Τη θεατρική παράσταση «Το όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά παρουσίασαν την Πέμπτη, 13-6-19, και την Παρασκευή, 14-6-19, οι μαθητές της B΄ τάξης του σχολείου μας, στην αίθουσα εκδηλώσεων.  

Με άκρως καλοκαιρινή διάθεση από μέρους των μαθητών\τριών και ξεδιπλώνοντας ο καθένας-καθεμιά το πηγαίο ταλέντο τους απέδωσαν με διασκεδαστικό και αυθόρμητο τρόπο τα βαθύτερα μηνύματα που συνοδεύουν το έργο, στο οποίο προβάλλονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η αγάπη, η πίστη, η δύναμη της θέλησης, η φιλία, η ομαδικότητα, η αλληλεγγύη, η λύτρωση και η ελευθερία.

Το έργο αφηγείται την ιστορία του σκιάχτρου που αντί να τρομάζει τα πουλιά, τα αγαπάει και θέλει να πετάξει μαζί τους. Είναι ένα μοντέρνο παραμύθι με θέμα το ξεπέρασμα του εαυτού μας, την αδιάκοπη μάχη των δυνάμεων του καλού και του κακού, της αγάπης και της θυσίας εναντίον όλων εκείνων που δεν μας αφήνουν ν' απογειωθούμε.

Οι θεατές απόλαυσαν εκπληκτικές ερμηνείες από τους\τις μαθητές\τριες, που ετοίμαζαν αυτή την παράσταση με συνεχείς πρόβες, πολύ μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που  έκαναν.Μέσα από πλήθος διαλόγων, άλλοτε  μελαγχολικών κι άλλοτε  χιουμοριστικών και διασκεδαστικών, τα παιδιά μάς πέρασαν μηνύματα που δε χωρούν αμφισβήτηση με κυριότερο εκείνο της θέλησης να μη ζήσεις αυτό και μόνο που η φύση, η μοίρα ή οι άλλοι σου είπαν ότι είσαι προορισμένος να ζήσεις, αλλά να ξεπεράσεις τον εαυτό σου φτάνοντας ψηλά.

 Ευχόμαστε ολόψυχα το μήνυμα αυτό να το έχουν οδηγό τους, να βλέπουν πάντα ψηλά, να ξεπερνούν τον εαυτό τους και να στοχεύουν στο καλύτερο.

Καλό καλοκαίρι, αγαπημένα μας δευτεράκια,καλή πορεία στη ζωή σας!

Ανακοινώσεις

Περισσότερες Ανακοινώσεις