσουμε στα ελληνικά δεδομένα. Οι συνεργάτες, πάντως, στο εξωτερικό (σχολικές τάξεις στη Μεγάλη Βρετανία, Τσεχία, Ουκρανία) αλλά και στη Μονεμβασιά ενθουσιάστηκαν με τις σχετικές αναρτήσεις μας τόσο στο TwinSpace (χώρο κοινών συνεργατικών δραστηριοτήτων) όσο και στο ημερολόγιο (Journal) του συγκεκριμένου έργου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας eTwinning Live. “HAPPY THANKSGIVING 2015”, και του χρόνου …


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 27/11/2015   Εμφανίσεις: 1492


Εορτασμός “Halloween 2015” στο 1ο Δ.Σ. Σπάρτης   

Στα πλαίσια της εκμάθησης της Αγγλικής Γλώσσας, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί ΠΕ06 της σχολικής μας μονάδας –κ.κ. Ορφανού Αθανασία και Πασταρματζής Γεώργιος- αφιέρωσαν ορισμένες διδακτικές ώρες στα τέλη του Οκτώβρη προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές/μαθήτριες των Α', Β', Γ' & Δ' τάξεων για την Αγγλοσαξωνική εορτή του Halloween μέσω εικαστικών δημιουργιών, συντονισμένου διαλόγου, προβολή σχετικού εποπτικού υλικού, λεξιλογικών ασκήσεων καθώς και ομαδικών κατασκευών στο πνεύμα της περίστασης. Επίσης, το υλικό αναρτήθηκε πολυμεσικά και στην πλατφόρμα του eTwinning αφού οι μαθητές των τμημάτων Δ1 και Γ2 συμμετέχουν ξανά με την υποστήριξη των παραπάνω εκπαιδευτικών σε διακρατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης eTwinning Plus με τίτλο “Welcome to our e-Calendar” (“Καλώς ήρθατε στο e-μερολόγιο μας”) σε συνεργασία με σχολικές τάξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Τσεχία και την Ουκρανία. Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν εύλογα ότι τα παιδιά ενθουσιάστηκαν αφού διαμοιραστήκαμε έμπρακτα με αυτόν τον τρόπο μία εναλλακτική πλευρά των Αγγλόφωνου πολιτισμού. HAPPY HALLOWEEN everybody!


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 30/10/2015   Εμφανίσεις: 650


The seasons through the eyes of the pupils : Διακρατικό πρόγραμμα eTwinning, τμή...   

Οι μαθητές των δύο τμημάτων της Β΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης για τη σχολική χρονιά 2014-15 συμμετέχουν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα e- Twinning, με θέμα: “The seasons through the eyes of the pupils” - «Οι εποχές μέσα από τα μάτια των παιδιών» και συνεργαζόμαστε με μια τάξη σχολείου της Λιθουανίας, χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τάξεις δύο ακόμη σχολείων: Μονεμβασιάς και Παμφίλων-Παναγιούδας ( Λέσβου).
Το σχολείο μας έχει ιδρυτικό και συντονιστικό ρόλο στο πρόγραμμα και οι 43 μαθητές με τους εκπαιδευτικούς κ. Μαστρογιάννη Αργυρούλα, κ. Νοδάρα Ευαγγελία, κ. Ορφανού Αθανασία και την κ. Καψούλια Μαρία αποτέλεσαν μια ομάδα που συνεργάστηκε αρμονικά και ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς φιλίας με τους υπόλοιπους συνεργάτες μας. Αξιοποιώντας τις τρεις διδακτικές ώρες της Ευέλικτης ζώνης αλλά και με διαθεματική προσέγγιση μέσα από τα υπόλοιπα μαθήματα προσπαθήσαμε να εξετάσουμε πολύπλευρα το θέμα μας.

Στόχοι

Οι μαθητές να γνωρίζουν τις αλλαγές που συντελούνται με την αλλαγή των εποχών.
Να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τη διαφορετικότητα των εποχών και να εκτιμήσουν την σπουδαιότητα της καθεμιάς για τη ζωή μας.
Να έρθουν σε επαφή με ήθη, έθιμα, μύθους, διατροφικές συνήθειες, παραδόσεις που συνδέονται με αυτές.
Να διαμορφώσουν θετική στάση απέναντι στη φύση.
Να μάθουν να συνεργάζονται με τους συμμαθητές τους τόσο σε επίπεδο τάξης όσο και σε επίπεδο συνεργαζόμενων σχολείων.
Να παρατηρούν, να ερευνούν και να διατυπώνουν συμπεράσματα.
Να αποκτήσουν αυτοεκτίμηση.
Να χρησιμοποιήσουν την αγγλική γλώσσα για να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους στο εξωτερικό.

