Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, αποφασίστηκε η  αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων σε όλη την επικράτεια (ΦΕΚ 996, τ.Β', 13-03-2021). Η διδασκαλία θα γίνεται εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex Meetings. Το πρόγραμμα διδασκαλίας βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του σχολείου. (Για να το δείτε, πατήστε: «Το σχολείο μας» και μετά «Πρόγραμμα εξΑΕ») .

Την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021, από τις 11:00΄ έως τις 14:00΄, όποιος γονιός επιθυμεί μπορεί να παραλάβει βιβλία και προσωπικά αντικείμενα του παιδιού του, που έχουν τυχόν παραμείνει στη σχολική μονάδα, με τρόπο ώστε να τηρούνται πλήρως τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής συνωστισμού.

                                                                                                           

                                                                                            Οδηγίες προς τους γονείς

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι πολύ σημαντικό να τηρήσουμε όλοι μας τις παρακάτω οδηγίες που αφορούν στη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων παιδιού, γονιού και εκπαιδευτικού, και στον σεβασμό  της δημόσιας έκθεσης μαθητή/τριας και εκπαιδευτικού σε μια ψηφιακή σύγχρονη τάξη.

Η ψηφιακή σύγχρονη τάξη δεν υποκαθιστά τη δια ζώσης τάξη μας, αλλά την προσομοιάζει. Αυτό σημαίνει ότι τηρούμε τους ίδιους κανόνες που έχουν, ήδη, τεθεί στη δια ζώσης τάξη μας.

Ειδικότερα, κατά τη συμμετοχή του παιδιού στη σύγχρονη τάξη:

  • Συνδέεται στην ψηφιακή τάξη την προγραμματισμένη ώρα, ίσως και λίγα λεπτά νωρίτερα, για να επιλυθούν, εγκαίρως, τεχνικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.
  • Συνδέεται ΜΟΝΟ με το δικό του όνομα και επώνυμο.
  • Παρακολουθεί και συμμετέχει στη σύγχρονη διδασκαλία σε έναν ήσυχο χώρο του σπιτιού,χωρίς τη διαδικτυακή παρουσία και παρέμβαση του/της κηδεμόνακαι άλλων μελών της οικογένειας. Ο/Η κηδεμόνας βοηθάει το παιδί του να συνδεθεί στο μάθημα της ψηφιακής τάξης και στη συνέχεια αποχωρεί σε κοντινό χώρο, ώστε να παρέμβει για τεχνική βοήθεια, εφόσον κληθεί, και να έχει την επίβλεψη του παιδιού του, που αφορά στην προστασία του σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου.
  • Χρησιμοποιεί το περιβάλλον της πλατφόρμας, σύμφωνα με τις οδηγίες του/της εκπαιδευτικού, π.χ. έχει το μικρόφωνο κλειστό, εκτός και αν του ζητηθεί από τον/την εκπαιδευτικό να το ανοίξει, ζητάει τον λόγο, δε συνομιλεί με συμμαθητές του (στο chat) κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας, δε σχολιάζει την εικόνα, καθώς και τις επιδόσεις συμμαθητών/τριών.
  • Σε καμιά περίπτωσηδεν επιτρέπεται η βιντεοσκόπηση ή ηχογράφηση της διδασκαλίας και η φωτογράφιση εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών,το οποίο αποτελεί ποινικό αδίκημα.
Συνημμένα:
Download this file (fek-b-996-13-3-2021-metra-koronoiou.pdf)Ypourgiki apofasi[ΦΕΚ 996 13-3-2021]889 kB

Ανακοινώσεις

Περισσότερες Ανακοινώσεις