Την Τετάρτη 15 και Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 οι μαθητές/τριες της Στʼ τάξης επισκέφθηκαν τη χιονισμένη Βαμβακού, όπου παρακολούθησαν το πρόγραμμα Βαμβακοροές. Οι μαθητές/τριες μέσα από κινητικά παιχνίδια και κυνήγι κρυμμένων θησαυρών, γνώρισαν τον τόπο, τις συνήθειές του, την ιστορία του και ήρθαν σε επαφή με τη φύση και τα στοιχεία της.

Στα πλαίσια του προγράμματος τα παιδιά θα περιηγούνταν στο χωριό αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών πραγματοποίησαν μια πιο σύντομη βόλτα στο χωριό.
Ήδη από το ξεκίνημα της εκδρομής, μας συνόδευε στη διαδρομή με το λεωφορείο, μία υπεύθυνη του προγράμματος, η οποία μας καλωσόρισε στο χωριό και μας οδήγησε στο τόσο όμορφα ανακαινισμένο, από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», δημοτικό σχολείο όπου πολλά παιδιά έμειναν με την εντύπωση προς πρόκειται για ολοκαίνουριο, υπερσύγχρονο σχολείο. Μας υποδέχτηκαν εγκάρδια και ανταλλάσσοντας ευχές για το νέο έτος μπήκαμε σε μια αίθουσα όπου ρομπότ, που είχαν φτιάξει μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα ρομποτικής στη Βαμβακού, μας εντυπωσίασαν εκτελώντας τις κινήσεις τους! Ύστερα ζητήθηκε από τους ενθουσιασμένους μαθητές να γράψουν και να σχεδιάσουν στον διαδραστικό πίνακα της αίθουσας!

Ακολούθησε ένα παιχνίδι γνωριμίας σε κύκλο και έπειτα στον κύκλο περνούσαν χέρι με χέρι βότανα και μυρωδικά τα οποία καλούνταν οι μαθητές να περιεργαστούν και να αναγνωρίσουν. Οι μυρωδιές και τα σχήματα μερικών εξ αυτών προκάλεσαν το θαυμασμό όλων μας. Τα παιδιά, επίσης, ανακάλυψαν με παιγνιώδη τρόπο την ποικιλία των υφασμάτων, την προέλευση και τη χρησιμότητά τους. Έπειτα στην περιοχή του ρολογιού της Βαμβακούς συνεργάστηκαν σε ομάδες και έπλεξαν υφασμάτινες κορδέλες σε αυτοσχέδιους αργαλειούς, με απώτερο σκοπό να δημιουργηθούν τα πρώτα χαλάκια για τους μελλοντικούς μαθητές του σχολείου της Βαμβακούς, αφού βέβαια ολοκληρωθούν από τους επόμενους μαθητές. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε στο εστιατόριο του χωριού όπου οι μαθητές κατασκεύασαν βραχιόλια με κλωστές και γευμάτισαν χαρούμενοι!

Ανακοινώσεις

Περισσότερες Ανακοινώσεις