Μεθοδολογία

Χρήση σχεδίων εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
Εστίαση κυρίως στο να μάθουν οι μαθητές μέσα από την αυτενέργεια , την πρωτοβουλία και τη συνεργασία πως να κατακτήσουν τους παραπάνω στόχους. Εφαρμόζοντας νέες μεθόδους να συγκεντρώνουν πληροφορίες για το θέμα και να τις επεξεργάζονται ατομικά, εταιρικά ή και σε ομάδες και να παρουσιάζουν τα αποτελέσματα στους άλλους. Να αποκτήσουν λεξιλόγιο σχετικά με τις εποχές και να το χρησιμοποιούν σε διαλόγους και κείμενα που θα γράψουν. Επίσης να καλλιεργήσουν ικανότητες και δεξιότητες όπως: αυτοεκτίμηση, συνεργασία, σεβασμός στους άλλους, δημιουργική έκφραση. Σημαντικό ρόλο επίσης θα έχουν οι καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών. Ζωγραφιές, κολάζ, δημιουργία ποιημάτων, παραμυθιού, αλφαβητάριου εννοιών, βιβλίου συνταγών, διάφορες κατασκευές, δραματοποίηση. Θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις, απευθείας συνδέσεις με τα άλλα σχολεία, θα γίνουν προβολές βίντεο, παρουσιάσεις και ορθολογική χρήση του διαδικτύου.

Δραστηριότητες

Γνωριστήκαμε με τους μαθητές των άλλων σχολείων. Φτιάξαμε τα καρτελάκια με το όνομά μας ο καθένας. Μαζέψαμε φύλλα από τα δέντρα της αυλής για να χρησιμοποιήσουμε σε κατασκευές και παρατηρήσαμε τις αλλαγές στη φύση το φθινόπωρο. Φτιάξαμε κολάζ με ποιήματα, παροιμίες για το φθινόπωρο και αινίγματα για φρούτα του. Κολάζ με λέξεις του φθινοπώρου στα αγγλικά και γιορτάσαμε το “Halloween” και το “Thanksgiving”. Παρακολουθήσαμε PowerPoint για αυτή την εποχή και τα προϊόντα του. Συμπληρώσαμε φύλλα εργασίας σχετικά με το θέμα. Συμμετείχαμε σε τηλεδιάσκεψη με το σχολείο Παμφίλων όπου τους παρουσιάσαμε το μεγάλο για την πόλη μας αθλητικό γεγονός που είναι το «Σπάρταθλον». Δημιουργήσαμε κολάζ και ζωγραφιές για το φθινόπωρο. Γράψαμε ένα βιβλίο με μαγειρικές συνταγές που περιέχουν φθινοπωρινά υλικά. Δημιουργήσαμε μια σειρά από χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, στολίδια, κάρτες, ημερολόγια για το χριστουγεννιάτικο bazaar του σχολείου. Δημιουργήσαμε ηλεκτρονικό εννοιολογικό χάρτη για το φθινόπωρο.
Ανταλλάξαμε ευχές με τους φίλους μας μέσω τηλεδιάσκεψης και τους τραγουδήσαμε τα κάλαντα, τους στείλαμε κάρτες και ημερολόγια ταχυδρομικώς. Γράψαμε χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Καταγράψαμε χριστουγεννιάτικα έθιμα. Παρακολουθήσαμε PowerPoint για το χειμώνα και τα προϊόντα του. Επισκεφτήκαμε το Μουσείο ελιάς και λαδιού και συμμετείχαμε στο πρόγραμμα «μια ημέρα σε ένα ελληνιστικό ελαιοτριβείο». Επισκεφτήκαμε τις μονάδες συσκευασίας ελιών και παραγωγής ελαιόλαδου της εταιρείας Α.Λ.Ε.Α. Συμπληρώσαμε φύλλο εργασίας για την ελιά και το λάδι και ζωγραφίσαμε τα στάδια συλλογής, επεξεργασία των ελιών και την παραγωγή ελαιόλαδου. Οργανώσαμε μέρα αφιερωμένη στα τοπικά προϊόντα ελιά, λάδι και πορτοκάλι οι μαθητές έφαγαν υγιεινά στο σχολείο. Επισκεφτήκαμε το Οινοποιείο του κ. Θεοδωρακάκου και γνωρίσαμε από κοντά τα στάδια παραγωγής του μούστου, κρασιού και ξιδιού. Συμμετείχαμε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του σχολείου μας. Δημιουργήσαμε το «αλφαβητάρι του χειμώνα». Φτιάξαμε κολάζ για το χειμώνα με ζωγραφιές, παροιμίες, ποιήματα, αινίγματα. Κολάζ με λέξεις για το χειμώνα, για τις απόκριες στα αγγλικά. Κάρτες για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στα αγγλικά. Σελιδοδείκτες και μάσκες αποκριάτικες. Ζωγραφίσαμε και στολίσαμε με ποπ κορν τις αμυγδαλιές.
Παρακολουθήσαμε το ψηφιακό παραμύθι «Τα μπαλόνια της φιλίας» και ζωγραφίσαμε μπαλόνια με συνθήματα υπέρ της φιλίας. Ονομάσαμε τις ομάδες της τάξεις μας γι’ αυτή την εποχή. Ζωγραφίσαμε και συμπληρώσαμε φύλλα εργασίας για την Εθνική μας γιορτή.
Φτιάξαμε ένα βιβλίο με τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Κολάζ για τους φίλους μας στη Λιθουανία και κάρτες και καλαθάκια για όλους τους συνεργάτες. Βάψαμε αυγά στο σχολείο με τα παιδιά, επισκεφτήκαμε ένα φούρνο και φτιάξαμε «λαζαράκια» ενώ είπαμε και τα κάλαντα του Λαζάρου με τους μαθητές μας στις άλλες τάξεις του σχολείου. Ζωγραφίσαμε πρωτομαγιάτικα στεφάνια και φτιάξαμε κάρτες για τη γιορτή της μητέρας. Συμμετείχαμε στην τηλεδιάσκεψη σε εθνικό επίπεδο για τα 10 χρόνια e-Twinning. Γνωρίσαμε ένα άλλο τοπικό προϊόν το μέλι και μάθαμε πράγματα σημαντικά για τις μέλισσες και τα προϊόντα που παράγουν μέσα από την παρουσίαση στο σχολείο ενός μελισσοκόμου. Επισκεφτήκαμε το Λαογραφικό Μουσείο Τούλας και Σπύρου Παπαδόγιαννη και είδαμε να ζωντανεύει μια άλλη εποχή. Φτιάξαμε παιχνίδια, σελιδοδείκτες και παζλ για τις εποχές. Ζωγραφίσαμε στον υπολογιστή την άνοιξη.
Φτιάξαμε την εφημερίδα της Β΄ Τάξης με το υλικό που οι μαθητές μας συγκέντρωσαν ή δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Αποχαιρετίσαμε μέσω τηλεδιασκέψεων τους φίλους μας των άλλων σχολείων και ανταλλάξαμε αποχαιρετιστήρια δώρα μέσω ταχυδρομείου.
Τέλος, παρουσιάσαμε στη γιορτή λήξης το θεατρικό, μουσικοκινητικό, δρώμενο «οι εποχές» και δύο τραγούδια σχετικά με το θέμα μας καθώς και power-point με όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος.

Αξιολόγηση

Οι στόχοι που τέθηκαν με την έναρξη του προγράμματος επιτεύχθηκαν στο σύνολό τους. Μέσα από αυτό τα παιδιά έμαθαν επιπλέον να συνεργάζονται τόσο μεταξύ τους όσο και να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των άλλων σχολείων . Μάθαμε καινούρια πράγματα και διασκεδάσαμε μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες. Απόκτησαν νέους καλούς φίλους!


Ανάρτηση: Ομάδα υποστήριξης ιστότοπου, 19/06/2015   Εμφανίσεις: 855Mετάβαση στην προηγούμενη σελίδα... 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...Mετάβαση στην
                    επόμενη σελίδα


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